Yıldız Holding iştiraklerinden yılın ilk yarısında 46 milyar TL’lik ciro

Yıldız Holding’e bağlı iştiraklerden Kerevitaş, Ülker, Bizim Toptan ve Şok Marketler altı aylık bilançolarını açıkladı. Şirketlerin toplam cirosu 46 milyar TL’yi buldu. Ciroda birinciliği Şok Marketler aldı.

Kerevitaş, 2022 yılının ilk yarısındaki konsolide cirosunu 5,1 milyar TL’ye yükseltti

Türkiye’nin taze dondurulmuş gıda, konserve ve margarin pazarının lider şirketi Kerevitaş’ın 2022 yılının ilk yarısında konsolide cirosu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 156 oranında artarak 5,1 milyar TL’ye ulaştı. 

Türkiye’deki taze dondurulmuş gıda, konserve ve margarin pazarının lider şirketi Kerevitaş, 2022 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Kerevitaş’ın 2022 yılı ilk altı aylık konsolide cirosu, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 156 artışla 5,1 milyar TL oldu. Kerevitaş, yılın ilk yarısında inovasyona dayalı zengin ürün çeşitliliğiyle hem yurt içi hem de ihracat pazarlarında istikrarlı büyümesini sürdürdü. Şirketin 2022 yılı ilk altı aylık ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 125 artarak 705 milyon TL’ye ulaştı. Dondurulmuş gıda ve konserve sektörünün öncü markası SuperFresh, bu dönemde liderliğini inovatif lansmanlarla sürdürdü. SuperFresh, yılın ilk yarısında 13 yeni ürünü (kanal & müşteri özel ürünler dahil) tüketicilerin beğenisine sundu. Ton Balığı pazarına sunulan ve ‘bir öğün sağlık’ konseptiyle tüketicinin beğenisini kazanan Ton Mix ve yeni ürünlerinin yanı sıra SuperFresh, ikinci çeyrek sonunda yüzde 24,7* ciro payıyla pazar liderliğini güçlendirdi.

Şirket, Türkiye margarin pazarında yüzde 100 marka bilinirliğine sahip Bizim Yağ ve Teremyağ gibi markalarıyla da yılın ikinci çeyreğinde yüzde 46,2 ciro payına ulaştı. Kerevitaş margarin kategorisinde altı kıtada 50’yi aşkın ülkeye ihracat yaparak yurt dışında pazar payını daha da artırdı. Özellikle tüketici margarini kategorisinde 30 yılı aşkın süredir bulunduğu Irak, Suriye ve Gürcistan pazarlarında ‘Ona’ markasıyla; ev dışı tüketim sektöründe ise pastacılık kategorisinde Arnavutluk’ta, catering kategorisinde Irak, Romanya ve Kazakistan’da liderliğini korudu.

Mert Altınkılınç: “Faaliyet gösterdiğimiz geniş ekosistemde değer yaratarak lider konumumuzu sürdürmeyi hedefliyoruz”

Kerevitaş CEO’su Mert Altınkılınç hem yurt içi hem de yurt dışında sürdürülebilir büyümeye devam ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Kerevitaş’ta inovasyon ve Ar-Ge’ye yaptığımız yatırımlarla ürün portföyümüzü tüketici beklenti ve ihtiyaçlarına göre sürekli geliştiriyoruz. 2022 yılının ilk yarısında da güçlü markalarımızla, dondurulmuş gıda, konserve ve margarin pazarında lider konumumuzu sürdürdük. Gerek ciro gerekse ihracattaki finansal sonuçlarımız başarılı performansımızı kanıtlıyor. Önümüzdeki dönemde de Kerevitaş olarak faaliyet gösterdiğimiz geniş ekosistemde değer yaratıp büyümeyi ve lider konumumuzu sürdürmeyi hedefliyoruz.”

Ülker, ilk yarıyıl finansallarını açıkladı

Ülker Bisküvi, 2022 yılının ilk yarısını 11,9 milyar TL ciroyla kapattı. Türkiye operasyonlarının ciro içindeki payı yüzde 60, ihracat ve yurt dışı operasyonlarının ciro içindeki payı yüzde 40 oldu.

Ülker Bisküvi, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği açıklamada, yılın ilk yarı yıl cirosunun 11,9 milyar TL olduğunu duyurdu. Şirketin, Türkiye operasyonlarının ciro içindeki payı yüzde 60, ihracat ve yurt dışı operasyonlarının ciro içindeki payı ise yüzde 40 olarak gerçekleşti. Şirket, büyüme trendi, operasyonel karlılığını artırması, yurtdışı operasyonlarının katkısıyla 2022 yılının ilk yarısında 2,4 milyar TL faiz, amortisman ve vergi öncesi karlılığına ulaştı.

