2020’de ininal Yüzde 85 Büyüdü

 Yeni nesil ödeme platformu ininal, 2020 yılını yüzde 85’lik büyümeyle tamamlayarak 2021 yılı için hedef büyüttü. ininal CEO’su Hakan Gonca, pandemi ile birlikte ininal işlem hacminin yüzde 85 büyüdüğünü, en fazla büyümenin dijital oyun harcamalarında gerçekleştiğini ve bu alanda hacmin iki katına çıktığını belirtti.

ininal’ın ve sektörün 2020 değerlendirmesini yapan, aynı zamanda da 2021 hedeflerini açıklayan ininal CEO’su Hakan Gonca, 2020’nin herkes için hızlı ve hayatları değiştiren bir yıl olduğunun altını çizdi. Gonca, “Pandemiyle birlikte düşündüğümüz veya planladığımız birçok değişim seneler yerine aylar içinde hayata geçti. Biz de kullanıcılarımızın ihtiyaçları doğrultusunda önemli hizmetleri hayata geçirdik. Kullanıcıların önceliğinin evlerinden çıkmadan hizmetlere anında ulaşmak ve tüm işlemlerini online olarak gerçekleştirebilmek olduğunu gördük. Önümüzdeki süreçte de bu durumun devam edeceğini öngörüyoruz. 2020’de büyümemizi güçlü olduğumuz alanlar olan oyun harcamaları ve e-ticarette gerçekleştirdik. İşlem hacmimizi yüzde 85 oranında büyüttük. Pandeminin etkisiyle özellikle dijital oyun harcamaları iki katına çıkarken, e-ticaret yüzde 85 oranında büyüdü. Önümüzdeki dönemde de bunun etkilerini görmeye devam edeceğiz” dedi.

ininal CEO’su Hakan Gonca

7/24 Para Transferi

Pandemi döneminde kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak için yeni özellikler geliştirmeye devam ettiklerini belirten Gonca, “Finansal hizmetler alanında temassız ödeme, sanal kart kolaylığı gibi mevcut hizmetlerimize ek olarak, 50 bin TL’ye kadar limit artırımı sağlayan ininal Plus Hesap, 7/24 bankaya transfer (EFT/havale) ve kare kod ile ödeme gibi yeni çıkardığımız hizmetlerimizle kullanıcılarımızın hayatını kolaylaştırmaya devam ettik. Yakın zamanda dolar ve euro hesap işlemlerini hizmetlerimize ekleyerek kullanıcılarımızın bankacılık ihtiyaçları konusunda akıllarına gelen ilk marka olarak pratik çözümler sunmaya devam edeceğiz. Ayrıca kullanıcılarımıza sunduğumuz avantajlar dünyasını genişlettiğimiz, ininal kullanıcılarına özel sadakat programını da kısa bir süre içinde hayata geçireceğiz. FAST ve Kolay Adresleme Sistemleri, 2021’de bankacılık sistemlerinde yerini alacak. Biz ise bu konuda çok daha erken harekete geçtik, 2020 Eylül ayından bu yana kullanıcılarımıza 7/24 para transferi özelliğini sunuyoruz” diye konuştu.

Çözümler Sunduk

Pandemi döneminde dijital cüzdanlar ve temassız kartların kullanımının yaygınlaştığını belirten Gonca, şu bilgileri verdi:  “Temassız kart ve dijital cüzdan kullanım oranının 2021 sonrasında daha da artacağını öngörüyoruz. Bu dönemde özellikle parçası olduğumuz Multinet grubuyla beraber yaptığımız iş birliği ile kare koda yatırım yaptık ve 30 bin Multinet noktasında ininal Cüzdan üzerinden kare kod ile ödeme özelliğini hayata geçirdik. Ödemelerini kare kod üzerinden yapan kullanıcılarımıza harcamalarının yüzde 5’ini anında geri kazandırıyoruz. Banking as a Service ve Super App trendleri de ön plana çıkıyor. Kurumlar artık kendi uygulama ve sistemleri içinden ödeme çözümleri sunmak istiyor. ininal olarak yerli ve yabancı birçok markaya, kendi ödeme çözümlerini sunmaları için altyapı ve operasyon desteği sağlıyoruz. Önümüzdeki dönemde biz de kullanıcıların tüm finansal ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir dünya oluşturmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2021’de kullanıcılarımızın finansal ihtiyaçlarını karşılayan yeni ürünlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda mikro kredi, hisse alım-satımı, altın, döviz alım-satımı, finansal yönetim ve yurt dışı para transferi gibi temel finansal ihtiyaçlara cevap veren ürünlerimiz ile müşterilerimizin bütün ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz.”