Mercedes’ten Çocuklara Kodlama Eğitimi

Mercedes-Benz, kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle, 2020 yılında da Türkiye’nin geleceği olan gençleri desteklemeyi sürdürdü. Şirket, 16 yıldır “Her Kızımız Bir Yıldız”, 6 yıldır “EML’miz Geleceğin Yıldızı” ve 7 yıldır “MobileKids” projeleriyle toplumun farklı alanındaki ihtiyaçlara katkı sağlıyor.

Mercedes-Benz’in toplumda kadının her alanda hak ettiği güce kavuşması, kadınlara sosyal ve ekonomik hayatta fırsat eşitliği tanınması hedefiyle hayata geçirdiği “Her Kızımız Bir Yıldız” projesinde, 2020 yılının ilk iki ayında farklı şehirlede “Yıldız Kızlar”ın katılımıyla kişisel ve mesleki gelişim atölyeleri düzenlendi. 2018 yılında başlayan “Bilişim Teknolojileri ve Kodlama” eğitimleri 2020 yılında çevirimiçi olarak devam etti. Bilgisayar sahibi olmayan tüm bursiyelere çevirimiçi eğitime ulaşabilmeleri için birer tablet hediye edildi.

500’den Fazla Öğrenciye

Mercedes-Benz’in “EML’miz Geleceğin Yıldızı” projesi kapsamında, 2019/2020 eğitim-öğrenim dönemindeki zorlu pandemi koşullarına rağmen 456 yeni öğrenci Mercedes-Benz Laboratuvarları’na kabul edilirken, 276 öğrenciye aynı dönemde Mercedes-Benz Yetkili Bayilerinde staj imkanı tanındı. MobileKids Trafik Eğitim Projesi’nde 2020 yılının ilk üç ayında gerçekleştirilen eğitimler ile 500’den fazla öğrenciye 6 saat süren trafik eğitimi verildi.