Nadir Güllü Karaköy’den Tokyo’ya açıldı

İstanbul’un ikonik mekanlarından Karaköy Güllüoğlu baklavası, Japonya’ya açıldı. Tokyo’daki AVM’de bulunan mağazada müşteriler Türk baklavasını tatma fırsatını buldu.

Karaköy Güllüoğlu, Asya pazarına Japonya’dan açıldı. Marka Japonya’nın ikonikleşmiş, asırlık AVM’lerinden Matsuya Ginza’da açılış lansmanı yaptı. Japon damak tadına uygun olarak özenle seçilmiş bir grup baklavayı, Tokyo’daki çeşitli pop-up etkinliklerde sunan Karaköy Güllüoğlu, Asya pazarındaki varlığının yıl dönümünü ilk mağazasında hizmet vererek kutluyor.

Dünyanın Her Yerine Gitme Hedefi

Tokyo’da, kendi ismiyle yer almanın ve Türk baklavası ile uluslararası platforma adım atmanın, Güllü ailesi için büyük bir gurur olduğunun altını çizen Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü, heyecanını şu sözlerle anlattı: “Bizim baklava ile olan hikayemiz, 1800’lü yıllara dayanıyor. Baklavanın İstanbul’daki ilk adresi olarak başlayan yolculuğumuzun, bugün dünyaya açılıyor olması, bizi fazlasıyla heyecanlandırıyor. 5 kuşaktır devam eden bu geleneği, kuşaklar boyu sürdürmek ve Türk baklavasını dünyanın her yerinde duyurmak, en büyük arzum.”

Nadir Güllü (solda) Murat Güllü, Japonya’daki açılışta birlikte yer aldı.

Sınırların Ötesine Taşıyacağız

Mimarisinden ambalaj tasarımına, servis tabaklarının detaylarından personelin üniformasına kadar, tüm detaylar ile yakından ilgilendiklerini söyleyen Karaköy Güllüoğlu Genel Müdürü Murat Güllü ise, “Geleneksel Türk baklavasını, sınırlarımızın ötesine taşıdığımız için çok mutluyuz. Minimal yaşam tarzını seven Japon halkının alışveriş tercihlerine uygun bir strateji oluşturduk.   Ülkemizin geleneksel tatlarının başında gelen baklavayı, sınırlarımızın ötesine taşımayı sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.