Electronic Arts, 2023’ü yeni oyunlar ve güncellemelerle milyonlara ulaşarak geçirdi

Dünyanın en önemli oyun stüdyolarından Electronic Arts, 2023’te FIFA’dan BioWare’e, Star Wars’tan Aveum’a kadar birçok yeni oyunun PlayStation 5 ve Xbox Series X|S sürümlerini piyasaya sürerek ve güncellemelerini yayınlayarak geçirdi. Türk oyun tutkunları tarafından yakından izlenen Electronic Arts oyunları, yılın en sevilenleri arasında yer aldı.

2023 yılı yeni oyun ve güncellemeler açısından önemli bir sene olarak kayıtlara geçti. Bunda Electronic Arts’ın da önemli bir payı oldu. Şirket, birçok yeni oyununu tutkunlarla buluşturduğu senede konsollar ve mobil versiyonlar için güncellemeler de yayınladı. Yılın en önemli gelişmelerinden biri de yeni ismi FC olan klasik FIFA oyununun mobil versiyonunun da devreye girmesiydi. Öte yandan şirket Black Panther oyunu üzerinde çalıştığını da duyurdu. Bunun dışında Yıldız Savaşları serisine meraklı milyonlar EA tarafından yayınlanan yeni Star Wars Jedi oyunu ile büyük bir mutluluğa kavuştu. İşte 2023’te EA tarafından oyun tutkunlarına ulaştırılan oyunlar ve güncellemelerden bazıları:

The Echollector güncellemesi ünlü FPS’ye bedava oyun içerikleri, Grand Magnus zorluk seviyesi ve daha fazlasını getirdi.

Electronic Arts tarafından yayınlanan ve Ascendant Studios tarafından hazırlanan Immortals of Aveum’a, şimdiye kadarki en büyük güncelleme geliyor. The Echollector güncellemesi (1.0.6.0) 16 Kasım’da bedava olarak yayınlanan ve yeni oynanabilir içerikler, eşyalar ve senaryo öğelerinin yanında oyunu bitirdikten sonra açılanolan Yeni Oyun+ ve Grand Magnus zorluk seviyesini de beraberinde getirdi. Bu güncelleme aynı zamanda oyunda çeşitli performans iyileştirmeleri de barındırıyor. Immortals of Aveum ile yeni tanışan oyuncular, oyunun PlayStation 5 ve Xbox Series X|S sürümlerinde “Free Trial”, Steam versiyonunda ise “PC demo” ile birlikte oyunu bedava olarak deneyimleme şansı yakaladı. Oyunu bu şekilde deneme şansı kasım ayının ikinci yarısında oyunculara sunuldu. The Echollector güncellemesi ile ilgili daha fazla bilgi almak için bu adresi ziyaret edebilirsiniz. Bu büyük güncellemenin tüm detayları ise güncelleme yayınlanmadan kısa bir süre önce paylaşılacak.

BioWare, Mass Effect fanatiklerinin N7 Günü’nü kutluyor

Electronic Arts ve BioWare, Mass Effect’in piyasaya sürülmesinden bu yana geçen 16 yılı, sevilen serinin hikayelerini ve karakterlerini benimseyen tutkulu topluluğu onurlandırmak için N7 Günü ile kutluyor! BioWare, Mass Effect Franchise Direktörü ve Baş Yapımcısı Mike Gamble’ın sözlerinin yanı sıra, dünyanın dört bir yanındaki Mass Effect hayranlarını kutlamak için işbirlikleri, ortaklıklar, donanımlar, koleksiyon parçaları ve daha fazlasını içeren yeni bir N7 Günü blog yazısı yayınladı.

N7 Günü blog yazısına ulaşmak için bu adresi ziyaret edebilirsiniz. N7 Günü güncellemelerinin özeti ise aşağıdaki şekildedir:

Büyü odaklı FPS oyunu Immortals of Aveum çıktı!

Derin hikayesi, büyülü atmosferi ve hız kesmeyen aksiyon dolu oynanışı ile Immortals of Aveum, tüm platformlar için piyasadaki yerini aldı. Unreal 5.1 teknolojisini kullanan, aksiyon ile büyüyü bir arada sunan yepyeni FPS macerası Immortals of Aveum bugün çıkışını gerçekleştirdi. Electronic Arts tarafından yayınlanan ve Ascendant Studios tarafından geliştirilen oyun, orijinal bir dünyaya ve sürükleyici bir senaryoya sahip. Immortals of Aveum, kendisinin büyü gücüne sahip bir ‘Öngörülemeyen’ olduğunu keşfeden ve kendisini Everwar savaşının ortasında bulan Jak’ın (Darren Barnet) hikayesini anlatıyor. Güçlü General Kirkan’ın (Gina Torres) ve Ölümsüzler adı verilen elit bir savaş büyücüleri tarikatının vesayeti altında göreve alınan Jak, büyünün üç renginde (mavi, yeşil ve kırmızı) ustalaşmak zorunda kalıyor. Everwar savaşı taraflarının her ikisinde de güçlü sihir kullanıcıları ve asker lejyonları varken, Everwar’ın gidişatını değiştirmek ve Rasharn’ın güçlü savaş komutanı Sandrakk ile yardımcısı The Hand’i yenmek için Jak ve Ölümsüzler, Aveum’un problemli geçmişinin gizemlerini ortaya çıkarmak zorundalar.

