CES Las Vegas’da Nautica ve Blaupunkt ile öne çıktık

Türkiye’de tüketici elektroniği, oyun ve ev aletleri kategorisinde Nautica, Blaukpunkt gibi birçok uluslararası markanın distribütörü ve üreticisi konumundaki Technofashion, ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektronik fuarı CES’te yeni ürünlerini sergiledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından da ziyaret edilen stant, birçok satın alma ekibi, ınfluencer ve basın mensubu tarafından da uğrak noktası haline geldi. Technofashion CEO’su Sinan Dallı, CES 2023’ü HardwareLab okurları için değerlendirdi. Fuarda oldukça önemli ve olumlu geri dönüşler aldıklarını anlatan Dallı, özellikle Nautica ve Blaupunkt markasının ürünlerinin ilgi çektiğini belirtti. Ürünlerin yakında Türkiye pazarına da sunulacağını anlatan Dallı, CES’te vitrine çıkmalarının kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti.

Sosyal medya fenomenleri işin odağında

Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı CES Las Vegas, bu alanda dünyanın en önde gelen vitrinini oluşturuyor. Tecnofashion olarak CES’e kaçıncı kez katıldınız? Ne sonuçlar elde ettiniz?

Tüketici Elektroniği Fuarı CES Las Vegas, belirttiğiniz gibi kendi alanının en önde bulunan organizasyonu. Birçok uluslararası marka, o yıl piyasaya süreceği son teknolojiye ait ürünleri bu fuarda görücüye çıkarıyor. Dünya basını da CES Las Vegas’ı çok yakından takip ediyor ve okurları, izleyicileriyle buluşturuyor. Öte yandan sosyal medya fenomenleri de yine bu fuarın gediklileri arasında. Günümüzde sosyal medyanın 4.5 milyar takipçisi olduğu düşünülünce etkileşimin de boyutu ortaya çıkıyor. Biz Technofashion CES Las Vegas fuarını çok önemsiyoruz. Fuara ilk kez geçen yıl katılmıştık. Bu yıl ise ikinci kez katıldık.   5-8 Ocak 2023 tarihlerinde gerçekleşen fuarda Central Hall. #15943 numaralı Technofashion standında, yıllardır en kaliteli ürünlerle buluştuğumuz tüketicilerimize yeni ürünlerimizi tanıtmak için gittik. Ve oldukça büyük bir reaksiyon aldık.

Sinan Dallı

İş ortaklarımızın katkıları çok büyük

Daha önce CES’e hangi markalar ile katıldınız ve bu yıl hangi markaları Technofashion standında yer aldı?

Geçen yıl CES’e denizden ilham alan modanın global savunucusu Nautica markasının Technofashion tarafından üretilen kaliteli yüksek teknoloji ürünleri ile katıldık. Çok önemli geri dönüşler aldık. Bu yıl CES’te Nautica’nın yanı sıra dünyanın en çok tanınan teknoloji markalarından Blaupunkt ve Corby Drones’a ait yeni ürünlerle katıldık.

Corby Drones ile Türkiye pazarında büyük bir paya sahip olduğunuzu biliyoruz. Peki Blaupunkt gibi çok köklü bir markaya ilişkin neler vardı CES’te?

Corby Drones ile gerçekten önemli bir başarı elde ettik. Bunda Technofashion’un tüm ekibinin ve iş ortaklarımızın katkıları hayli büyük. 2016 yılından beri pazarda çok önemli bir yere sahibiz. CES’te ise Blaupunkt markalı en son teknoloji Küçük Ev Aletleri ve tüketici Elektroniği ürünlerimizi vitrine çıkardık.  Blaupunkt markamız ile TWS kulaklıklar, bluetooth hoparlörler, akıllı tartılar, robot süpürgeler, Air Fryer özellikli fritözler,  kablosuz dikey süpürgeler ve daha birçok farklı ürün fuarda sergilendi.

Technofashion standını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ziyaret etti. Varank, ürünler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

CES’te tanıttığınız ürünler sadece ABD pazarı için mi yoksa Türkiye’deki tüketiciler de bu ürünlere ulaşabilecek mi?

Biz ABD pazarını çok önemsiyoruz. Öte yandan ihracat gücümüz nedeniyle Avrupa, GCC, Ortadoğu pazarlarını da aynı titizlikle ele alıyoruz.  Elbette Türkiye bizim için ayrı bir öneme sahip. 2023 yılı ile birlikte Nautica, Blaupunkt başta olmak üzere birçok markamıza ait geniş bir ürün gamını yerli tüketicilerin beğenisine sunmayı amaçlıyoruz.