KOBİ’lerin gözü Amazon Day’de

Amazon Türkiye, Amazon’un en büyük alışveriş etkinliği Prime Day başlamadan önce satış ortaklarını bu yıl da desteklemeye devam ediyor.  11 – 17 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Prime Day öncesinde müşteriler, yüzlerce KOBİ’nin Amazon gönderili ürünlerini kolaylıkla keşfederek, alışveriş fırsatlarından faydalanacak.
 
Sunduğu hizmetlerle KOBİ’lerin işlerini daha da büyütmelerine yardımcı olan Amazon Türkiye, yılın en büyük alışveriş etkinliği Prime Day öncesinde küçük işletmeleri desteklemeyi sürdürüyor. 21 Haziran – 10 Temmuz arasında amazon.com.tr‘de yayında olacak özel sayfada müşteriler, küçük işletmelerin Amazon gönderili ürünlerini kolaylıkla keşfedecek, özel fırsat ve indirimlerden yararlanarak alışveriş yapabilecek.
 
Amazon Türkiye’nin küçük işletmelerin ürünleri için hayata geçirdiği özel sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.
 
Küçük işletmeler Prime Day için ne diyor?
Amazon Türkiye’nin heyecanla beklenen bu alışveriş festivali hakkında değerlendirmede bulunan Rawberry Markasının Kurucusu Aytaç Sütcü, “Amazon Türkiye’de gıda ürünleri satmaya başlayan ilk markalarından biriyiz. Amazon’un sunduğu avantajlar ile Türkiye’deki online satışa çok önemli katma değer sağladığını düşünüyoruz. Ancak en çok Prime Day’leri seviyoruz. Her yıl bu dönemi heyecanla bekliyoruz. Yıl boyunca satışlarımızı artırmak için Amazon reklamlarını kullanıyor, ürünlerimize kuponlar tanımlayarak yeni müşterilere ulaşmayı hedefliyoruz. Tüm satış ortaklarına işlerini büyütmek için Amazon ile satışa başlamalarını tavsiye ederiz.” dedi.
 
Anatolia Soap 1978 Markasının Kurucusu Sadık Özer ise “Amazon, KOBİ’ler için sunduğu destek ve araçlar ile neredeyse her şeyi bizim yerimize yapıyor. Buna envanter stok takibi, ürün yeterliliği analiz raporu, iade süreçleri gibi sayamadığım birçok özellik dahil diyebiliriz. Bu sebepten dolayı diğer pazaryerlerine sarf ettiğimiz enerjimizi Amazon’a kaydırıp Amazon Türkiye’yi merkezimize aldık. Aynı zamanda Amazon Lojistik sayesinde kazandığımız zaman ile global satışa başladık. Bu yolculukta sponsorlu reklamlar ürün bilinirliğimizi de oldukça fazla destekliyor. Amazon bizim e-ticarete dair korkularımızı ve endişelerimizi ortadan kaldırdı. Şimdi bir coşku havasında kutlanacak Prime Day’den önce bu sayfa üzerinden müşterilerin ürünlerimize uygun fırsatlarla ulaşacak olmasından mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

 
GoWith, Hightex ve Biotex Markalarının Kurucusu İrfan Keş de “Amazon Türkiye açılır açılmaz biz de kendi mağazamızı açtık. Özellikle Prime Day döneminde satışlarımız çok ciddi oranda artıyor. Performansımızı ölçmek adına bize yardımcı olan satıcı raporları ve reklam bütçemizin hangi oranda başarıya ulaştığını görebileceğimiz verilerin paylaşılması da başarımızı katlamamıza yardımcı oluyor. Amazon Lojistik sayesinde ise ürünlerimiz biz tatildeyken ve gece uyurken dahi 7 gün 24 saat boyunca satılıyor ve kargoya veriliyor. Kargoların hızlı bir şekilde hazırlanması ve siparişlerin müşterilere çok hızlı bir şekilde ulaştırılması müşterilerimizi de memnun ediyor. Kargo ücretleri, depolama kolaylığı ve depoya ürün gönderirken sağlanılan avantajlar da bizim memnuniyetimizi artırıyor.” ifadelerini kullandı.
 
