vivo Y36, orta segment telefonda çığır açıyor

HardwareLab’ın teknoloji ürünleri incelemese serisi Türikye’de üretim yapan önemli marka vivo’nun orta segment ürünü Y36 modeli ile devam ediyor. 3 Temmuz’da myvivoshop.com’da ve e-ticaret sitelerinde satışa çıkan Y36 modeli güncelleme garantisi ve Ram Rom teknolojisi sayesinde kendi kategorisinin en verimli telefonu unvanını kazanıyor.

vivo çok şık bir kapak tasarımına sahip. Bu özel kapak tasarımı ile telefon hem göz alıcı renklere bürünmüş hem de kavranışı ve kullanışı daha kolay bir hale gelmiş.

Türkiye’de üretilen vivo Y36 orta segment telefon modelini sizler için inceledik. vivo, birçok özelliğiyle ön planda bulunuyor. 3 Temmuz’da satışa çıkan ve şu anda myvivoshop.com’da 11.999 TL’den satılan telefon aynı zamanda Hepsiburada dahil olmak üzere e-ticaret sitelerinde tüketiciyle buluşuyor.

Kolay bir kullanıma sahip telefon

Android 13 işletim sistemi ve Funtouch OS 13 arayüzü üzerinden çalışan vivo Y36, Qualcomm’un Snapdragon 680 işlemcisi ile tüketicilere yüksek performans sunuyor. Geniş depolama kapasitesine sahip telefon, kullanıcıların daha fazla uygulamayı kolaylıkla kullanmasına ve aynı anda 25 uygulamayı gecikme olmadan çalıştırmasına olanak tanımak için 8GB+8GB Genişletilmiş RAM 3.0 ve Memory Booster teknolojisi ile geliyor. 256 GB depolama alanına sahip Y36’nın hafızası microSD kartla 1 TB’a kadar genişletilebiliyor. 

Fotoğraf konusunda önemli bir özelliği barındırıyor

Y36’nın çizilmeye karşı dayanıklı 6.64 inç büyüklüğündeki delik çentikli LCD ekranı, 90Hz yenileme hızı ile kullanıcılara rahat bir izleme deneyimi sunuyor. Telefonun 16 MP ön kamerası, ışığı profesyonel bir kamera gibi toplayan 50MP arka ana kamerası ve bu ana kameraya eşlik eden 2MP derinlik sensörü bulunuyor. Telefonun makro kamerası ve bokeh kamerası ile de kullanıcılar büyük bir performans sağlıyor  

Hızla şarj olan bir telefon

Hepimiz telefonların hızlı şarj olmasını isteriz. Yoğun kullanım sırasında telefonlar enerjilerini kısa sürede tüketir ama aynı oranda hızlı şarj olmaz. vivo Y36 modelinde ise bunun tam tersi bir durum hakim. 5000mAh kapasiteli güçlü bataryasıyla kullanıcısını asla yarı yolda bırakmayan Y36, 44W FlashCharge ile priz başında bekleme derdini ortadan kaldırıyor. 44W hızlı şarj ile telefon sadece 15 dakikada yüzde 30’a kadar şarj edilebiliyor. 

Telefonun yan tarafına konumlandırılan güç düğmesine gömülü parmak izi okuyucusu, hızlı tepki süresi ile güvenlik ve kullanıcı deneyimini aynı potada eritiyor.

vivo 50 Mp ana kamera ile 2 mp büyüklüğünde iki destekleyici kameraya sahip. Böylece her türlü ışık ortamında çeşitli fotoğraf ile videoları çekmek mümkün oluyor. Karanlıkta video modu da oldukça güzel. Bu sayede fotoğraflar ve görüntüler daha belirgin ve net şekilde ortaya çıkıyor. vivo y36 modeli ile fotoğrafçılık alanında da çeşitli hobileri ve faaliyetleri yürütmek mümkün.

Hafıza ve güncelleme özellikleri ile kendi sınıfında üstün

vivo, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi ve giriş – orta seviyesi modellerinde Android Güncelleme taahhüdü verdi. Y35, Y22s ve V25 modellerinin ardında şimdi de Y36 modeli iki büyük Android Güncelleme garantisi ile satışa çıkıyor. Bunun yanı sıra üç yıla kadar Android Güvenlik Güncelleme garantisi de sunuluyor. vivo’nun optimize edilmiş, güvenli, güncel ve keyif veren mobil deneyimler için en son özellikleri kullanıcılarımıza zamanında, güvenlik güncellemeleriyle birlikte sunmaya yönelik süregelen çabalarının bir parçası.

Hafızanın yetmediği yerde vivo’nun teknolojisi devreye giriyor

Genişletilmiş RAM, vivo’nun öncülük ettiği yenilikçi bir hafıza yönetimi teknolojisi. Boşta kalan ROM alanını RAM olarak tahsis etme algoritmasını kullanarak telefonun daha sorunsuz çalışmasını ve arka planda daha fazla uygulamanın aktif olarak kalmasını sağlıyor. Bu sayede arka plan uygulamalarını başlatırken yeniden yüklenmeye gerek kalmıyor; dokunduktan sonra uygulamayı beklemeden hemen kullanmaya başlayabiliyorsunuz. vivo laboratuvarında yapılan testler, Genişletilmiş RAM 3.0’ın önceki sürümlere kıyasla arka planda %50 oranında daha fazla aktif uygulama tutabildiğini gösteriyor. Bu da önceki sürümlere kıyasla uygulamalar arasında daha sorunsuz bir geçişe olanak tanıyor. vivo her zaman kullanıcı ihtiyaçlarını öncelik olarak belirliyor. Kullanıcılara daha istikrarlı ve sorunsuz bir deneyim sunmak en güncel ve optimize edilmiş Android işletim sistemi yükseltmelerini sunmayı taahhüt ediyor. 2 Büyük Android Güncellemesi – *3 Yıl Android Güvenlik Güncellemesi sunuyor.