Barselona’da Dünya Mobil Kongresi ‘hız’ temasıyla başlıyor

Dünya GSM Birliği (GSMA) tarafından organize edilen Dünya Mobil Kongresi (MWC) Barcelona’da bugün başlıyor. Etkinliğe, küresel mobil operatörlerden, cihaz üreticilerine, teknoloji sağlayıcılardan, uygulama geliştiricilerine değin 200 ülkeden, 2bin firma katılıyor. GSMA CEO’su John Hoffman bu yılın ana teması hızın yanı sıra 5G, sanal gerçeklik, FinTech ve dijitalleşmenin konuşulacağını açıkladı. Fuarda ilk defa, 70.000 metrekareden fazla geri dönüştürülmüş polipropilen halı, etkinlik sonrası yeniden değerlendirilecek.

Dünya GSM Birliği (GSMA) tarafından organize edilen dünyanın en büyük mobil teknolojiler etkinliği, Dünya Mobil Kongresi (MWC) Barcelona’da bugün başlıyor. 27 Şubat ile 2 Mart tarihleri arasında düzenlenen etkinliğe 200 ülkeden, 2bin firma katılıyor. Küresel mobil operatörlerden, cihaz üreticilerine, teknoloji sağlayıcılardan, uygulama geliştiricilerine değin geniş katılımlı etkinlik Barselona’daki Fira Gran Via’da gerçekleştiriliyor.

80bin ziyaretçinin gelmesi beklenen Dünya Mobil Kongresi’nin bu yılki ana teması ise hız. GSMA CEO’su John Hoffman bu yılın ana teması hızın yanı sıra 5G, sanal gerçeklik, FinTech ve dijitalleşme konularının oturumlarda konuşulacağını açıkladı. GSMA CEO’su Hoffman “Temalarımızın yanı sıra, kongrenin, içinde yaşadığımız dünyanın çeşitliliğini yansıtmasını sağlamak istiyoruz. Bu doğrultuda bağlantı endüstrisindeki ve bitişik dikey endüstrilerdeki en iyi konuşmacı isimleri ziyaretçilerimizle buluşturacağız” dedi.

Dünya Mobil Kongresi’nde GSMA ile FC Barcelona işbirliği

GSMA’nın FC Barcelona ile işbirliği sayesinde, Sports Tomorrow Congress ilk kez MWC Barcelona’da aynı yerde gerçekleştirilecek. Spor ve teknoloji ekosistemindeki işletmelerin ve paydaşların bir araya gelmesi, anlaşmalar yapması ve ürünleri piyasaya sürmesi açısından önemli bir işbirliği bu yıl sağlandı. Dünya GSM Birliği sürdürülebilirlik ve çevre konusunda bu yıl bir ilke daha imza attı. Bu yıl fuar sırasında, 70bin metrekareden fazla geri dönüştürülmüş halı kullanıldı. Kullanılan geri dönüştürülmüş polipropilen halı, gösteriden sonra yeni bir halı veya mobilya aksesuarlarında yeniden değerlendirilecek. Ayrıca, “Barcelona gıdayı paylaşıyor” programı aracılığıyla, gösteriden kalan sağlıklı gıda fazlalarını bağışlamak için yemek şirketi Gastrofira ile birlikte çalışıldı. Amaç, fuarda yiyecek israfını azaltmak. Bu girişimle, yemeklik yağlar, çatal-bıçak takımı, tabak takımı ve yeni ve kullanılmamış gıda malzemeleri, Kızıl Haç ve sivil toplum kuruluşu Rastro Solidario tarafından dağıtılmak üzere Barselona Belediye Binası’na bağışlanacak.

Kaynak: Bloomberg HT