Perlotus Markasının Kurucusu Gökhan Göksu ise şunları söyledi:“Satışlarımızın yüzde 95’ini, yani neredeyse tamamına yakınını, Amazon Lojistik üzerinden gerçekleşiyoruz. Bunun kargolama, depolama ve operasyon maliyetlerimize oldukça olumlu katkısı oluyor. Aynı zamanda, Prime müşterilerine özel sunduğumuz kuponların da çok etkili ve başarılı olduğunu söyleyebilirim. Sponsorlu reklamları da kullanarak hedef kitlemize kolayca ulaşıyor ve reklam harcamalarımıza karşılık pozitif geri dönüşler alıyoruz. Operasyon maliyetlerinizi düşürmek istiyor ve vaktinizin değerli olduğuna inanıyorsanız mutlaka Amazon Lojistik’i denemenizi öneriyorum. Müşterilerimize çok önemli fırsatlar sunma imkanı bulacağımız bu özel sayfa da satışlarımıza çok olumlu bir şekilde katkıda bulunacak.”
 
Mama Yoyo Markasının Kurucuları Feyza Ehlidil ve Şule Yılmaztürk ise “İlk olarak Amazon Amerika ile çalışmaya başladık. Burada çok kısa bir süre içinde çok güzel müşteri yorumları aldık. Özellikle yurt dışı fiziksel mağaza iş birliklerimiz esnasında, Amazon’un güvenilir ve şeffaf müşteri yorumları, markamızın ve ürünlerimizin kalitesi için çok büyük bir referans oldu. Daha sonra Amazon Türkiye ile çalışmaya başladık. Amazon Lojistik ile çalışmaya başlamamızla beraber, çok büyük bir operasyonel iş yükünden kurtulmuş olduk. Amazon Lojistik tam bir iş kolaylaştırıcı diyebiliriz. Hem her sipariş için kargo hazırlama süreci tamamen Amazon’a teslim ediyor hem de avantajlı kargo fiyatlarıyla karlılığımızı artırabiliyoruz. Ürünlerimizin daha görünür olması için sponsorlu reklamları kullanıyor ve indirimler girerek ürünlerimizi müşteriler ile buluşturmayı hedefliyoruz. Reklam ve performans analizlerini inceleyip, farklı hedeflemeler deneyerek satışı en çok artırdığına inandığımız modelleri uyguluyoruz. E-ticaret günümüzde her sektör her ürün grubu için bir şans. Amazon’un hazırladığı bu özel sayfa da bu şansı en iyi şekilde kullanmamızı sağlayacak.” dedi.

 
Herniks Markasının Kurucusu Efecan Ataalp da “Satışlarımızın tamamını e-ticaret üzerinden yapıyoruz. Müşterilerin Amazon’dan alışveriş yaparken daha çok Prime etiketli ürünleri tercih etmesi sayesinde de ürünlerimiz çok hızlı bir şekilde satmaya başladı. Aynı zamanda sponsorlu ürün reklamlarının satışlar üzerinde çok büyük katkısını gördük. Türkiye’de şu an reklam dönüşüm performansı olarak Amazon’dan iyi bir platform olmadığını düşünüyorum. Amazon’un biz satış ortaklarına sağladığı avantajlar çok fazla. Amazon Lojistik’e ürünlerini gönderip depo, personel, kargolama ve ürünü ön plana çıkarma gibi birçok temel problemi ortadan kaldırabilirler, hedef kitlelerini belirleyip reklamlar aracılığıyla ürünlerini yeni müşteriler ile buluşturabilirler. Amazon’un hayata geçirdiği özel sayfaların da satışlarımızı artırarak işlerimizi büyütmeye katkısı oldukça fazla.” şeklinde konuştu.
 
