İBB Teknoloji Atölyeleri seçme sınavına yoğun ilgi

İBB ve Boğaziçi Üniversitesi iş birliğinde hayata geçen İBB Teknoloji Atölyeleri için öğrenci seçme sınavı yapıldı. 1.320 öğrencinin kabul edileceği atölyelere katılmak için 5 bin 700 öğrenci başvuruda bulundu Sınavda başarılı olanlar,  bilgisayar oyunu geliştirmeden programlamaya kadar birçok farklı alanda düzenlenecek eğitimlerde yer almaya hak kazanacak. 

İstanbul’da yaşayan çocuk ve gençlere teknoloji üretiminin temelini oluşturan eğitimlerin verildiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Teknoloji Atölyeleri için seçme sınavı yapıldı. Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte düzenlenen eğitimlere katılmak için 5 bin 700 öğrenci sınav heyecanı yaşadı bin 320 öğrencinin kabul edileceği atölyelerin sınav sonuçları https://teklonojiatolyeleri.ibb.istanbul/  üzerinden duyurulacak. 

5700 ÖĞRENCİ BAŞVURDU

İlkokul düzeyinden 4’üncü ve 5’inci sınıf öğrencilerinin,  ortaokul düzeyinden 6’ıncı ve 7’inci sınıf öğrencilerinin, lise düzeyinden ise 9’uncu ve 10’uncu sınıf öğrencilerinin katılabileceği İBB Teknoloji Atölyeleri için 5 bin 700 kişi online sınav başvurusu yaptı. Başvuru sonrası sınavlar 24 ve 25 Eylül’de Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. 

SONUÇLAR WEB ADRESİNDE DUYURULACAK

İki gün boyunca beş grupta yapılan sınavın içerikleri İBB’nin Teknoloji Atölyelerinde iş birliği yaptığı Boğaziçi Üniversitesi tarafından hazırlandı. Sınavda öğrencilerin Türkçe, matematik ve fen derslerindeki bilgileri ile problem çözme becerileri ölçüldü. Cevapların değerlendirilmesinin ardından İBB Teknoloji Atölyelerine sınavda başarılı olan bin 320 öğrenci kabul edilecek. Öğrenciler sınav sonuçlarına https://teklonojiatolyeleri.ibb.istanbul/ adresinden ulaşabilecekler.

EKİM’DE BAŞLIYOR

Atölyelerdeki eğitimler ekim ayında başlayacak. İlkokul 4’üncü ve 5’inci sınıfların eğitimleri “Bilgisayarsız Bilgisayar Bilimi Etkinlikleri, Bilgisayar Oyunu Tasarımı ve Geliştirme, Grafik Tasarım ve Üretim” konulularında yapılacak ve dört ay sürecek, ikinci dört aylık dilimde bu grupta atölyelere yeni öğrenciler dahil edilecek. Sekiz ay sürecek olan 6’ıncı, 7’inci, 9’uncu ve 10’uncu sınıf öğrencilerinin eğitimleri ise “Programlama ve Kodlama, Mobil Uygulama Geliştirme, Grafik Tasarım, Yapak Zeka, Robotik Uygulamaları, Proje Geliştirme” konularını içerecek.