2021’de Online Satışların Yüzde 54’ü Mobilden Gelecek

Covid-19 günlerinde patlama yaşayan online ticaret, 2021’de kabuk değiştirecek. Online ticaretin yüzde 54’lük payının mobile alandan geleceği ve bu oranın ilerleyen günlerde daha da artacağı belirtiliyor.

Türkiye’deki online ticaret hacmine ilişkin PowerChord tarafında yapılan araştırmada, 2021’de pazarı etkilemesi beklenen temel dijital ve pazarlama eğilimleri ele alındı.  Mobil uygulama kullanımının  2020’de   yüzde 20 arttığının belirtildiği araştırmaya göre ve 2021’de mobil e-ticaret satışlarının, tüm çevrimiçi satışların yüzde 54’ünü oluşturması öngörülüyor. Araştırmaya göre son yıllarda yeni sosyal platformları ortaya çıkmış olsa da, ilk beş sosyal medya sitesi sırasıyla Facebook, Instagram, Twitter, Tumblr ve LinkedIn olarak gösteriliyor. Bu sosyal medya platformları 2021’de dijital reklamcılık için en ideal kanallar olarak gösteriliyor. Patformlar aynı zamanda, işletmelerin nerede olurlarsa olsunlar müşterileriyle sürekli bir diyalog oluşturmalarını sağlayarak müşteri desteği ve sürekli etkileşim için hazır birer araç olarak gösteriliyor.

EG Bilişim Teknolojileri CEO’su Gökhan Bülbül

Beklentiler Hızlı Değişiyor

 Dijital pazarlamanın müşteri ihtiyacını hızlı ve etkili şekilde karşılamadaki rolünü değerlendiren EG Bilişim Teknolojileri CEO’su Gökhan Bülbül, “2020, şirketlerin dijital pazarlamaya geçişlerini hızlandırdıkları bir yıl oldu. Dikkat çekici diğer bir sonuç ise dijital ortamda müşteri ihtiyaçlarını karşılamaları için yeni yollar bulmaları bağlamında bir dönüm noktası olması. Müşteri beklentilerindeki hızlı değişimler ve müşterilerin dijital dünyadaki aktifliğinin artışı göz önünde bulundurulduğunda, müşteriye ulaşmanın en etkili, hızlı ve sonuçları ölçülebilir yöntemi dijital pazarlama stratejileryle hareket etmek. “dedi.