Anthony Jackson Markasının Kurucusu Edip Duran değerlendirmesinde, “Amazon.com.tr‘de satışa başladıktan sonra hem depolama alanı hem de kargo anlaşmalarındaki zorluklardan dolayı Amazon Lojistik kullanmaya karar verdik. Amazon Lojistiğin bize en büyük artısı da depolama, aynı gün veya ertesi gün teslimat ve 7/24 verilen müşteri desteği oldu. Amazon Lojistik sayesinde iş yükümüz ve maliyetlerimizde ciddi bir düşüş yaşandı. Bu sayede işimize daha çok vakit ayırabiliyor ve büyüme stratejimize odaklanabiliyoruz. Bilinirliğimizi artırmak için de sponsorlu reklamları kullanıyoruz.  Bu desteklerin yanı sıra Amazon’un düzenlediği özel etkinlikler de hem daha çok insana ulaşmamızı sağlıyor, hem de markamızı daha fazla görünür kılıp satışlarımızı arttırıyor. Tüm satış ortaklarına kesinlikle Amazon ile bir büyüme planı oluşturmalarını öneriyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Babilden Markasının Kurucuları İbrahim Çeken ve Kerem Yıldız ise “Markalaşmamızın getirdiği araştırma ve yeni pazarlar keşfetme sürecinde Amazon’u araştırmaya ve bu pazarı doğru şekilde nasıl kullanacağımızı anlamaya çalıştık. Satıcı kanalında Amazon Lojistikle çalışmanın bize satış avantajı yaratacağına inanarak tüm ürünlerimizi anlaşmalı lojistik merkezine göndererek işe koyulduk. Yeni bir marka olmamıza rağmen satılan ürünlerimizin hızlı kargolanması, hızlı teslim edilmesi ve iade süreçlerimizin Amazon tarafından yönetilmesi bize operasyonel olarak inanılmaz katkılar sağladı. Biz de vaktimizi markamızı geliştirmeye ayırdık ve Amazon Lojistik ile birlikte müthiş bir büyüme gerçekleştirdik. Bunun yanında sponsorlu ürünler, sponsorlu markalar ve görüntülü reklamlar sayesinde nokta atışı yaparak müşterilerimize ulaşıyoruz. Bu reklamlar sayesinde satışımızın yüzde 70’ni bizimle yeni tanışan müşterilerimize yapıyoruz.  Amazon’un düzenlediği özel etkinliklerde de müşteri tabanımızı çok daha fazla artırma fırsatını yakalıyoruz.” dedi.
 
KOBİ’lere işlerini büyütmeleri için destekler
Amazon Türkiye, sunduğu hizmetler, araçlar, araştırmalar ve eğitim programlarıyla Türkiye’deki KOBİ’leri destekliyor. Amazon Türkiye’de satış yapan küçük işletmeler, Amazon Lojistik ile zaman kazanarak işlerini büyütebilir ve daha fazla müşteriye ulaşabilirler. Amazon Lojistik ile satış ortakları ürünlerini Amazon Türkiye’nin anlaşmalı lojistik merkezlerinde depolar; hazırlama, paketleme, hızlı teslimat ile gönderme süreçleri ve bu siparişler için 7/24 müşteri hizmetileri Amazon tarafından sağlanır. Buna ek olarak Amazon Anlaşmalı Taşıyıcı Firma Programı ile Amazon Türkiye satış ortaklarının küçük paketleri adreslerinden teslim alınarak Amazon Lojistik merkezlerine ulaştırılır.
 
Amazon Türkiye’de satış yapan ve farklı pazarlarda faaliyet gösteren KOBİ’ler, Amazon Global Satış ile dünya çapında yüz milyonlarca müşteriye erişebilirler. Amazon’un Avrupa Lojistik Ağı sayesinde tek hesapla, dokuz Amazon mağazası üzerinden 27 Avrupa ülkesindeki müşterilere ulaşabilir ve tüm ürün kayıtlarını ve envanterini Avrupa’da yönetebilirler. Avrupa’nın yanı sıra KOBİ’ler Amerika, Asya-Pasifik, Orta Doğu ve Kuzey Afrika gibi farklı bölgelerde de Amazon mağazalarına kayıt olarak satış yapabilirler. Global Satış seçeneği ile Türkiye’deki Amazon satış ortakları, yurt dışı Amazon hesaplarını tek bir birleşik satıcı hesabı üzerinden 21 adede kadar mağazada yönetebilirler.
 
Amazon Türkiye, çok sayıda hizmeti ile KOBİ’lerin önemli ölçüde operasyonel yükünü ortadan kaldırırken, sunduğu eğitim materyalleri ile de Türkiye’deki KOBİ’leri güçlendiriyor. KOBİ’ler buradan bir hesap açarak Amazon satıcısı olabiliyor ve Amazon Türkiye Satıcı Eğitim Programı YouTube kanalında sunulan eğitim videoları sayesinde başarılı satışlar yapmaya hemen başlayabiliyor. Ek olarak e-ihracat ile dünyaya açılmak isteyen KOBİ’ler, ücretsiz sunulan BiTıklaİhracat programı ile alanında uzman kişiler tarafından sunulan eğitim içerikleri ve etkinliklerin yanı sıra vergi, gümrük ve maliye süreçlerinde uzman avukat ve danışmanlardan ücretsiz çevrimiçi danışmanlık desteği alma fırsatına da sahip oluyor.