En Gözde Hediye Playstation5

Fiyatı 9.000 TL’ye dayanan, Covid-19 nedeniyle de tedarik zincirinde kırılmalardan ötürü sayısı az olan Playstation5, Türkiye’de en gözde teknolojik ürün oldu. Birçok marka yaptığı çekilişle, ödül olarak Playstation5 vermeyi vaat ediyor.

Sony’in dünyaya hediyesi olan oyun konsolu Playstation serisinin 5’inci versiyonu, 2020’nin son çeyreğinde satışa çıktı. Raflardaki yerini alan konsol, Türkiye’ye gelir gelmez stoklarını tüketti. Üstelik 9 bin TL’ye yaklaşan fiyatıyla da döviz kurundaki artıştan hayli etkilenen konsol, yine de teknoloji tutkunlarının bir numaralı arzu nesnesi olmaya devam ediyor. Bunu iyi tespit eden çeşitli firmalar da hediye kampanyalarını daha cazip hale getirmek için Playstation5 ile yola çıkmaya başladı.

Futbol Yorumuna Ödül

Socrates Dergi, Youtube’daki videolarının altına yapılacak spor yorumlarına Playstation5 hediye etmeye başladı. MediaMarkt ile beraber gerçekleştirilen kampanyaya katılım binleri bulurken, ürünü kazananlar kadar yorumlarının beğeni alıp da neden kaybettiğini sorgulayanlar da oldu. Katılımın yüksekliği, oyun konsoluna olan ilginin göstergesi sayıldı.

Dergilik Veriyor

Yine bir teknoloji şirketi Turkcell de Playstation 5’i Dergilik uygulaması üzerinden armağan etmeye başladı. Hayalindeki oyunu yorum olarak İnstagram sayfasında Dergilik’i takip edip, iki arkadaşını etiketleyenlere vermeyi taahhüt eden Turkcell’in kampanyasına da yoğun katılım gerçekleştirdi.

Fotoğrafını Satıyorlar

Öte yandan Türkiye’ye tedarikinde sıkıntılar yaşanan Playstation 5, dolandırıcıların da hedefinde. Ürünü daha uygun fiyata satma vaadiyle tüketicileri aldatan dolandırıcılar, küçük puntolara yazdıkları sözleşmelerde satış için Playstation 5 değil, ürünün fotoğrafını göndermeyi vaat ettiklerini belirtiyor. Bu tuzağa düşmemek için de Playstation 5’i Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen e-ticaret siteleri Amazon, N11.com, Sahibinden, Gittigidiyor ve Hepsiburada’dan satın almak gerekiyor.