Lıttle Caesars 2021’de E-Spor’a Ağırlık Verecek

Küresel pizza markası Little Caesars, 10 milyon TL’yi aşkın altyapı ve yazılım yatırımıyla 2020’de geçen yılın aynı dönemine göre satışlarında yüzde 29 artış sağladı. Türkiye’de espor alanını sahiplenen ilk kurum olarak öne çıkan marka, dijital pazarlama bütçesinin yüzde 30’unu espora ayırdı.

Türkiye’de 14 kentte, yüzde 80’ini franchise’ların oluşturduğu 87 restoran ile hizmet veren Little Caesars Türkiye, pazarlama alanında dijital dünyayı profesyonelce kullanan markalar arasında yerini aldı. Dört yılda 10 milyon TL’yi aşkın bütçeyi altyapı ve yazılım yatırımına ayıran Little Caesars; bu süre içinde dijital dönüşümünü tamamladı ve trendleri de takip ederek Türkiye’de e-spor alanını sahiplenen ilk kurum  oldu.   2019 yılında pazarlama bütçesinin yüzde 90’ını dijitale ayıran Little Caesars, LFL (Like For Like) bazında satışlarında yüzde 29 oranında artış yakaladı. Little Caesars’ın bu strateji ile 2021 yılında da devam edeceğini anlatan Little Caesars Pazarlama Direktörü Pelin Çiftçioğlu, yürüttükleri dijital ağırlıklı pazarlama çalışmalarıyla, yüksek rekabet ortamında sürdürülebilir bir büyüme sağladıklarını dile getirdi. Çiftçioğlu, 2019 yılının başında yaptıkları pazarlama kampanyalarında senenin ilk yarısında marka algısında yüzde 14 artış, maliyette yüzde 60 oranında düşüş, ürün aramalarında da yüzde 188 oranında yükseliş sağladığını belirtti.

Little Caesars Pazarlama Direktörü Pelin Çiftçioğlu

Gamerlar Çok Beğendi

Tüketicinin beklenti ve taleplerini doğru analiz ederek online oyunlara yönelik artan ilgi ile pizzayı birleştirdiklerini dile getiren Pelin Çiftçioğlu, şunları söyledi: “Dijital pazarlama bütçesinin yüzde 30’unu e-spora ayırarak Türkiye’nin tek resmi yerli espor liginin sahibi olan Zula Oyun ile sponsorluk anlaşması imzaladık. Böylece Zula Süper Lig’in beşinci ve altıncı sezonunun resmi yiyecek sponsoru olduk. İşbirliği kapsamında birçok kampanya ve kurumumuzun adının verildiği ‘Little Caesars Cup’ turnuvası düzenlendi. Ayrıca Zula ile hayata geçirdiğimiz Little Caesars Hava Takviyesi Kampanyamızla da dijital bir oyunun içerisine entegrasyon sağlayan Türkiye’deki ilk markalardan biri olduk. Kampanya kapsamında Zula Gamer Menü’den 1 ay içerisinde farklı günlerde 3 defa sipariş veren e-sporculara, Little Caesars Hava Takviyesi hediye ediyor, Little Caesars Hava Takviyesi ile gamerlara oyunun içerisinde Battle Royale modunda kendilerini savunabilecekleri pek çok ekipmana haritanın istedikleri noktasında sahip olma şansı sunuyoruz.”

Müşteri Deneyimi Ön Planda

Web sitelerinde yaptıkları değişiklerde ise müşteri deneyimini ön plana aldıklarını anlatan Çiftçioğlu, şu ifadeleri kullandı:  “Tasarımı, güncel dijital dinamiklere göre yenilenen web site projemizde, müşteri deneyimini merkezinde bulunduran gel-al, araca teslim, online ödeme, gibi entegre özellikler bulunuyor. Ayrıca müşterilerimize avantajlar sağlayacak Sezarla Kazan Sadakat Programımızı da başlattık. Web sitemiz ve mobil uygulamamızdaki online ödemelerde kullanıcıya kolaylık sağlayan Masterpass entegrasyonunu devreye aldık. Kişiye özel fırsatlar sunma odağında hazırlanan sitemize paralel olarak mobil uygulama ara yüzümüz de yenileniyor. Böylelikle hem web sitemiz hem de mobil uygulamamız, pizza severlere görsel dilin ağırlıkta olduğu son derece kolay bir kullanım sunuyor olacak. Yaptığımız değişikliklerin çoğunu A/B testlerin sonucuna ve kazanan testlerdeki senaryolara göre kurguladık. Yapılan çalışmalar sonunda tüm Little Caesars dijital platformlarında kullanıcılar kolayca sipariş vererek favori pizzalarına hızlıca kavuşabilecek. Kişiye ve tercihlerine özel fırsatlar sunmaya devam edeceğiz.”