Teknoloji girişimlerine 1 TL ile yatırım mümkün

Girişimlerin kolayca fona ulaşmasına olanak sağlayan paya dayalı kitle fonlama platformu baseFunder, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) kuruluşundan aldığı yetki  ile ilk girişimlerini fonlamaya açıyor.

baseFunder’ın anlatıldığı ve kitlesel fonlamaya açılacak ilk girişimlerin tanıtıldığı, Boğaziçi Üniversitesi CARF (Center for Applied Research in Finance) ile birlikte düzenlenen lansman etkinliğinde  girişimcilik ekosisteminin önde gelen isimleri de girişimcilik ve yatırım dünyasının gelişimi için çözüm önerilerini tartıştı. 

baseFunder kurucu ortakları Mehmet Dolgan ve Dr. İnanç A. Sözer’in kitlesel fonlama ve girişimcilik ekosistemi hakkında bilgi verdiği etkinlikte, Aksan Hukuk Ortağı Alper Onar, Endeavor Türkiye Genel Sekreteri Aslı Kurul Türkmen, Nurol Portföy Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Dr. Tayfun Özkan, Starters Hub Genel Müdürü Boğaç Göncü, gazeteci Timur Sırt, baseFunder yatırımcı komitesi üyesi Mine Dedekoca’nın katılımıyla düzenlenen panelde girişimcilik ekosisteminin sorunları ve potansiyeli tartışıldı. Etkinlikte ayrıca Yeni Nesil Kafası kurucusu Ömer Erkmen, baseFunder Pazarlama Direktörü Rıfat Çetin ile birlikte baseFunder’ın fonlamaya açacağı BeeBird ve SK Robotics girişimlerinin kurucularıyla bir söyleşi gerçekleştirdi.

“Kitlelerin teknoloji girişimlerine yatırımını demokratikleşiyor”

baseFunder Kurucusu ve Genel Müdürü Mehmet Dolgan, baseFunder markası altında sundukları kitle fonlama faaliyetleri ile potansiyel yatırımcıların önündeki bariyerleri kaldırarak, teknoloji girişimlerine yatırımları demokratikleştirdiklerini vurguladı ve şunları söyledi, “Girişim sermayesi ve melek yatırım ağlarına alternatif bir araç olarak ortaya çıkan baseFunder Kitle Fonlama Platformu ile Türk girişimlerin rekabette fark yaratmaları ve sürdürülebilir bir büyüme yakalamalarına olanak sağlıyoruz. Bağımsız bir kuruluş ile girişimlerin fotoğraflarını çekip analiz ettikten sonra makul bir değerleme ile yatırımcıların karşısına çıkarırken şeffaf süreçlere ve analizlere odaklanıyoruz.” 

baseFunder Kitle Fonlama Platformu’nun yatırımcılara yenilikçi ve dinamik bir yatırım aracı sunduğunu, herkesin 1 Türk Lirası ile bile farklı sektörlerden birçok girişime ortak olma fırsatı yakaladığını belirten Dolgan ayrıca, yatırımcıların yaptıkları yatırımın Sermaye Piyasası Kurulu himayesinde Takasbank güvencesi altında olduğunu da belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü, “baseFunder’da üye olarak geleceğe yatırım yapmak isteyen, mevcut portföyünü genişletmek isteyen, yeni yatırım yolları arayan veya şimdiye kadar bir girişimin parçası olmak isteyip de olamayan herkesi yatırım yapmaya davet ediyoruz.”