KOBİ’ler Online Parkurda Buluşacak

Koronavirüs salgını ile birlikte iş yapış şekilleri değişti, B2B görüşmeler dijitale taşındı.  Parkurda.com’un network ağı ile KOBİ’ler sipariş alacak, nitelikli ara eleman ihtiyaçları karşılanacak.

Pandeminin yarattığı olağanüstü dönem iş yapış şekillerini değiştirdi, B2B görüşmeler dijitale taşındı. Ancak bu dijital dönüşüm sürecinde bugün için 40 bin KOBİ’nin 28 binin web sayfası bulunmuyor. Bu farkındalıkla Tezmaksan, imalat sektörünün imdadına yetişen parkurda.com’u tasarladı. Parkurda.com, fason iş yaptırmak isteyenler ile fason iş almak isteyenleri buluşturan, internet üzerinden B2B görüşmelere imkan tanıyan, firmalara kendilerini tanıtmaları için önemli bir platform olarak öne çıkıyor. Parkurda.com’un güçlü network ağı ile başta KOBİ’ler olmak üzere tüm Türkiye’yi birbirine bağlayacağını belirten Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, “parkurda.com ile neler yapılabiliyor? Pandemide proje alamayan KOBİ’lere nasıl yarar sağlayacak?” sorularını yanıtladı. Pandemi nedeniyle pek çok işletmenin zor durumda olduğunu söyleyen Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, 3 yıldır üzerinde yoğun olarak çalıştıkları parkurda.com’un işte tam bu noktada proje alamayan KOBİ’lere büyük fayda sağlayacağını belirtti. Aydoğdu, projenin imalatçı firmalara birbirlerini tanıma fırsatı sunacağını, yanı sıra sürdürülebilir ekonomi için çarkların dönmesini sağlayacağını açıkladı.

Makine Kiralamayı Artırdık

Haziran itibariyle başlayan yeni normal süreç sanayide çarkların tekrar dönmesini sağladı. Ancak Kovid-19’un seyri KOBİ’leri etkilenmeye devam ediyor. Bu noktada devreye alınan parkurda.com’un önemli başarılar yakaladığını aktaran Aydoğdu, parkurda.com’a ilan yükleyip iş alan firmaların artan iş hacimlerini eksiksiz yerine getirmek için makine kiralamaya yöneldiklerini söyledi. Pandemi dolayısıyla önünü tam olarak göremeyen ama süreci daha temkinli yürütmek isteyen markaların makine kiralamaya yöneldiklerini aktaran Aydoğdu, burada yaşanan talebin dört kat arttığına işaret etti. Aynı zamanda parkurda.com’un ikinci faz çalışmalarında yine sanayicilerinin en çok şikayet ettiği nitelikli ara eleman problemine çare olacağının altını çizen Hakan Aydoğdu, “İkinci faz sonunda operatörler, parkurda.com üzerinden kendi ikametine en yakın işleri görüntüleyebilecekler. Firmalar da ihtiyaç duydukları operatörleri görüntüleyebilecekler.. Özellikle otomotiv ve savunma sanayinde çok tecrübe kazanmış Kobilerimiz var ve fiyat olarak Avrupalı rakiplerine göre çok daha avantajlılar. Kobilerimiz parkurda.com üzerinden yurt dışındaki firmalarla buluşturacağız. En azından Türkiye’nin ihracatına da bu şekilde bir katkı sağlamayı planlıyoruz” dedi.