ICIBOT ile check-in’den oda servisine kadar turizmi online’a taşıdı

Türkiye turizmde 52 milyona yaklaşan turist ve 41 milyar doları aşan turizm geliriyle devler liginde İspanya, Yunanistan, ABD ve Akdeniz bölgesinde Mısır ile mücadele ederken bir yandan da turizm hizmetleri ve pazarlaması online alana kayıyor. Bu doğrultuda uzun süredir turizm alanında faaliyet gösteren ICITECH Teknoloji, mobil uygulamaları ile turistin tatil kararını verdiği andan geri dönüş zamanına kadar olan tüm taleplerini alarak onları yerine getiriyor. Öte yandan her yıl milyarlarca dolar harcanan turizm pazarlamasında da yine online alan ile hareket ediyor.

ICITECH Teknoloji’nin Genel Müdürü Gökhan Mercanoğlu, ICIBOT platformu ile Türkiye’yi daha fazla turist ve daha fazla turizm gelir ile buluşturmak istediklerini belirterek, “Kanarya Adaları’ndaki 7 odalı küçük bir otel müşterimizden Malta’daki büyük bir tatil köyü zincir müşterilerimize, ülkemizdeki gözde şehir otel müşterilerimize kadar geniş bir yelpazede müşteri portföyümüz bulunuyor. Türkiye’yi kısa zamanda kendi turizm hedeflerine ulaştırmak için çalışıyoruz” dedi.

Turizm alanındaki dijitalleşme her geçen gün artarken, artık rezervasyonların online alanda yapılması yeterli gelmiyor. Turist her inceliğin ve ayrıntının kendini yormadan online platformda hallolmasını istiyor. Taleplerini de bu yönde çoğaltıyor. Bu potansiyeli gören şirketler de alana yatırım yapıyor. Onlardan biri olan ICITECH Teknoloji’ye son çalışmaları hakkında şu soruları yönelttik.

İngiltere’den Meksika’ya kadar geniş ağda hizmet

ICITECH Teknoloji’den söz eder misiniz? Ne zaman, kaç kişi ile kuruldu? Şu anda hangi alanlarda, hangi ülkelerde yoğunlaşıyorsunuz?

ICITECH Teknoloji A.Ş, Pargesoft ve B1 şirketlerinin bir araya gelerek oluşturduğu bir ortak girişimdir. 2020 yılında kurulan şirketimiz, 20 yılı aşkın süredir sektörde uzmanlaşmış danışman ve yazılımcılardan oluşan bir ekiple inovatif tüketici mobil çözümleri üretmektedir. ICITECH, güçlü ekibiyle inkübasyon ofisi gibi çalışarak, sektörel dönüşümleri destekleyen ve tüketici inovasyonuna odaklanan projelere imza atmaktadır.Şirketimiz, tüketici mobil uygulamaları, IoT, AI, Gefence, e-Mobilite, Sürdürülebilir Enerji gibi birçok alanda ar-ge ve tüketici çözümleri geliştirmektedir. Pandemi döneminde alınan kritik bir kararla hayata geçirilen ICITECH, özellikle Turizm sektöründe ICIBOT platformu ile mobil müşteri ilişkilerini dönüştürerek milyonlarca turistin kullandığı mobil uygulamaları geliştirmesi ile globalde ses getirmiştir. Ayrıca, bugün oteller, hastaneler, alış veriş merkezleri gibi tesis yönetiminde hizmet standardizasyonunu sağlayan operasyonel mükemmeliyet çözümü olan ICISTAFF ile 50 binden fazla bağımsız bölümü yöneten çözümler geliştirmiştir.Bugün, Avrupa’nın ve Türkiye’nin önde gelen şirketleri için inovatif tüketici mobil çözümleri üretmeye devam ediyoruz. Kısa süre içinde milyonlarca tüketici tarafından tercih edilen uygulamalarımızla gurur duyuyor ve araştırma ve geliştirme çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.Sürecin hızlı ilerleyişi, global pazarlara açılma adımlarımızı hızlandırmıştır. Bugün, İngiltere’den Meksika’ya kadar 20’den fazla ülkede tüketicilere hizmet veriyoruz. Pargesoft İngiltere ve Belçika’da yapılan yapılanmalar ile hedef pazarlarımızda büyümeye devam ediyoruz.

Oda dışı gelirleri artırıyoruz

Turizm alanında Türkiye iddiasını sürdürüyor. Gelen turist de artıyor, tesis yatırımı da. Tesislerin teknolojik olarak yönetilmesi için ne tür hizmet ve ürünleriniz bulunuyor? Bunlar ne tür avantajlar, tasarruflar sağlıyor?

