Alınabilecek Akıllı Tartı Listesi

Akıllı tartılar sağlık yönetiminin ayrılmaz birer parçası oldu. Vücut yağ endeksi başta olmak üzere birçok veriyi bulutta saklamaya yarayan aletler sayesinde, kilo vermek artık daha kolay.

HardwareLab, sağlık teknolojisi alanının çığır açan yeniliği akıllı tartıları her yönüyle okurları için araştırdı. Vücut yağ ve su ölçümünü yapan bu aletler, 13 yaş üzeri kullanıcı için ideal sonuçlar sağlıyor. Akıllı telefondan kullanımı ile de kolaylık getiren ürünler, son araştırmalara göre Avrupa’nın en şişman ülkesi seçilen Türkiye’deki zayıflama akımının da öncülüğünü yapıyor. Evde kal dönemlerinde hemen herkesin kilo aldığı ve sağlık sorunları yaşadığı günümüzde akıllı tartılar bu sorunları zayıflatmaya yardımcı olarak çözerken, sağladığı veriler de sağlık sektörü için biçilmez kaftan.

Anker’den Üstün Özellikler

Akıllı tartı sektörünün öncüsü Anker. Preminium sektörde ürünleriyle pazarda yer alan Anker’in Eufy Akıllı Bluetooth Tartı Dijital Baskül – Yağ Ölçer – Vücut Analizi – BMI – T9146 modeli en çok satanlar arasında yer alıyor. Yuvarlatılmış kenarlarıyla kolay kullanım sunan ürün, bluetooth bağlantısıyla vücuttaki yağ oranı başta olmak üzere kişinin kas ve su oranı gibi 12 ayrı veriyi telefona aktarıyor. Kilogram ve Lbs arasında kolay dönüşüm sağlayan ürün, vücudunda kalp pili ya da başka elektronik sağlık aleti olmayan kişiler tarafınan güvenle kullanılıyor. Aynı zamanda EufyLife özelliğiyle de kişinin sağlık verileri, bir başkası tarafından görüntülenemiyor; bilgilerin özel kalması sağlanıyor.

Honor Oranı Belirliyor

Akıllı tartı alanındaki bir başka kaliteli ürün ise HONOR’un Scale 2 modeli. Diğer akıllı tartılara göre hedef koyma artısı bulunan ürün, sağlık teknolojisinde ön planda bulunuyor. Ürün belirlenen kilo hedefi için kalan kiloyu gösterme özelliğine sahip. Aynı zamanda vücut kitle endeksi, vücuttaki yağ oranı, kalp ritmi, iskelet-kas kütlesi, yağsız kütle, bazal metabolizma oranı, vücuttaki su, kemik mineral içeriği, iç organ yağ seviyesi, protein seviyesi gibi 14 farklı ölçümü de sunuyor. Böylece kullanıcının diyet yapma motivasyonuna da yardımcı oluyor. Evdeki tüm kullanıcıların verilerini de ayrı ayrı saklayabiliyor.

Xiaomi Verileri Paylaşıyor

Bir başka kaliteli ürün ise Xiaomi Mi2 Yağ  Ölçer cihaz. Ürün ağırlık geçmişini aklında tutuyor. Bleutooth özelliğiyle verileri cep telefonunda saklamaya yarıyor. Ağırlık, yağ, kas, kemik ve su oranı gibi verileri kullanıcısıyla paylaşıyor.

Vestel 180 Kilograma Kadar Kullanılıyor

Vestel’in V-Fit modeli de akıllı tartı kategorisinin önde gelen ürünlerinden. 10 kullanıcıya kadar çeşitli ölçümleri saklayabilen ürün, kullanıcının bulunması gereken ideal kiloyu bildirme özelliğine de sahip. Kolay veri saklama özelliğinin yanı sıra üründe, 180 kilograma kadar kullanım olanağı sağlanıyor.