Zorlu Center’deki Eco Love Fest yoğun katılımla gerçekleşti

Zorlu Center, sürdürülebilirlik alanında farkındalık yaratmak üzere iki yıl önce hayata geçirdiği ödüllü proje Eco Love Fest etkinliği bu sene de ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Kendi sektöründe ilk ve en kapsamlı sürdürülebilirlik festivali olma özelliği taşıyan Eco Love Fest geçtiğimiz yıl ulusal ve uluslararası platformlardan 6 farklı ödül aldı. Eco Love Fest ile ilgili açıklamalarda bulunan Zorlu Gayrimenkul Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Dr. Nur Ziyaoğlu Aytekin, “Sürdürülebilirlik yaklaşımımızı Akıllı Hayat 2030 stratejimiz doğrultusunda somut projelere ve deneyim odaklı etkinliklere dönüştürüyoruz. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Eco Love Fest etkinliğimiz de bu projelerimizden biri. Eco Love Fest ile doğanın değerini ve sürdürülebilirlik kavramının önemini vurgulamak amacıyla yeni hikayeler ve deneyimler sunuyoruz.”

Zorlu Center, Zorlu Grubu’nun Akıllı Hayat 2030 stratejisi doğrultusunda sürdürülebilirliği bir iş yapış biçimi haline getirmeyi, hayata geçirdiği projelerle ziyaretçilerine yeni deneyimler sunmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Zorlu Center, ilkini 2021 yılında düzenlediği, iyi yaşam tutkunları ve değişim yaratanları bir araya getiren Eco Love Fest’in üçüncüsünü 20-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdi. 

Türkiye’deki alışveriş merkezleri içerisinde hayata geçirilen ilk ve en kapsamlı sürdürülebilirlik festivali olma özelliğini taşıyan Eco Love Fest bu sene de ziyaretçilerini, dünyaya saygılı markaların yer aldığı açık havada alışveriş keyfinin yanı sıra alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak katıldığı sürdürülebilirlik söyleşileri, çocuklar ve yetişkinler için ekolojik atölyelerin yer aldığı oldukça zengin bir içerikle karşılayarak misafirlerine keyifli ve bir o kadar farkındalık yaratan deneyimler sunmayı sürdürdü. 

Zorlu Gayrimenkul Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Dr. Nur Ziyaoğlu Aytekin: Gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak için sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmaya odaklanıyoruz.

Zorlu Gayrimenkul Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Dr. Nur Ziyaoğlu Aytekin, “Zorlu Center da Zorlu Grubu’nun Akıllı Hayat 2030 stratejisi doğrultusunda yıllardır daha adil, daha sürdürülebilir bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için çalışıyoruz. Global trendler doğrultusunda, teknoloji ve inovasyonla şekillenen kritik alanlardaki faaliyetlerimizle, ülkemiz ve insanımız için değer yaratan işlere imza atıyoruz. Atık yönetiminden yüzde yüz yenilenebilir enerji kullanımına, daha verimli su ve enerji tüketimi sağlayan akıllı sistemlerden sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratan etkinliklere kadar uzanan 360 derecelik bir yaklaşımla projeler hayata geçiriyoruz. 

Gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak için sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmaya odaklanıyor, sürdürülebilirlik yaklaşımımızı somut projelere ve misafirlerimiz için deneyim odaklı etkinliklere dönüştürüyoruz. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Eco Love Fest etkinliğimiz ile doğanın değerini ve sürdürülebilirlik kavramının önemini vurgulamak amacıyla yeni hikayeler ve deneyimler sunmaya devam ettik. Üç yıldır misafirlerimizden büyük ilgi gören Eco Love Fest’i daha uzun yıllar devam ettirerek iyi yaşam tutkunları ve değişim yaratanları, Zorlu Center’ın ev sahipliğinde Eco Love Fest’te buluşturmayı sürdüreceğiz.”