Turizm, özellikle konaklama teknolojileri uzmanlık alanımızı oluşturuyor. Dünya genelinde 2 milyonun üzerinde konaklama işletmesi bulunmaktadır. UNWTO istatistiklerine göre, bu yıl 975 milyondan fazla turist uluslararası seyahat etmiştir. ICITECH olarak, bu büyük tüketici kitlesine hizmet veren konaklama işletmeleri için ICIBOT platformu aracılığıyla mobil müşteri ilişkileri, mobil konsiyerj, özel sipariş çözümleri ve in-room tablet/tv uygulamaları sunmaktayız. Misafirler, henüz otelde konaklamadan önce mobil üzerinden check-in işlemlerinden, transferlerine ve özel taleplerine kadar tüm süreçlerini yönetebilmektedir. Aynı şekilde, konaklama süresince yiyecek içecek siparişlerinden, teknik ihtiyaçlara ve oda temizliğinden yat gezilerine kadar birçok konuyu mobil üzerinden kolayca gerçekleştirebilmektedirler. ICISurvey ürünümüzle konaklama deneyimlerini değerlendirebilir, Guestny Gift Servis ürünümüzle arkadaşlarına özel deneyimler hediye edebilirler. Tüm bu teknolojik çözümlerimiz, konukların olağanüstü bir deneyim yaşamalarını sağlarken, aynı zamanda ICIBOT ürünlerini kullanan otellerin oda dışı gelirlerini artırmalarına yardımcı oluyor. Bu denklem, gelir artışının yanı sıra otellerin daha fazla tercih edilir hale gelmelerine de imkan tanımaktadır. Özellikle otel yatırımcıları ve işletme yöneticileri için işleri kolaylaştıran ICISTAFF ürünümüzle otellerde operasyonel verimlilik, hizmet standardizasyonu ve iş gücü tasarrufu sağlıyoruz.

Yeme içme alanlarına yönlendirmeler yapılıyor

Turizm pazarlamasında hangi yöntemleri uyguluyorsunuz? Bu yöntemlerin geleneksel sosyal medya ve fuar pazarlamadan temel farkları, avantajları nedir?

Turizm pazarlaması, oldukça geniş bir alan ve biz bu alanda özellikle deneyim pazarlaması çözümlerine odaklanıyoruz. Tüketicilerin olumlu deneyimleri ile birlikte kişi başına harcamaların arttığını gözlemliyoruz. Bu nedenle, teknolojilerimizi geliştirirken, tüketicilerin elde edecekleri faydaları düşünürken aynı zamanda müşterilerimiz olan otellerin nasıl kazançlar sağlayabileceğini planlıyoruz. Örneğin, benzer fiziki özelliklere sahip iki tesisin deneyim pazarlaması ile nasıl öne çıkabileceğini analiz ediyoruz. Geliştirdiğimiz teknolojiler sayesinde, otel misafirlerimize özel ürünler sunabilen platformu sağlarken, otel konaklaması olmayan misafirlerin dahi oteldeki yeme içme mekanları, toplantı salonları, sağlık ve spa alanlarını kolayca deneyimlemelerini sağlayarak otellere yeni gelir modelleri oluşturuyoruz. Hem yaklaşım tüketicilere daha etkileyici deneyimler sunmamıza olanak tanıyor hem de oteller için daha sürdürülebilir ve çeşitli yeni gelir kaynakları yaratmamıza yardımcı oluyor.

Tesisleri  daha erişilebilir kılıyoruz

Teknoloji ihracatı konusunda neler yapıyorsunuz? Hangi ülkelere açıldınız? Hangileri hedefte? En çok hangi ürünler tercih ediliyor?

Başta belirttiğim gibi dünya genelinde 2 milyondan fazla konaklama işletmesi bulunuyor ve biz bu teknolojik dönüşüm sürecinde tüm bu işletmeleri hedefliyoruz. Bu kapsamda, Kanarya Adaları’ndaki 7 odalı küçük bir otel müşterimizden Malta’daki büyük bir tatil köyü zincir müşterilerimize, ülkemizdeki gözde şehir otel müşterilerimize kadar geniş bir yelpazede müşteri portföyümüz bulunuyor. Sürdürülebilir inovasyonu destekleyen çözümlerimizle farklı ölçek ve özellikteki tesislere özel, erişilebilir çözümler sunuyoruz. Global hedefimiz doğrultusunda, yazılım ihracatımızı arttırmak adına tüm ürünlerimiz bulut mimaride tasarlanıyor ve SaaS modeli ile satışlarını gerçekleştiriyoruz. Bu yaklaşımımız, ürünlerimizi dünyanın herhangi bir ülkesindeki bir otelin doğrudan kullanımına olanak tanıyor. Bu sayede, sadece Türkiye değil, dünya genelindeki otellerin ihtiyaçlarına yönelik çözümlerimizle kapsamlı bir hizmet sunuyoruz.