LG’den CES2024’e özel yenilikler: Ev robotu ve gram bilgisayar serisi


Şirketin Oyunun Kurallarını Değiştiren İnovasyonu, Evde Daha Akıllı Bir Yaşam için En Son Yapay Zeka, Otonom Mobilite Teknolojisi ve En Son Konuşma Hizmetlerinden Yararlanıyor.

LG Electronics (LG), yenilikçi akıllı ev Yapay Zeka (AI) temsilcisi CES 2024’te tanıtmaya hazır. LG’nin akıllı ev yapay zeka asistanı, hareket etmesini, öğrenmesini, anlamasını ve karmaşık konuşmalara katılmasını sağlayan en son robotik, yapay zeka ve çok modlu teknolojilere sahip. Çok yönlü bir ev yöneticisi ve bir refakatçinin bir araya geldiği LG’nin akıllı yaşam çözümü, kullanıcıların günlük yaşamlarını geliştiriyor ve şirketin “Sıfır İşgücü Gerektiren Ev” vizyonunu gerçekleştirme konusundaki kararlılığını sergiliyor.

LG’nin akıllı ev yapay zeka temsilcisi, gelişmiş “iki ayaklı” tekerlek tasarımıyla otonom sürüş teknolojisinden yararlanarak evde bağımsız olarak gezinmesine olanak tanıyor. Akıllı cihaz, kullanıcılarla sözlü olarak etkileşime girebiliyor ve eklemli bacaklarının mümkün kıldığı hareketler aracılığıyla duyguları ifade edebiliyor. Dahası, ses ve görüntü tanıma ile doğal dil işlemeyi birleştiren çok modlu yapay zeka teknolojisinin kullanılması, akıllı ev yapay zeka temsilcisinin niyetleri anlamanın yanı sıra kullanıcılarla aktif olarak iletişim kurmasına da olanak tanıyor. 

‘Hareketli’ bir akıllı ev merkezi olarak işlev gören bu fütüristik yapay zeka temsilcisi, akıllı ev aletle- rine ve evdeki IoT cihazlarına sorunsuz bir şekilde bağlanıp bunları kontrol ediyor. LG’nin Qualcomm Technologies, Inc. ile yaptığı son işbirliği sayesinde yapay zeka temsilcisi, yüz ve kullanıcı tanıma gibi güçlü cihaz içi yapay zeka özelliklerine olanak tanıyan Qualcomm® Robotics RB5 Platformu ile donatılıyor. Cihaz; sıcaklık, nem ve iç mekan hava kalitesi gibi gerçek zamanlı çevresel verileri toplamak için dahili kamerasını, hoparlörünü ve çeşitli sensörlerini kullanıyor. LG’nin gelişmiş yapay zeka teknolojileri bu verileri analiz ederek sürekli öğreniyor ve harici bilgilerle birleştiriyor. Yapay zeka temsilcisi, evcil hayvan monitörü ve güvenlik görevlisi olarak da görev yaparak kullanıcılara evcil hayvanlarını uzaktan görme ve bakım yapma olanağı sağlıyor ve herhangi bir olağandışı aktivite tespit edildiğinde uyarı gönderebiliyor.

Dahası, LG akıllı ev yapay zeka temsilcisi olağanüstü çok yönlülük ve ölçeklenebilirlik sunuyor. Örneğin, evde kimse olmadığında otonom olarak devriye gezebiliyor, bir odadan diğerine geçebiliyor ve bir pencere veya herhangi bir ışığın açık kalması durumunda kullanıcının akıllı telefonuna bildirim gönderebiliyor. Ayrıca akıllı bir prize bağlanarak ve tüm evdeki kullanılmayan cihazları kapatarak enerji tasarrufuna yardımcı olabiliyor.

Kullanıcı eve döndüğünde cihaz onu ön kapıda karşılıyor, sesini ve yüz ifadelerini analiz ederek duygularını anlıyor ve ruh haline uygun müzik veya diğer içerikleri seçiyor. Ayrıca ulaşım ayrıntıları, hava durumu güncellemeleri, kişisel programlar veya ilaç alma hatırlatıcıları sağlayarak kullanıcılara günlük yaşamlarında yardımcı oluyor. 