The Sims 4’ün çiftlik hayatını konu alan Horse Ranch genişleme paketi tüm platformlar için yayınlandı.

Kulübenizin verandasında doğanın keyfine varabileceğiniz The Sims 4 Horse Ranch genişleme paketi, oyunculara otantik bir çiftlik hayatı yaşama imkanı sunuyor. Maxis tarafından geliştirilen ve Electronic Arts (EA) tarafından yayınlanan The Sims 4’ün en yeni genişleme paketi The Sims 4 Horse Ranch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S ve Xbox One platformlarına ek olarak PC’de EA Uygulaması, (Mac’te Origin) Epic Games Store ve Steam aracılığıyla satışa çıktı. The Sims 4 Horse Ranch genişleme paketi ile birlikte oyuncular Chestnut Ridge kasabasını keşfetme imkanı yakalayacaklar: Dilerlerse kuracakları ahırda hayvanlarıyla ilgilenebilecekler, dilerlerse de kulübelerinde Chestnut Ridge halkını ağırlayabilecekler. Yeni genişleme paketi hakkında daha fazla bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

EA SPORTS FC markası, EA SPORTS FC Tactical ile birlikte daha da büyüyor

Sıra tabanlı bir futbol-strateji oyunu olarak geliştirilen EA SPORTS FC Tactical, 2024’ün başlarında mobil cihazlar için yayınlanacak. Electronic Arts, EA SPORTS FC markasının bir başka adımı olan EA SPORTS FC Tactical’ı duyurdu. EA SPORTS FC Tactical interaktif bir simülasyon sunarak içerisinde Premier League, LALIGA EA SPORTS, Bundesliga, Ligue 1 ve Seria A gibi liglerin de bulunduğu 10’dan fazla büyük ligde yer alan 5000 farklı futbolcuyu, stratejik ve sıra tabanlı bir oynanışla buluşturmayı hedefliyor. Büyüyen EA SPORTS FC ekosisteminin son üyesi EA SPORTS FC Tactical, dayanıklılık ve güçlü oyun yönetimi gibi oyun içi stratejileri vurgulamayı amaçlıyor. Maçlar atak, defans ve beceri hareketleri gerçekleştirmek ve yapmak için sıra tabanlı fırsatlarla simüle edilerek daha önce hiç olmadığı gibi gerçekçi bir futbol karşılaşması ile sonuçlanıyor.

EA SPORTS FC Tactical, içerisinde çevrimiçi maçlardan, çevrimiçi yarışmalara (Sıralama maçları, Ligler ve Loncalar) kadar birçok oyun modu bulunan bir oyun deneyimi vadediyor. Oyuncularınızı geliştirerek oyuncuların yüksek beceri gerektiren hareketlerde ustalaşmasını sağlayacak ve daha derin bir ilerleme için onların yeteneklerini ortaya çıkaracaksınız.


İmparatorluk’un şiddetine karşı koyan Jedi Şövalyesi Cal Kestis’in yeni macerası, Jedi yeteneklerinizi sergileyebileceğiniz muhteşem bir devam oyunuyla sürüyor.

Beklenen an geldi ve Respawn Entertainment, Electronic Arts ve Lucasfilm Games ortaklığında hazırlanan Star Wars Jedi: Survivor oyuncuların ekranlarındaki yerini aldı. 2019 yılında çıkan ve eleştirmenler tarafından büyük övgüler alan Star Wars Jedi: Fallen Order’ın devamı niteliğinde olan Star Wars Jedi: Survivor, başrole yeniden (Cameron Monaghan tarafından canlandırılan) Jedi Şövalyesi Cal Kestis’i koyuyor ve kahramanımızın önceki oyundakinden daha tecrübeli ve daha güçlü bir halde, galaksideki yeni tehlikelere karşı mücadelesini konu ediyor. PlayStation 5Xbox Series X|S ve PC  için geliştirilen oyun, Jedi hünerlerinizi gösterebileceğiniz aksiyon dolu bir oynanış, sinematik bir hikaye ve önceki oyuna göre çok daha derin bir keşif imkanı sunuyor.

Dünya çapındaki birçok eleştirmenden büyük övgüler alan oyun, The Guardian tarafından 5 üzerinden 5 yıldızla ödüllendirilirken, “Son 20 yılın en iyi Star Wars oyunu” olarak adlandırıldı. Inverse’ün 10 üzerinden 9 puanlı incelemesi oyunu, “Bir devam oyunundan isteyebileceğiniz her şeye sahip” olarak nitelendirirken, Game Informer da 10 üzerinden 9.25’lik puanıyla oyunun “Star Wars’un büyüsünü tam olarak yakaladığı”na değindi. Rolling Stone ise incelemesinde, “Bu oyun, Respawn’un hala çok sağlam bir “AAA” oyun gücü olduğunu hatırlatıyor ve Star Wars Jedi: Survivor ile Star Wars oyunlarının geleceği emin ellerde.” diyerek oyunun başarısından söz etti.

