PEAKUP, yeni mezunlara teknoloji dünyasının kapılarını açıyor

Teknoloji hızla gelişmeye devam ederken, yeni mezunlara bu alanda iş fırsatları sunmak; onların kariyerlerini çeşitlendirmelerine, iş dünyasına yön verecek inovasyonlara katkıda bulunmalarına ve geleceğe daha güçlü bir şekilde hazırlanmalarına yardımcı oluyor. Türkiye’nin ilk bulut bilişim firması olan PEAKUP, BT alanında uzmanlaşmış kadrosu ile işverenlere en nitelikli ve uygun çalışanları bulma konusunda yardımcı oluyor. Şirket, teknik yeteneklerle donatılmış yeni mezun çalışan adaylarını işverenlerle buluşturarak, işe alım sürecini hızlandırıyor.

Teknoloji dünyası her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Ancak, bu hızlı değişim iş dünyasında şirketler için BT alanında nitelikli çalışan bulmayı giderek daha zor hale getiriyor. Bugün tüm dünyadaki işverenler, teknik alanlarda uzmanlaşmış adayları bulmak için zorlu bir süreçle karşı karşıya. Bu durumun farklı nedenleri olsa da, bunların bazılarını birkaç ortak payda da toplamak mümkün.

Öncelikle BT sektörünün sürekli olarak yenilenen ve gelişen bir alan olması çalışanların bilgi ve donanım olarak güncel kalmalarını gerektiriyor. İşverenler için nitelikli adayları tespit etmek ve bu hızlı değişime ayak uydurabilen kişileri bulmak en önemli ihtiyaç olarak karşımıza çıkıyor. Diğer yandan BT sektöründe talep, mevcut nitelikli çalışan sayısını genellikle aşabiliyor, bu da işe alım süreçlerini uzatabiliyor. BT alanında nitelikli çalışanlar arasındaki rekabet nedeniyle işverenler, en iyi yetenekleri çekmek ve elde tutmak için maaş, yan haklar ve kariyer fırsatları konusunda rekabetçi teklifler sunmak zorunda kalıyor. Tüm bunlar işverenleri, stratejik işe alım yaklaşımları geliştirmeye mecbur kılıyor.

BT alanında deneyim kazanmak, yeni mezunların kariyerlerini çeşitlendirmelerine yardımcı oluyor

Konuya çalışan perspektifinden bakarsak, BT alanındaki iş fırsatları, özellikle yeni mezunlar için sadece istikrarlı bir kariyer değil, aynı zamanda sürekli öğrenme ve gelişme fırsatları sunuyor. Teknoloji, her sektörde giderek daha fazla önem kazanırken, bu alanda iş deneyimi kazanmak, mezunların kariyerlerini çeşitlendirmelerine ve rekabetçi olmalarına yardımcı oluyor.

Teknoloji dünyasındaki yenilikçilik, yaratıcılık ve problem çözme becerilerini geliştirme konusunda teşvik ediyor. Yeni mezunlar, bu sektörde çalışarak dijital çağın yeni nesil becerilerini geliştirme fırsatı buluyorlar. Ayrıca, teknoloji alanındaki işler, genellikle esnek çalışma koşulları, rekabetçi maaşlar ve kariyer ilerlemesi gibi avantajlar sunuyor. Bu nedenle, yeni mezunlara teknoloji dünyasında iş fırsatları sunmak, onları geleceğe hazırlarken aynı zamanda teknoloji sektörünün büyümesine ve gelişmesine katkı sağlıyor.

BT alanında nitelikli adayları işverenlerle buluşturuyor

İşe alımlarda uzun ve maliyetli süreçleri kolaylaştırmak için geliştirdiği yenilikçi platform ile PEAKUP, yeni mezunlara teknoloji dünyasının kapılarını sonuna kadar açıyor. Türkiye’nin ilk bulut bilişim firması olan PEAKUP, BT alanında uzmanlaşmış bir kadrosu ile işverenlere en nitelikli ve uygun çalışanları bulma konusunda yardımcı oluyor. Şirket, teknik yeteneklerle donatılmış adayları işverenlerle buluşturarak, işe alım sürecini hızlandırıyor.

BT alanında uzmanlaşmış genç ve başarılı adayları bulmak ve ekibe dahil etmek, günümüzde işe alım süreçlerindeki en büyük zorlukların başında geliyor. Uzun işe alım süreçleri, adayların motivasyonunu azaltabiliyor ve en iyi yeteneklerin başka fırsatları aramasına neden olabilir. PEAKUP, bu zorlukların üstesinden gelmek için proaktif bir yaklaşım benimsemeyi ve esnek bir işe alım stratejisi oluşturmayı öneriyor.

İnsanların analitik yetenekleriyle yapay zekanın verimliliğini bir araya getiriyor

PEAKUP, BT alanında uzmanlaşmış kadrosuyla işe alımlarda bir adım öne çıkıyor. Alanına özel teknik mülakatlar ve yetenek havuzundaki adaylar arasından seçim yapma yaklaşımı, şirketlere en uygun profili bulma konusunda güvence sağlıyor. Bu sayede işten ayrılma riski azalıyor ve zaman ile bütçe kaybı en aza indiriliyor. Günümüzde birçok teknoloji şirketi, işe alım süreçlerinde yapay zekayı kullanmaya başladı. Ancak, yapay zekanın sonuçlarını anlamak ve yorumlamak için insan kaynakları profesyonellerine ihtiyaç duyuluyor. PEAKUP, bu dengeyi sağlayarak, insanların analitik yetenekleriyle yapay zekanın verimliliğini bir araya getiriyor.

PEAKUP Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Toprakçı, BT alanındaki nitelikli çalışan eksikliği nedeniyle iş dünyasının karşılaştığı zorlukları ve özellikle yeni mezunlara bu alanda sundukları fırsatları şöyle anlatıyor: “PEAKUP olarak, sektördeki geniş deneyimimizle en doğru adayın bulunmasını sağlayan bir işe alım çözümü sunuyoruz. Şirketlerin ihtiyacı olan BT çalışan profillerine ulaşmalarına ve ekiplerine dahil etmelerine destek oluyoruz. Böylece yanlış istihdamın önüne geçerken, zaman ve bütçe kaybını da azaltıyoruz. Ülkemizde her yıl binlerce gencimiz üniversitelerden mezun oluyor. Onların kariyer konusunda doğru yönlendirilmesi ve özellikle teknoloji gibi sektör için katalizör olan bir disiplinde iş hayatına dahil olmaları büyük önem taşıyor. Bununla birlikte Türkiye’nin en hızlı büyüyen bilişim firmalarından biri olarak yeni mezunlara yönelik olarak sunduğumuz iş fırsatları, staj programları ve kariyer gelişim olanakları ile de gençlerin yanında oluyoruz. PEAKUP yeni mezunlardan deneyimli profesyonellere kadar herkes için teknoloji dünyasının kapılarını açıyor” dedi.