Katar 2022 FIFA Dünya Kupası öncesi TV’de son teknoloji rekabeti başladı

Bu yıl ilk kez Ortadoğu’da gerçekleştirilecek dünyanın en büyük spor organizasyonu FIFA 2022 Dünya Kupası finalleri, Katar’daki hava şartları nedeniyle Kasım-Aralık aylarında oynanacak. Öncesinde ise büyük TV üreticileri OLED, QLED ve Google TV ürünlerini tüketicinin beğenisine sundu. 2022’yi diğer yıllardan ayıran en büyük özelliklerden biri de yaşanan ekonomik ortamda tüketicinin hem en az paraya, hem de en çok işlevi gören televizyon edinme ihtiyacı olarak ön planda bulunuyor.

HardwareLab olarak, yaklaşan FIFA 2022 Dünya Kupası finalleri öncesinde tüketicinin TV ihtiyacına yönelik hem fiyat, hem de performansı önceleyen ürünlerden bir liste oluşturduk. Her dünya kupası öncesinde olduğu gibi şirketler şimdiden çeşitli TV modellerinde ödeme kampanyalarına girişirken, tüketiciye en ideal televizyonlar için oluşturduğumuz liste şöyle sıralandı:

Tüketiciden En Yüksek Puanı Alan Ses ve Görüntü Uzmanı TCL

TCL 735 Uydu Alıcılı Google Smart 4K Ultra HD QLED TV modeli video oyun performansları ile kapsamlı bir eğlence deneyimi sunuyor. EISA Award’da 2022-2023 Best Buy LCD TV ödülüne layık görülen C735, aynı zamanda Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk 98’’ QLED Google TV’si unvanına sahip. Yüksek görüntü ve ses kalitesine sahip ürün, aynı zamanda e-ticaret sitelerinde tüketiciden en yüksek puanı alan ve performansı beğenilen televizyon modellerinin başında geliyor. Ürünün satış fiyatı ise 17.500 TL’den başlıyor.

Tanıtımı gerçekleştirilen 2022 serisinin en üst basamağında LG’nin şimdiye kadar ürettiği en gelişmiş ve en parlak OLED’i olan OLED evo serisi yer alıyor. Yeni seride 5. Nesil α9 AI İşlemci’nin kontrol ettiği pikseller Parlaklık Artırıcı özelliği sayesinde çok daha parlak, net ve gerçekçi görüntüler ile ev eğlence deneyimi yeni zirvelere taşınıyor. 

Gol Pozisyonlarında Detay İsteyenler İçin

LG OLED 55G26LA 4K Ultra HD WebOS OLED TV, 2022 TV serisi ile OLED kategorisinde tüketicilere en geniş aralıklı boyut seçeneklerini sunuyor. Dünyanın ilk 97 inç OLED TV’sine ek olarak 88, 83, 77, 65, 55 ve 48 inç boyutundaki modellerle farklı mekanların farklı ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Daha küçük boyutlu TV arayışında olanlar veya konsol ya da PC oyuncuları için ise dünyanın en küçük OLED TV’si 42 inç TV, 2022 serisi ile sunuluyor. Ürün 3840 x 2160 çözünürlüğü ile önemli bir görüntü kalitesi sunuyor. Satış fiyatı ise 31.200 TL’den başlıyor.

Aydınlık ve karanlık sekans derinliğini veriyor

Imperium A55 OLED C 970 B /55″ 4K Android 4K OLED TV modeli ile Arçelik, renk kullanımı ve görüntü noktasında kendisini bir adım ileriye taşıyor. Full HD TV’den 4 kat daha fazla piksele sahip ürün, görüntü kalitesini artırırken aynı zamanda Dolby Vision özelliğiyle de bir sahnede parlak ile karanlık noktalar arasında özel algoritmasıyla derinlik kurarak görüntüyü daha net izlemenizi sağlıyor. Arçelik renk geliştirme teknolojisinin de devreye girmesiyle birlikte maçlarda oyuncuları, formaları ve sahanın tüm detaylarını seçmek daha kolaylaşıyor. Aynı zamanda ürün Arçelik akıllı kumanda ile de idare edilebiliyor. Ürün 23.500 TL’lik etiket fiyatı ile dikkat çekiyor.

Renkleri Algılama ve Değiştirme Teknolojisi

Vestel 65UM9910 65” PixiLED 4K Smart TV Pixellence, Renk İyileştirme Algoritması’yla görüntüdeki renk bilgisini algılayıp en üst seviyeye ulaştırarak çok daha canlı ve doğal renkli görüntü oluşturma özelliğine sahip. Vestel’in bu ürünü 4K Ultra HD görüntü kalitesinin yanında HDR10 + Dolby Vision + HDR10+ ve Dolby Atmos + DTS Virtual X + DTS HD ses özelliklerine de sahip. Büyük bir ekran ve yüksek ses kalitesi vaat eden ürün yerli ürünler arasında en çok tercih edilen modellerden biri olarak duruyor. Satış fiyatı ise 28.999 TL’den başlıyor.

Görüntü Konusunda Tüm Sorunları Alt Eden Ürün

TCL C835 Mini LED TV bu üründe bölgesel karartma ve 144Hz yüksek yenileme hızına sahip ekran sayesinde görüntüde yırtılma ve takılmalar olmaz. Böylece maç keyfi bozulmadan izlenebiliyor. Aynı zamanda Dolby Atmos özellikli profesyonel ONKYO ses sistemi izlenen programın ve maçın tüm detaylarını kulaklara iletiliyor. Bunun yanında düzensiz arka ışık ve bulutlanma gibi can sıkıcı durumlar için TCL’nin Demura Tech teknolojisi ile ışık kontrolü sağlanıyor ve görüntü daha belirgin hale geliyor. Bu ürün çok yakın zamanda satışa sunulacak. Şimdi edinmek isteyenler ise ürünün birçok özelliğini barındıran aynı zamanda üstün oyun modları da bulunan büyük ekranlı C825 modelini 30.400 TL etiket fiyatı ile satın alabilir.