Bir TL ile 350 milyar dolarlık pazara yatırım fırsatı

Dünya genelinde 350 milyar dolarlık pazara sahip küçük ev aletleri sektöründe; nesnelerin interneti ve yapay zeka altyapılarını kullanarak yenilikçi teknolojiler tasarlayan Beebird Teknoloji, paya dayalı kitle fonlama platformu baseFunder aracılığıyla yatırım almaya başladı. 50 MTL değerleme üzerinden fonlamaya açılan şirketin yüzde 5 hissesine tekabül eden 2.5 milyon liralık kısmı için asgari ücretliden iş insanına, ev hanımından öğrenciye kadar dileyen herkes yatırım yapabilecek.

Sundukları kitle fonlama faaliyetleri ile teknoloji girişimlerinin yatırıma erişimini kolaylaştırırken, bu girişimcilere yatırım yapmak için de çok büyük paralara ihtiyacı ortadan kaldırdıklarını belirten baseFunder Kurucusu ve Genel Müdürü Mehmet Dolgan, “Artık yatırımcı olmak için milyon dolarlara gerek yok. Herkes kendi bütçesinin elverdiği ölçüde yatırımcı olabilecek. baseFunder Kitle Fonlama Platformu olarak yatırımcılara sunduğumuz yenilikçi ve dinamik yatırım aracı sayesinde isteyen 1 lira ile farklı sektörlerden birçok girişime ortak olma fırsatı yakalayacak” dedi.

Beebird Teknoloji, yatırımlarla küresel marka olma yolunda

Küçük Ev Aletleri sektöründe oluşan yüksek talebi karşılamak ve sürdürülebilir büyüme planlarına devam etmek için global marka olma hedeflerini paylaşacak ortaklar arayan Beebird Teknoloji,

2019 Yılında Dudullu OSB’de nesnelerin interneti ve yapay zeka teknolojilerine dayanan altyapısı ile fonksiyonel ve yaşam tarzını zenginleştiren akıllı ev aletleri tasarlama misyonuyla kuruldu. Beebird Teknoloji A.Ş., 2021’de Boğaziçi Üniversitesi Teknoparkında Ar-Ge merkezini kurdu. Kurucu ortak Ali Murat Arıkuşu, Dış Ticaret Sertifikasına sahip olup daha önce Asya, Avrupa, Amerika kıtalarındaki birçok ülkeye ihracat tecrübesi bulunuyor. Boğaziçi Üniversitesi Teknopark’ta (BÜDOTEK) Ar-Ge projesi ve marka tescili tamamlanan akıllı yemek makinesi, akıllı mutfak tartısı, akıllı kahve makinesi ürünleri ile ihracata başlamayı planlayan firmanın fabrikası yılda 240 bin kilogram plastik parça üretim kapasitesine sahip. Yurtiçinde sektör lideri firmalar ile ortak proje geliştiren Beebird, 2023 itibariyle Batı Avrupa başta olmak üzere dünyanın gelişmiş pazarlarına ihracat hedefliyor.