Arzum’uz Türk ürünlerinin tüm dünyada kullanılması

Kuruluşunun 55’inci yılında Türkiye’nin küçük ev aletleri konusundaki uzman markası Arzum, Covid-19 dönemindeki satış ve tüketicinin ürün tercihlerini HardwareLab’a anlattı. Arzum Pazarlama ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehtap Yıldız, 236 milyar TL’ye yükselen e-ticaretten küçük ev aletleri pazarının önemli bir pay  aldığını söyledi. Okula dönüşle birlikte akıllı sefer tası satışlarının arttığından söz eden Yıldız, hijyen içerikli ürünlerde yükseliş kaydedildiğini anlattı. Arzum’un ABD’de başlayan pazarlama macerasından da söz eden Yıldız, Türk kahvesini dünyaya tanıtmak için kültür elçisi gibi çalıştıklarını ifade etti. Yıldız “Arzum’un global bir marka olması en büyük hayalimiz. Marka bilinirliği araştırmalarında hedef pazarlarda bir bilinirlik yakalamak, ön sıralarda yer almak Arzum için çok önemli” dedi.  

Türkiye’nin en önemli küçük ev aletleri üreticisi, aynı zamanda son dönemin inovatif ürünleriyle ön plandaki markası Arzum’un Pazarlama ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehtap Yıldız, sorularımızı şu şekilde yanıtladı:

Kolaylık yaratan ürünlere talep arttı

Arzum Türkiye’nin en büyük ev aletleri markası son dönemde süpürgeden pişiriciye kadar bir de atak içinde. Covid ile beraber bu alanlardaki tüketim ne noktaya ulaştı? E-ticaretin bundaki payı ne oldu?

Toplum olarak aynı hisleri, tedirginliği yaşadığımız Covid-19 pandemisinde şüphesiz ilk olarak sağlımızı ön plana aldık. Tüketicilerimizin ihtiyaçlarına yetişebilmek öncelikli iş hedefimiz haline geldi. Bu dönemde tüketici alışveriş trendlerinde oldukça hızlı bir değişim yaşandı. Sağlıklı beslenme ve hijyen en önemli başlıklarımız arasına girdi. İhtiyaçlarımız ve alışkanlarımız da buna bağlı olarak değişim gösterdi. Yediğimiz yemeklerden evin temizliğine kadar her şeye özenle ve titizlikle yaklaşıyoruz artık. Pandeminin ilk gününden bugüne; ev temizliğinde performansı yüksek ürünlere, mutfakta ise sağlıklı ve hijyenik beslenmeye destek sağlayan ürünlere talep arttı. İnovatif ürünlerimizle bu değişimi oldukça başarılı yönettik, tüketicilerimizin ihtiyaçlarını durmaksızın karşılayabildik. Evde kendi ekmeğini yapmak isteyenler için Panetti ekmek yapma makinemiz, detoks içeceklerinden sağlıklı birçok içeceği kolayca hazırlayabileceğiniz Shake’n Take Kişisel Blender’ımız, stand mikserlerimiz, OKKA Türk kahvesi kahve makinelerimiz, elektrikli modern sefer tasımız Foodie ve elektrik süpürge ailelerimiz arasında yer alan Olimpia’lar bu dönemin en çok talep edilenleri oldu diyebiliriz. Erkek kişisel bakımda saçını ve sakalını kesmek isteyenler Ducati by Arzum’a büyük rağbet gösterdi.

Pandeminin başlamasıyla birlikte tüketiciler hızla e-ticarete yöneldi. Dijitalin içine doğanların, adapte olanların satın alma frekansları artarken, belirli yaş gruplarının ilk kez e-ticaretle tanıştığı bir dönemi de yaşadık. Bu talep yönelmesi ile birlikte pazarlama kampanyalarımızı hızla dijitale evirdiğimiz ve tüketicimiz neredeyse orada iletişim ve kampanyalarımızla var olduğumuz bir dönem geçirdik. E-ticaret bilgi platformundan aldığımız bilgiye göre; 2020 yılında e-ticaret hacmi 136 milyar TL’den 226 milyar TL’ye çıktı ve perakendenin e-ticaret içindeki payı yüzde 64 olarak gerçekleşti. Bu hacim içindeki en büyük pay beyaz eşya ve küçük ev aletlerine ait. Bir önceki yıla göre yüzde 129 oranıyla en çok hacmi büyüyen kategorilerden birisi küçük ev aletleri oldu.

Bu büyümeden pay almanın yolunun e-ticaret kanallarında da doğru ürün, doğru fiyat ve hedef kitleye doğru iletişim olduğu bir gerçek. E-ticaret kanalı bu anlamda aslında pazarlama dünyasına fayda sağlayabilecek datalar açısından çok zengin. Belirli bir hedefe sahip müşteri segmentine ulaşabildiğiniz gibi, kişiye özel öneriler getirebildiğiniz bir platform. Bu alt yapıyı iyi kullanmak verimli pazarlama açısından çok kıymetli.