Dünyaya saygılı markalar ‘Eco Love Fest’’te bir araya geldi

Festivalde dünyaya saygılı, farklı konseptte, işlerini sürdürülebilirlik odaklı yapan birçok marka yer aldı.  7’den 70’e herkesin ziyaret ettiği Eco Love Fest pazarında, Net Zero Cup, Müstakil Dükkan, Biorenda Cosmetics, Lindos Naturals, Krijen, Mah-Roc, Y. Woodstudio, Yelim Özdinç, Soapy Co., Madame Flora, Going Zero, Eudemonia, Permatürk, Eataly, Temiz Hasat Derneği, Sukurusu Paper Studio, Dogist, Kind Cooky gibi markalar yer aldı.  

Ziyaretçilerden ekolojik atölyelere yoğun ilgi

Ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken etkinlerden biri de ekolojik atölyeler oldu. Eco Love Fest’te H&M ile Kıyafetlerin Onarımı üzerine Take Care Corner, Eataly ile Sıfır Atık Atölyesi, PermaTürk ile İçindeki Yabanı Keşfet Yoga Atölyesi, Madame Flora ile Cilt Serumu Atölyesi, Eudemonia ile Yaşam Alanınız ve Kendiniz İçin Enerji Temizliği Atölyesi, Mah-Roc ile T-Shirtlerden Çanta Yapma İleri Dönüşüm Atölyesi 22 Eylül Cuma günü sürdürülebilirlik meraklılarını ağırladı. 23 Eylül Cumartesi günü ise Müstakil Dükkan ile Seramik Boyama Atölyesi, Su Kurusu Paper ile Kağıtlardan Defter Yapımı, PermaTürk ile Solucanların Gücü Adıına ile Vermikompost Atölyesi, Onaranlar Kulübü ile Atık Kartonlardan Saat Üretim Atölyesi, PermaTürk ile Tohum Ekim Atölyesi gerçekleştirildi. Festivalin son günü olan 24 Eylül Pazar günü ise Krijen – Aromaterapik El & Vücut Ovması Atölyesi, Lindos ile Doğal Temizlik Ürünü Yapımı Atölyesi, Soapy Co. ile Doğal Tonik Yapımı Atölyesi, PermaTürk – Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler ve Çaylar Atölyesi, Onaranlar Kulübü ile Atık Ambalajlardan Saksılık Üretim Atölyesi, PermaTürk – Böcek Oteli Atölyesi ziyaretçilerle buluştu.

Sürdürülebilirlik söyleşileri ‘Eco Love Fest’’te ziyaretçiler keyifli dakikalar geçirdi

Festivalde aynı zamanda sürdürülebilirlik alanında farkındalık yaratan, alanında uzman ve özel isimlerin katılımıyla gerçekleşen söyleşiler de gerçekleşti. Bunlardan bazıları Kybele’s Garden ile Geleceğin Yeşil Altını: Yosunlar!  Söyleşisi 22 Eylül tarihinde, Slow Food ile Türkiye’nin Gizli Lezzetleri: Nuh’un Ambarı Söyleşisi, Permatürk Vakfı ile Sürdürülebilirlik ve Permakültür ile Söyleşisi, Güven İslamoğlu ile Gezegenimiz Bize Ne Anlatmak İstiyor?, Permatürk Vakfı ile İklim Krizine Karşı Sürdürülebilir Uygulamalar Söyleşisi, Eudemonia ile Aromaterapi ile Sağlıklı Yaşam Ritüelleri Söyleşisi, Türkişi Minimalizm: Hale Acun Aydın ve Gurulogy: Serra Tükel ile Şehir Hayatında Sürdürülebilir Yaklaşımlar söyleşisi gerçekleştirildi.   

Festivalde ayrıca ziyaretçiler, Deep house müziğinin son dönemdeki başarılı temsilcilerinden Jabbar ve şarkılara getirdiği başarılı yorumlarla bilinen Eda Baba’la keyifli dakikalar geçirdi.  

İlk kez 2021’de düzenlenen Eco Love Fest bu güne kadar Ulusal ve uluslararası platformlardan 6 farklı ödül aldı.