Evde kal döneminin kurtarıcısı olan video konferansta Türk mühendislerin çalışmalarıyla yeni yöntemler ele almaya başlandı. Bu bağlamda İVME de bir ilke imza atarak 80 kişiyi bir ekranda buluşturmayı başardı.
Video konferans, webinar, canlı yayın ve video platformu ile uzaktan öğrenme sistemlerinin en iyi özelliklerini tek platformda buluşturan İVME bir ilke imza attı. İVME, herhangi bir ek donanım yatırımına ihtiyaç olmaksızın, bir video konferansta 80’in üzerinde katılımcının tamamının, kamera ve mikrofonları açık halde tek bir ekranda görülebilmesini sağladı. Bu alandaki global oyuncular tek ekranda en fazla 49 kullanıcı görüntüleyebiliyorken İVME, bu sayıyı 80’in üzerine çıkardı. Türkiye’nin bütünleşik video iletişim platformu olma vizyonuyla yüzde 100 yerli sermayeli ve Türk mühendislerin geliştirdiği İVME, alanında öncülük etmeye devam ediyor. İVME, Türkiye’de bir ilke imza atarak herhangi bir ek donanım yatırımına ihtiyaç olmaksızın, 80’in üzerinde katılımcılı bir video konferansta, kamera ve mikrofonlar açık halde tüm katılımcıların tek bir ekranda görülebilmesi özelliğini kullanıcıları ile buluşturdu. Yazılım tabanlı global video konferans sistemlerinde bu sayı 49 ile sınırlı iken İVME, ek bir donanım kullanmadan 80’in üzerinde katılımcıya ait görüntü ve sesi tek ekranda birleştirmeyi başardı.
Büyümemiz Sürecek
İVME’nin sunduğu özellikler hakkında bilgi veren Maytech Genel Müdürü Mükremin Sarıer, “İVME olarak video konferans, webinar, canlı yayın ve video platformu ile uzaktan öğrenme sistemlerinin en iyi özelliklerini tek platformda buluşturarak müşterilerimizin en iyi deneyimi yaşamasını sağlıyoruz. İçinde bulunduğumuz yeni çalışma ve etkileşim koşullarının siber güvenlik tehditlerini artırdığı bir dönemde, İVME’nin hem on-premise hem cloud ortamında çalışabiliyor olması ve videonun merkezde olduğu iletişim ihtiyaçlarının tümünü tek platformdan sunabiliyor olmasının hem maliyet hem güvenlik hem de kolay kullanım açısından öne çıkıyoruz. Türkiye’nin yerli ve milli video iletişim ve eğitim platformu olarak müşterilerimize sunduğumuz teknolojilerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Video konferans sistemleri arasında bir ilke imza atarak geliştirdiğimiz yeni özelliğimizi kullanıcılarımıza sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kullanıcılarımız bu yeni özelliğimizi herhangi bir ek donanım yatırımına ihtiyaç olmaksızın kullanabilecekler ve böylelikle önemli tasarruflar sağlayabilecekler. İVME olarak bugün kamu, finans kuruluşları ve özel sektördeki 20’den fazla müşterimizle yaklaşık 200 bin son kullanıcıya ulaşıyoruz. 2020 yılında hedeflerimizin üzerinde bir büyüme gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde duyuracağımız yeni özelliklerimizin de katkısıyla 2021 yılında da büyümemize devam edeceğimize inanıyorum” dedi.