Akıllı ev yapay zeka temsilcisi ve aktif merkez özellikleriyle LG, kullanıcıları ev işlerinin yükünden kurtarmayı ve akıllı ev pazarında baskın bir oyuncu olarak kendini kanıtlamayı hedefliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren LG Electronics Beyaz Eşya ve İklimlendirme Çözümleri Şirketi Başkanı Lyu Jae-cheol şunları söyledi: “Çığır açan akıllı ev yapay zeka temsilcimiz, müşterilerin ev işlerinden kurtulmasına yardımcı olmak için en son otonom mobilite ve yapay zeka teknolojilerini gelişmiş iletişim yetenekleri ve hizmetleriyle birleştiriyor. Akıllı yaşam çözümü şirketi LG, müşterilerinin evde daha akıllı, daha keyifli bir yaşam deneyimlemelerine yardımcı olmaya devam edecek.”

9-12 Ocak tarihleri arasında CES 2024 ziyaretçileri, LG standında (#16008, Las Vegas Kongre Merkezi) akıllı ev yapay zeka temsilcisi de dahil olmak üzere LG’nin en yeni akıllı yaşam çözümlerinin tümünü görebilecek.

2024 LG gram Dizüstü Bilgisayarlar Yüksek Performanslı Yapay Zeka Yetenekleri Sağlıyor ve ‘LG gram Link’ Uygulamasıyla Yenilikçi Bağlantı Sunuyor.

LG Electronics (LG), 2024 yılında LG gram serisini genişletiyor ve tüketicilere yeni LG gram Pro da dahil olmak üzere daha geniş seçenekler sunuyor. Güç ve taşınabilirliğin mükemmel birleşimi olan LG gram serisi ultra hafif dizüstü bilgisayarlar, üst düzey özellikleri, olağanüstü ince ve dayanıklı tasarımlar ve tüm gün süren pil ömrünü birleştiriyor. 2024 modellerinin tümü, LG gram Link uygulamasındaki en yeni AI özellikli işlevlerle birlikte geliyor ve LG gram, Android ve iOS cihazlarında dosya paylaşımı, fotoğraf paylaşımı ve ekran yansıtma gibi görevleri basitleştiriyor.

LG gram Pro ve LG gram Pro 2’si 1 Arada

Sınıfının en iyisi LG gram Pro dizüstü bilgisayarlar (16Z90SP ve 17Z90SP modelleri), hibrit mimariye sahip Intel® Core™ Ultra işlemci, NVMe PCIe 4.0 SSD ve NVIDIA GeForce RTX 3050 grafik kartıyla donatılmış durumda.Yeni LG gram Pro dizüstü bilgisayarlar aynı zamanda Intel’in yapay zeka iş yüklerini ağ bağlantısı olmadan bile işleyebilen sinirsel işlem birimi (NPU) olan Intel® AI Boost’a da sahip.

Üstelik yeni LG gram, LG gram (Windows) ile Android veya iOS cihazları arasında zahmetsiz dosya paylaşımını, fotoğraf aktarımlarını ve ekran yansıtmayı kolaylaştıran uyumluluğu artıran LG gram Link uygulamasını içeriyor.2 Uygulama aynı zamanda gramda depolanan fotoğrafları akıllıca kategorilere ayıran ve anahtar kelime tanımlama yoluyla görsel aramalarını kolaylaştıran entegre bir AI işlevine de sahip. Uyumluluğu ve genel LG gram deneyimini güçlendiren LG gram Link, akıllı telefonları ve tabletleri LG gram klavyesi ve faresiyle çalıştırmak gibi birbirine bağlı bir cihaz ekosistemi oluşturarak kullanıcılara gelişmiş bağlantı ve ölçeklenebilirlik sunuyor. 

Yeni LG gram Pro modellerinde çift soğutma sistemi bulunuyor. Ekstra soğutma gücü, yeni dizüstü bilgisayarların, video düzenleme programları ve AI görüntü oluşturma araçları gibi zorlu yazılımlarla çalışırken bile en iyi performansı göstermesine yardımcı oluyor. Ultra ince ve ultra hafif tasarımlarıyla hem 16 hem de 17 inç LG gram Pro, olağanüstü taşınabilirlik, şık stil ve üstün performans sunarak onları hareket halindeki profesyoneller veya üstün özellikler arayanlar için ideal hale getiriyor.

