Sensitivity Classification Label: EA-SECRET Embargo Date: EA-PUBLIC-2021-06-09

Battlefield 2042 gerçekçiliği bir adım öteye taşıyor

Dünyanın en önemli oyun stüdyolarından Electronic Arts (EA) tarafından yayınlanan ve DICE tarafından geliştirilen Battlefield 2042’nin 6. sezonu Dark Creations’u deneyimledik. Savaş oyunları son dönemde gerçekçilikleriyle ön planda. Oyuncuları çatışmanın, heyecanın, aksiyonun bir parçası haline getirmeyi kendine amaç edinen stüdyolar, gerçek savaş meydanlarında bile eşine az rastlanacak türden hikayeleri oyun severlerin evlerine taşımayı beceriyor. Ses, görsel efekt, canlılık, hikaye ve kurgu konularından bakınca Battlefield 2042 tam anlamıyla gerçekçiliği de bir adım öteye taşıyan özelliklere sahip.

Oyun dünyasının savaş serileri giderek daha fazla oyun severin ilgisini çekiyor. Seri savaş oyunları denilince de akla EA ve onun efsane oyunu Battlefield’in gelmesi ise şaşırtıcı değil. Uzun yıllardır yüz milyonlarca oyuncu tarafından hem online hem de makineye karşı oynan bu savaş oyunu gerçekçilik unsurunu oldukça öne taşımış görünüyor. Bunda EA mühendislerinin ve oyun yazarlarının payı ise büyük.

Gözü kapalı bir savaş deneyimi sunuyor

Battlefield 2042’de tam bir savaş deneyimi yaşıyorsunuz. Ama bu savaş deneyimi daha öncekilere pek benzemeyen türden gerçekçilik içeriyor. 6. sezonda, No-Pat askerlerinin hain bir örgüt tarafından yakalanıp üzerlerinde deneyler yapılmasıyla birlikte savaş alanı daha da kötü bir hale bürünüyor. Yaşanan her zorluk da oyunu daha keyifli hale getiriyor. Bu açıdan bakınca Dark Creations’ın Outer Hebrides, İskoçya’da yer alan yeni haritası Redacted, serinin geçmişindeki Operation Locker (Battlefield 4) ve Operation Metro (Battlefield 3) gibi hayranların en sevdiği haritalardan ilham alan, askerlerin yoğun klostrofobik çatışmalarda bulunması için inşa edilmiş, tamamen kapalı bir savaş alanı sunan çok özel bir oyun deneyimi getirmeyi hedefliyor.

Büyük bir beğeni ile ilerliyor

Oyunun en beğendiğimiz özellikleri arasında canlı grafikleri geliyor. Savaş atmosferini tam olarak yansıtmayı başaran oyunda, ileri derece savaş araçlarını kullanarak tam bir curcunanın içine düşmek ve buradan kurtulmak için stratejiler geliştirmek gerekiyor. Aynı zamanda rekorları da beraberinde getiren bir oyuna dönüşen Battlefield 2042 daha önce yapılan bir etkinlikte piyasaya çıktığından beri en yüksek anlık oyuncu sayısına ulaştı. Geçtiğimiz yıl ekim ayında yaklaşık 59.500 oyuncu sayısını gören oyun, anlık 81.842 oyuncuya ulaştı. Ve bu alanda da kırılması güç bir rekoru elde etti.

Hayatta kalma iç güdüsü oyunda tutuyor

Battlefield 2042’nin en büyük özelliği taktik yerine hayatta kalma iç güdüsü ile oynanmasından geliyor. Diğer oyunlarda belli bir strateji üretmeniz gerekirken Battlefield 2042’de ise hayatta kalmaya dönük çabanız sizi birçok plan yapmaya itiyor. Aynı zamanda takım arkadaşlarınızla da uyumunuz bu noktada artan adrenaline bağlı olarak patlama yapıyor. Yani hangi açıdan bakarsanız bakın Battlefield 2042 şu anda Electronic Arts tarafından yapılmış en iyi oyunlardan biri olarak göze çarpıyor.

Peki oyunda hangi temel özellikler var

Savaş alanı diğer serilere göre daha büyük durumda

Göz gözü görmeyen bir savaş ortamı hakim

İleri derecede savaş araçları havada ve karada emrinize amade

Oyunda herkes birer özel asker olarak savaşabiliyor

Yıkılmış bir dünyada ayakta kalmaya çalışıyorsunuz

Doğa şartları da oyuncuları hayli zorluyor ve eğlence katıyor

Hava araçlarında yapılan değişiklik ve getirilen kameralar oyunu zevkli kılıyor