Zyxel Nebula ile KOBİ’ler, haneler ve okullarda hızlı ve güvenli internet altyapısı hazır

Yazar: Ömer Faruk Erünsal

Günümüzde veri üretimi kaçınılmaz bir gerçek olarak önümüzde duruyor. Çekilen her fotoğraf ve video, kesilen her fatura, gönderilen her e posta eklentisi, web sayfası, excel tablosu, ses kaydı artık işlerimiz için çok önemli kayıtları oluşturuyor. Üstelik e-ticaret sitesi yada küçük ve orta ölçekli bir işletmeyi yönetiyorsak, veriler daha da önemli hale geliyor. Tüm bunların verimli şekilde üretilmesi, saklanması ve ihtiyaç duyulduğunda ise yeniden değerlendirilmesi gerekiyor. Öte yandan bu verilerin ve tüm sistemin korunması da gerekiyor. Yani veri üretimi, verinin saklanması ve korunması ana temellerimizi oluşturuyor. Sistemin sağlıklı işlemesinin yolu ise güçlü ağ yönetiminden geçiyor. Eğer düzgün ve hızlı işleyen bir ağınız varsa, tüm işlemlerinizi gerektiği şekilde etkin ve sorunsuz şekilde yönetebilirsiniz.

Zyxel olarak çok uzun yıllardır bulut tabanlı ağ yönetim platformumuz Nebula’yı müşterilerimize sunuyoruz.  Özellikle de işletmelerin daha az yatırım ve masraf ile daha yüksek verimi elde etmeleri için çalışıyoruz. Bulut tabanlı ağ yönetim platformumuz Nebula, internet bağlantısı olan her yerden Nebula Kontrol Merkezi’ne (NCC) erişim imkanı tanıyor. Böylece access pointlerden, switchlere, güvenlik duvarlarından, güvenlik yönlendiricilerine ve 5G/4G mobil yönlendiricilere kadar çok çeşitli kablolu, kablosuz, güvenlik, yönlendirici donanımı ve sabit kablosuz erişimi uzaktan site erişiminin karmaşıklığı olmadan yapılandırma, izleme ve yönetme ayrıcalığını yaşayabiliyorsunuz. Bunun için Nebula’ya özel bir mobil uygulamamız da bulunuyor.

Nebula’da herkes için bulut tabanlı yönetim anlayışı ile geçmiş verilerle gerçek zamanlı güncelleme ve izleme yapmak mümkün hale geliyor. Böylece ağ topolojisi, ağa her yeni cihaz eklendiğinde otomatik olarak çiziliyor ve güncelleniyor. Bulut yönetimi arabirimine ve ağ cihazlarına yönelik yazılım güncellemeleri otomatik olarak uygulanıyor. Seçilebilir uyarı seçenekleri ve akıllı uyarılar ile e-posta ve uygulama uyarıları dahil olmak üzere genişletilmiş uyarılar işlevine erişim sağlanıp, kolay ağ etkinliği takibi ve sorun giderme için veri geçmişi verilerine erişim gerçekleştirilebiliyor. Yine Nebula’da en iyi kullanıcı deneyimi için üstün ağ performansı imkânı bulunuyor.

Nebula, cihaz ile NCC arasında potansiyel olarak ağ bağlantısının kesilmesine neden olabilecek yapılandırmaları önleyen bir mekanizma içererek yalnızca istikrarlı bir ağ ortamı sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda en iyi kullanıcı deneyimi için daha hızlı bağlantılar sağlamak üzere DCS, Yük Dengeleme ve Akıllı İstemci Yönlendirme gibi kapsamlı bir dizi özellik ile birlikte geliyor.

Sunduğumuz bir başka özelliği ise ‘Sıfır dokunuş’ – Verimli Dağıtım oluşturuyor. Burada yerinde dağıtımdan önce her bir Nebula cihazındaki veya ürünün dış ambalajındaki QR Kodunu taramanız yeterlidir. Bir ağa kaydedildikten sonra, Nebula cihazları bağlandıklarında otomatik olarak keşfedilir ve önceden yapılandırılmış ayarlar otomatik olarak uygulanır.

Günümüzde aynı zamanda pandemi sonrası dağıtık iş gücü ve hibrit çalışma dolayısıyla sayısı artan ve  kapsamı genişleyen siber saldırılardan korunmak da daha güç hale geliyor. Güncel bir araştırmaya göre, Kobi’lerin yüzde 88’i kurumlarının siber saldırılara karşı savunmasız hissettiğini ortaya koyuyor. Birçok işletmenin kapsamlı, kurumsal düzeyde bir BT çözümüne gücü yetmiyor veya siber güvenliğe ayıracak kaynakları son derece sınırlı. Sunduğumuz hizmetler ve özellikler arasında ATP yani gelişmiş tehdit koruması da bulunuyor. Böylece Nebula platformumuz ile ATP firewall desteği sayesinde sıfır gün ve uç nokta saldırılarına karşı tam koruma sağlıyoruz. ATP, ayrıca ağları ve verileri geleneksel güvenlik çözümlerini tehdit eden sıfır gün saldırıları gibi gelişmiş siber tehditlerden korumaya yardımcı oluyor ve Nebula uyumlu firewall çözümleri serisi USG FLEX’i tamamlıyor. ATP genellikle genel merkez veya büyük ofisler için bir çözüm olarak kullanılırken, USG FLEX genellikle daha küçük ofisler veya şube ofisleri için tercih ediliyor.

Öte yandan evleri ve okulları da unutmuyoruz. Zyxel, bulut tabanlı ağ yönetim platformu Nebula üzerinden kurulumu, yapılandırılması ve yönetilebilmesi kolay olan, WiFi 6- 6E teknolojisi destekli access point ailesinin ve switch ürünleri serilerimizin yeni ürünleri ile işletmeleri, okulları ve ev kullanıcılarını yeni, uygun fiyatlı ve sorunsuz ağ çözümleri ile desteklemeye devam ediyoruz.

Bu bağlamda başta KOBİ’ler olmak üzere tüm işletmeler, evler ve okullarda Nebula ile güçlü bir ağ altyapısı kuruyor ve  herkesin sorunsuz bir internet deneyimi yaşamasına olanak tanıyoruz.