General Mobile GM Phoenix 5G ekranı, kamerası ve sağlamlığıyla ön planda

Yerli telefon üreticilerinden General Mobile, uzun bir sürenin ardından yeni ürünleriyle atağa kalktı. Yılın başında uygun fiyatlı ürünlerini piyasaya çıkaran General Mobile, şimdi daha üst segmentteki ürünlerini de tüketiciyle buluşturuyor. İncelediğimiz GM Phoenix 5G modeli telefon 200 MP kamerası, yapay zeka, hızlı şarj ve sağlamlaştırılmış yüzde 94’e varan ekran özellikleriyle ön plana çıkıyor.

Telefon dünyasında her geçen gün yeni bir ürün piyasaya çıkıyor. Artık tüm telefonlarda pahalı ve ucuz model fark etmeksizin yapay zeka da kullanılıyor. Yerli telefon üreticilerinden General Mobile bir süre devam eden suskunluğunu 2023 başında bozarak yeni modellerini piyasaya sürdü. Birçok alanda üretime başlayan General Mobile’in orta segment telefon ürünlerinden GM Phoenix 5G’yi inceledik. HardwareLab olarak telefonu beğendiğimizi söylemek lazım. General Mobile mühendisleri Türk tüketicilerin hangi özellikleri istediğini bilerek yola çıkmış ve verimli bir sonuç elde etmişler. Şimdi bu özellikleri şöyle sıralayalım:

Karbon rengi ve Anka Kuşu özellikleri

GM Phoenix 5G, karbon siyahı rengiyle çıkış yaptı. Anka kuşunun güzelliğini ve mistik enerjisini tüketiciyle buluşturuyor. Arka kapağındaki 3D kavisli cam kaplama telefona şıklığını garantilerken, kavisli ekranıyla geniş ve etkileyici bir ekran deneyimi sunuyor.

3D Kavisli ekranı yüksek dayanıklılığa sahip Schott Xensation 0.55mm güçlendirilmiş cam kullanılarak tasarlanmıştır. Ultra sert darbe koruması, 1 metreden düşme testini kolayca geçti. 120Hz ekran yenileme hızıyla yüksek grafik performansı sunan GM Phoenix 5G ile hem uygulamalarda gezinirken hem de oyunlarda akıcı bir kullanım deneyimi yaşatıyor.

Kamerasıyla ön planda

GM Phoenix 5G’nin Always-on Display (AOD) özelliği ile sürekli bilgiye anında erişim sağlayabiliyorsunuz. Telefonunuzun ekranı her zaman açık olsun ve önemli bilgilere kolayca göz atabiliyorsunuz. GM Phoenix 5G ile sıradan anları bile muhteşem anılar haline dönüştürme özelliği var. 200MP AI Matrix sayesinde bir fotoğraf sanatçısı gibi hissettiriyor, her detayı en kaliteli şekilde yakalama imkanına sahip oluyorsunuz.

Sensörleri birçok işlevi yerine getiriyor

Standart faz algılamaları %6 sensör kapsama alanı sağlarken, GM Phoenix 5G dört fazlı algılama sayesinde %100 sensör kapsama alanı sağlayarak daha hızlı ve daha keskin netleme sağlıyor. Purecel®Plus-S teknolojisi sayesinde ışığın giriş miktarı genişliyor. Farklı açılardan ışık geldiğinde Deep Touch Isolation özelliği devreye giriyor ve sensör altındaki izolasyon duvarları sayesinde ışığın birbirleri ile çarpışmasını engelliyor. Böylece GM Phoenix 5G küçük sensör ile daha yüksek HDR performansı sağlayarak düşük ışık koşullarında netlik sağlayabiliyor. GM Phoenix 5G’nin 200MP AI Matrix kamerası ile her ayrıntıyı büyüleyici bir şekilde yakalayın.
Görüntülerdeki muhteşem detaylar, canlı renkler ve keskinlik sayesinde fotoğraflarınızı gerçeğe en yakın haliyle deneyimleme fırsatı veriyor. Makro çekim özelliği sayesinde GM Phoenix 5G, en küçük ayrıntılarını bile yakından ve net bir şekilde görmenize olanak tanır. Çiçeklerin zarif yaprak detaylarından böceklerin gözlerindeki canlı renklere kadar her şeyi yakından inceleme şansınız olacak.

Hızlı şarj özelilğine sahip

GM Phoenix 5G, 16 GB’a varan RAM (8GB Genişletilmiş) ile güçlendirildi. Bu güçlü RAM kombinasyonu sayesinde sınırları zorlayan oyun performansını deneyimleyebilirsiniz. En yoğun görevleri sorunsuzca yönetirken aynı anda birden fazla uygulama açabilir ve hızlı geçişler yapabilirsiniz. 2900 mm²’lik VC Ventilated Rib teknolojisi, yoğun oyun seansları, uzun video görüşmeleri veya en sevdiğiniz içerikleri izlerken dahi cihazınızın serin kalmasını sağlıyor. GM Phoenix 5G yoğun kullanımlarda bile serin ve konforlu bir kullanım sunuyor. Hızlı tempolu yaşamınıza uyum sağlayan GM Phoenix 5G, etkileyici batarya ömrü ve ultra
hızlı şarj özelliği sunuyor. 4700mAh batarya kapasitesiyle uzun süreli kullanımlarda bile güçlü bir performans sağlarken, 66W Süper Hızlı Şarj teknolojisiyle telefonunuzu 15 dakikada %50 oranında şarj edebilirsiniz. WiFi 6 teknolojisiyle daha fazla cihazın aynı anda bağlanmasını ve yüksek hızlara ulaşmanızı sağlar. Yoğun internet kullanımında kesintisiz bir performans elde edebilir, akıcı video izleyebilir ve veri yoğunluğu olan oyunları sorunsuz oynayabilirsiniz.