Hello Speace İstanbul’dan sonra Hello Test’i de uzaya gönderdi

Hello Space, “İstanbul” uydusunun başarılı performansının ardından “Hello Test” adını verdiği iki yeni uydusuyla birlikte, nesnelerin interneti teknolojisinde ikinci büyük adımı attı. SpaceX ile yapılan işbirliği kapsamında, şirket iki yeni uydusunu uzaya gönderdi, uzaydaki uydu sayısını üçe çıkarttı.


Türkiye’nin öncü cep uydu ağı ve IoT girişimi olan Hello Space, ilk uydusu “İstanbul”u Haziran ayında SpaceX Falcon-9 roketi ile uzaya göndermiş ve önemli bir başarı elde etmişti. Şirket bu başarının ardından ikinci büyük adımını attı. Hello Space, 11 Kasım’da uzaya gönderdiği “Hello Test” adını taşıyan iki yeni uydusu ile birlikte, küresel çapta nesnelerin interneti teknolojisiyle veri hizmeti sunma vizyonunu güçlendiriyor. Aynı zamanda Hello Space’in Hello Test isimli uyduları, firmanın kendi üretmiş olduğu uzaya bırakma mekanizmasıyla Spacex Falcon-9 roketinden ayrıldı. Hello Space ürettiği cep uydularının yanı sıra, bırakma mekanizması da geliştirerek, uzay teknolojileri alanında Türkiye’de önemli bir ilke daha imza atmış oldu. Hello Space’in ilk test uydusu olan “İstanbul” ile önemli bir başarı elde eden şirket, dünya genelindeki endüstriyel ve tarımsal sektörler başta olmak üzere farklı sektörlerdeki veri ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

Etkili çözümler sunacak

“Hello Test” uyduları, yeni nesil teknoloji olan küçük boyutlarıyla, geniş kapsama alanı ve yüksek performans sağlamayı hedefliyor. Hello Space uyduları dünyanın her noktasını kapsayarak, nesnelerin interneti teknolojisi ile periyodik veri iletişimini mümkün kılacak. Bu teknoloji, endüstriyel süreçlerin izlenmesi, verimliliğin artırılması ve çevresel etkinin takibi gibi alanlarda etkili çözümler sunmayı amaçlıyor.

Yetenekler gelişecek

Hello Space CEO’su Muzaffer Duysal, “İstanbul” uydusunun başarılı fırlatılmasının ardından, “Hello Test” uydularının uzaya gönderilmiş olmasıyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “Bu yeni adımımızla,
küresel çapta endüstriyel ve tarımsal veri ihtiyaçlarını karşılamak için yepyeni bir döneme giriyoruz. ‘Hello
Test’ uyduları, teknolojik yetenekleri ve geniş kapsama alanıyla bu alanda çığır açacak.”

Şirketin kurucu ortağı ve OBSS CEO’su Zafer Şen ise yaptığı açıklamada “Hello Space, 1,5 yılda, uzayda 3
uydusu olan bir teknoloji şirketi olarak, başarıya hızlı adımlarla koşuyor. Uydularımız ile pek çok sektörde ve endüstride önemli başarılar bizi bekliyor” dedi. İlk uydusu “İstanbul” ile önemli bir başarı elde eden ve uzay teknolojilerinde Türkiye’nin öncü girişimlerinden biri olan Hello Space, küresel ölçekteki etkisini genişleterek dünya çapındaki, öncelikle enerji, çevre, akıllı şehircilik olmak üzere bir çok farklı sektörde yeni bir dönem başlatmayı hedefliyor