EA’in ve KOEI Tecmo’nun AAA kalitesindeki yepyeni avcılık oyunu WILD HEARTS™ piyasada!

¨Avcılık¨ türüne yenilikçi bir bakış açısı getiren, kadim teknolojileri kullanmamızı sağlayan bu yepyeni aksiyon/macera oyununda gücünü doğadan alan dev yaratıkları avlamaya hazır mısınız? Electronic Arts tarafından yayınlanan ve KOEI TECMO tarafından geliştirilen WILD HEARTS™, bugün itibariyle; PlayStation 5, Xbox Series X|S, EA Uygulaması, Steam ve Epic Game Store için satışa çıktı. Yeni bir tür av oyunu olan WILD HEARTS, oyuncuları fantastik bir yapıya sahip olan ortaçağ Japonya’sında, destansı bir maceraya davet ediyor. Oyuncular, Karakuri olarak bilinen karmaşık bir antik teknolojinin yardımıyla, Azuma halkının hayatını tehdit eden ve doğanın tüm gücüyle donatılmış olan Kemono adındaki dev yaratıklar ile efsanevi bir mücadeleye girişecekler.

Güneşe batmış Amaterasu şahininden Kingtusk vahşi domuzuna ve rüzgara hükmeden Golden Tempest kaplanına kadar, Kemonolar, doğanın gücünü kendi ihtiyaçları için şekillendirme yeteneğine sahipler. Kış kurdu Deathstalker ile yaşadıkları zorlu savaşın ardından eski ¨Karakuri teknolojisi¨nde ustalaşan oyuncular, bölgede dengeyi yeniden sağlamak zorundalar. Uzun yıllar boyunca atıl bir durumda kalan ve daha sonra yenilenen Karakuri teknolojisi -dev Kemonoları yenebilmeleri için- oyuncuların çevrelerini ideal avlanma alanlarına dönüştürmelerine ve şekillendirmelerine olanak tanımakta.

İster basit bir kasa, yay ve meşale Karakuri’si yaratın, ister Kemono saldırılarına karşı koymak için Fusion Karakuri’sini öğrenin, ister devasa bir seyahat Dragon Karakuri’si inşa etmek için karadan güç alın; hangi dövüş türünü benimseyecekleri ve Karakuri türlerini nasıl kullanacakları tamamen oyunculara bağlı olacak.

Electronic Arts’ın yeni stüdyosu Cliffhanger Games, yeni bir Black Panther oyunu üzerinde çalışıyor!

EA ve Cliffhanger Games’in Black Panther ile oynama imkanı sunacak olan yeni oyunu, oyuncuların Wakanda’nın otantik atmosferini ve aksiyon dolu hikayesini tecrübe etmelerini sağlayacak. Bu Temmuz ayında Black Panther çizgi romanının 57. yılını kutlarken, Seattle’da yer alan yeni EA stüdyosu Cliffhanger Games’in orijinal, üçüncü şahıs kameralı, hikaye odaklı ve tek kişilik bir Black Panther oyunu üzerinde çalıştığını heyecanla duyurmak isteriz. Marvel Games ile ortaklaşa hazırlanan oyun, Wakanda’nın en ünlü süper kahramanı Black Panther ile oyuncuları muhteşem bir maceraya davet ediyor.

Monolith Productions’dan tanıdığımız Kevin Stephens tarafından yönetilen Cliffhanger Games, şimdiden sektördeki başarılı isimleri bir araya getirmiş durumda. Middle-Earth: Shadow of Mordor, Halo Infinite, God of War ve Call of Duty gibi ünlü oyunların yapımında çalışmış olan yetenekler, Cliffhanger Games bünyesinde toplanıyor.

Kevin Stephens oyunla ilgili olarak, “Oyunculara eksiksiz ve otantik bir Black Panther deneyimi sunmaya kendimizi adadık ve onlara hikaye odaklı bir video oyununda, şimdiye kadar deneyimledikleri oynanış şekli üzerinde daha fazla yetki ve kontrol sağladık. Wakanda, zengin bir süper kahraman şehri ve bizim görevimiz de Black Panther’i seven ve Wakanda’yı tüm detaylarıyla keşfetmek isteyen oyuncular için efsanevi bir dünya geliştirmek” sözlerine yer verdi ve ekledi: “Bu yolculuğa çıktığımızda Marvel Games ile ortaklaşa çalışarak Wakanda’yı -tüm teknolojisi ve kahramanlarıyla birlikte- oyuna yansıtmayı hedefledik ve bu hedefimizi kendi orijinal hikayemizi de içine katarak oyuncularla buluşturmak için sabırsızlanıyoruz.”