LG gram Pro dizüstü bilgisayarlar, DCI-P3 renk alanının yüzde 100 kapsamını sunarak, üstün renk ve kontrastla çarpıcı görüntü kalitesi sunuyor. 3 Her iki model de Wide Quad XGA çözünürlüklü (WQXGA / 2.560 x 1.600) IPS ekranla gelirken, 16 inç LG gram Pro ayrıca yansıma önleyici kaplamalı WQXGA+ (2.880 x 1.800) çözünürlüklü OLED ekrana sahip. Kolay bağlantı için her modelde Thunderbolt 4, USB Type-C, USB Type-A ve HDMI gibi çeşitli bağlantı noktaları bulunu- yor.

LG gram Pro 2’si 1 arada (model 16T90SP), CES 2024 İnovasyon Ödülü’nü kazandı ve yakın zamanda Guinness Dünya Rekorları’nda en hafif 16 inç 2’si 1 arada dizüstü bilgisayar olarak listelendi. Bu çok yönlü, “dönüştürülebilir” dizüstü bilgisayar aynı zamanda WQXGA+ çözünürlüklü bir OLED ekrana sahip.4 Yalnızca 12,4 milimetre kalınlığında ve 1.399 gram ağırlığında, inanılmaz derecede ince ve ultra hafif bir tasarıma sahip olan cihaz; kolay taşınmasının yanı sıra, üretkenlik ve eğlence amacıyla kullanım için de ideal olarak gösteriliyor. 360 derece ayarlanabilir menteşe, 4 yönlü süper ince çerçeve tasarımı, duyarlı dokunmatik ekran ve kablosuz olarak şarj edilebilir kalem, kullanıcılara olağanüstü esneklik ve yüksek kullanıcı deneyimi sağlıyor.

2024 LG gram

LG ayrıca 2024 yılı için yeni LG gram 17, 16, 15 ve 14 dizüstü bilgisayarları (17Z90S, 16Z90S, 15Z90S ve 14Z90S modelleri) piyasaya sürüyor. İnce, ultra hafif tasarımlara ve uzun ömürlü pil ömrüne sahip LG gramlar, iş seyahatinde olanlar için mükemmel bir çözüm oluşturuyor. 2024 LG gram modellerinin tümü Intel® Core™ Ultra işlemcilere, NVMe PCIe 4.0 SSD’lere ve parlama önleyici kaplamalı yüksek parlaklıkta IPS panellere sahip.

LG gram 17 ve gram 16 modelleri, WQXGA çözünürlüklü ekranlar ve geniş ekran boyutlarıyla birlikte geliyor; bu da onları hem iş hem de multimedya tüketimine uygun hale getiriyor. Daha küçük 15 ve 14 inç modeller, üstün taşınabilirlik ve aynı derecede tatmin edici bir kullanıcı deneyimi sunuyor. 2024 LG gram ailesindeki tüm modeller, görüntülü arama ve konferans için yerleşik Full HD (1.920 x 1.080) web kamerasıyla donatılmış durumda. Ayrıca güvenlik ve gizliliğin geliştirilmesi için LG Glance by Mirametrix ve yeni LG gram Link gibi çeşitli kullanıcı dostu yazılımlarla birlikte sunuluyor.

LG Electronics İş Çözümleri Şirketi Başkan Yardımcısı ve BT İş Birimi Başkanı YS Lee, konula ilgili şunları söyledi: “LG gram Pro serisi, ultra ince tasarımı güçlü performansla birleştiren heyecan ve- rici yeni bir ürün yelpazesi sunuyor. Üstün kullanıcı deneyimi sunan taşınabilir, yüksek özellikli cihazlar sunarak LG gram serisini genişletmeye devam edeceğiz.”

9-12 Ocak tarihleri arasında Las Vegas’ta düzenlenecek CES 2024 ziyaretçileri, LG standında (#16008, Central Hall, Las Vegas Kongre Merkezi) LG gram ürünlerini inceleyebilirler. LG’nin CES’teki tüm heyecan verici duyurularını takip etmek için sosyal medyada #LGCES2024’ü takip edebilirsiniz.