Çocuklar okula sefer tası götürüyor

Yeni dönemde okulda öğrencilere yardımcı olabilecek inovatif ürünleriniz var mı?

Arzum olarak 55 yıldır yenilikçi ve teknolojik ürünlerle evde, ofiste, okulda, sporda kısacası yaşamın tüm alanlarında, tüketicilerimizin her anında yanında olmayı hedefliyoruz. İnovatif ürünlerimizle onlara pratik çözümler sunuyoruz. Okul döneminin başladığı bugünlerde çocuklarımız için çok faydalı olacak Foodie elektrikli modern sefer tasımız var. Foodie ile okuldaki öğle aralarına sıcacık, taze ve sağlıklı çözümler sunuyoruz. Türkiye’de bir ilk olan sefer tasımız çocuklarınızın evde hazırlanan yemekleri güvenle okulda da yiyebilmesine olanak sağlıyor.

İnovasyon ve Ar-Ge çalışmaları nasıl gidiyor? Hangi ürünlerde, ne tür yenilikler söz konusu?

İnovasyon, bizim marka DNA’mızın bir parçası. Bizi biz yapan en önemli değerlerden biri. Aslında biz Arzum’u küçük ev aletleri sektöründe faaliyet gösteren bir inovasyon şirketi olarak konumluyoruz. Tasarımları inovatif özellik, fonksiyon ve yenilikçi çözümlerle besleyen firmaların daha başarılı olduğunu biliyoruz. Bu başlıklarla birlikte Ar-Ge çalışmalarımız şekilleniyor. Arzum olarak teknoloji ve inovasyonu bir arada sunarak tüketicilerimizin hayatını kolaylaştırmak her zaman birincil önceliğimiz oldu. Bunun göstergelerinden biri olarak ev temizliğinde bir devrim yarattık ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Nesnelerin Interneti (IoT) teknolojisiyle Arzum Olimpia Smart toz torbasız siklonik süpürgesini tüketicilerimizle buluşturduk. Ev yaşamımızı kolaylaştıran Arzum Olimpia Smart’ın bilgileri de tüketicilerimiz tarafından kolaylıkla takip edilebiliyor. Bu süpürgenin tüm patenti Arzum’a ait.

Tasarım konusunda Türkiye’nin önde gelen tasarım ofisleri ve dünyadaki önemli tasarımcılarla çalışıyoruz. Arzum olarak sektörde hep bir adım ileride olmaya çaba gösterdik. Renk trendlerini belirleyerek, tasarımlarımıza yılın rengini katarak her sezon ön plana çıktık. Küçük ev aletleri sektöründe en renkli markalardan biri olarak bu alanda da ilklere imza atıyor ve trendleri belirlemeye devam ediyoruz.

New York’u reklamlarla donattı

Tüketici nezdinde fiyat performans açısından ürün seçimi ne noktada?

Tüketiciye doğru kanalda, doğru ürünle, doğru fiyat ile iletişim yapıyor olmak ve iyi bir müşteri deneyimi yaşatmak, ana pazarlama stratejimizde odaklandığımız bir konu. Son yıllarda tüketicilerin gizli ihtiyaçlarını tespit edebilmek, henüz onlar bile bu ihtiyacın farkında değilken bu ürünleri onlara sunmak çok önemli hale geldi. Tüketicilerin gizli ihtiyaçlarını tespit edip, ilklere imza atmak bizimle özdeşleşti diyebiliriz.

Neler eklemek istersiniz?

Arzum’un global bir marka olması en büyük hayalimiz. Marka bilinirliği araştırmalarında hedef pazarlarda bir bilinirlik yakalamak, ön sıralarda yer almak Arzum için çok önemli.

Dünyanın her yerindeki kafelerde Türk kahvesini insanlara servis ettirmek ve bunu Arzum OKKA inovasyonları ile yapmak da varmayı istediğimiz en büyük hedeflerden biri. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Örnek vermem gerekirse; 29 Nisan’da, dünyanın neresine giderseniz gidin aynı eşsiz Türk kahvesi deneyimini yaşatan Arzum OKKA’mız ile New York Times Meydanı’ndaki (Times Square) en ünlü yapılardan NASDAQ binasında görkemli bir outdoor çalışmasına imza attık ve ‘Meydan Arzum OKKA’nın’ dedik. Projeyle bizim aşina olduğumuz ama dünyanın da hiç yabancı olmadığı Türk kahvesini gururla New York’a taşıdık ve yine ‘Dünyaya Türk Kahvesini Sevdiren Marka: Arzum OKKA!’ dedik. Türk kahvesi kültürünü dünyaya yaymak en büyük misyonlarımızdan biri. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla hem Türk kahvesini hem de bu kültürü tüm dünyaya taşımak istiyoruz.

Markaların samimiyeti daha fazla tüketici ile buluşması için çok önemli. Samimiyetimiz ve verdiğimiz sözleri tutmamız müşterimizle bağlarımızı her geçen gün daha da kuvvetlendiriyor. Biz de Türkiye’nin en samimi markalarından biri olarak tüketicimizle olan bağımızı her zaman sağlam tutmaya devam edeceğiz.