Sürdürülebilirlik, Ar-Ge ve dijitalleşme çalışmalarının çok önemli öncelikler olduğunu belirten Ülker CEO’su Mete Buyurgan, “Küresel piyasalardaki dalgalanmaları yakından takip ediyoruz. Güçlü, çevik ve proaktif risk yapımızla, geniş coğrafyalara yayılan iş gücümüz, etkin stratejilerimiz ve başarılı yönetimimizle 2022’nin ilk yarısını 11,9 milyar TL ciroyla kapattık” dedi. 

Türkiye’nin yanı sıra, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya pazarlarındaki pozisyonların da güçlendirildiğine dikkat çeken Buyurgan sözlerine şöyle devam etti: “Suudi Arabistan’da ve Mısır’da bisküvide pazar lideriyiz. Kazakistan’da çikolatada pazar üçüncüsüyüz. Faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalarda istikrarlı büyümemizi sürdürüyoruz. Bölgesel pazarlardaki konumumuzu ve liderliğimizi çalışanlarımız, tüketicilerimiz ve tüm paydaşlarımıza katma değer sağlayarak daha da geliştireceğiz. Diğer yandan, tüm dünyada hızla değişen trendleri takip ediyor, inovatif ürünlerimizi tüketicilerimizin beğenisine sunuyoruz. Son 2 yılda Türkiye’de 150’nin üzerinde yeni ürünü raflara taşıdık. Yeni ürünlerimizin ciro içerisindeki payını geçmiş yıllara göre önemli miktarda artırdık. Hedefimiz, her zaman tüketicisini en iyi anlayan ve trendlere öncülük eden lider marka olmak.”

100’ün üzerinde ülkeye ihracat 

Ülker markalı ürünlerin yanı sıra Godiva, McVitie’s, Flipz gibi global atıştırmalık markaların Türkiye’de üretilip dünyanın dört bir yanına gönderildiğini söyleyen Buyurgan, “Gebze, Topkapı, Silivri, Karaman ve Ankara’daki fabrikalarımızdaki üretimimizle Türkiye’yi global markalarımızın üretim üssü haline getirdik. Ürünlerimizi “Made in Türkiye” etiketiyle tüketicilerimizle buluşturuyoruz.  100’ün üzerinde ülkeye ihracat yapıyoruz” dedi. 

Bizim Toptan yılın ilk yarısında cirosunu yüzde 79 artışla 5,5 milyar TL’ye ulaştırdı 

Yeni mağaza açılışları ve dijital altyapı yatırımlarıyla büyüme stratejisini sürdüren Bizim Toptan’ın 2022 yılının ilk altı ayındaki cirosu, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 79 artarak 5,5 milyar TL’ye ulaştı.   

Türkiye’nin en yaygın organize toptan marketi Bizim Toptan, 2022 yılının ikinci çeyrek finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Yaptığı yatırımlar ve yeni açtığı mağazalarla büyümesini sürdüren Bizim Toptan’ın 2022 yılının ilk altı ayında cirosu, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 79 artarak 5,5 milyar TL oldu. Bizim Toptan’ın net karı ise 2022’nin ilk altı ayında 63 milyon TL olarak gerçekleşti. Şirket toplam mağaza sayısını Haziran sonu itibarıyla 175’e ulaştırdı. 

Dijitalleşmeye ağırlık veren Bizim Toptan’da yapay zeka destekli modellemeyle müşterilere kişiselleştirilmiş ürün ve kampanya teklifleri sunularak müşteri memnuniyetine ve iş verimliliğine katkı sağlandı. Dijitalleşme adımları ilk yarıyıldaki finansal sonuçlar üzerinde de olumlu etkisini gösterdi ve özellikle Bizim Toptan’ın otel, restoran, kafe, akaryakıt istasyonu gibi kurumsal müşterilere hizmet verdiği Ev Dışı Tüketim (EDT) alanında önemli büyüme yaşandı. Bizim Toptan’ın ürün tedariki sağladığı Seç Market de finansal sonuçlara olumlu katkı sunmaya devam etti. Yerel market esnafına rekabette güç veren iş ortaklığı modelini sunan Seç Market’in Türkiye genelindeki mağaza sayısı 2 bini aştı. 

Hüseyin Balcı: “Güçlü performansımızı sürdürerek yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz”

Yılın ilk yarısını değerlendiren Bizim Toptan Genel Müdürü Hüseyin Balcı şunları söyledi: “Yılın ilk altı ayında güçlü performansımızı devam ettirdik. Yeni mağaza açılışlarımız ve dijital altyapı yatırımlarımızla 2022 yılının ilk yarısında satış gelirlerimizi, karlılığımızı ve müşteri sayımızı artırdık. Müşterilerimize daha iyi bir alışveriş deneyimi sunma hedefimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz dijital altyapı çalışmalarımız ve yapay zeka destekli uygulamalarımız büyümemize olumlu katkı sağladı. Hem dijitalleşmeye yönelik yatırımlarımızı hem de yeni mağaza açılışlarımızı hız kesmeden devam ettirerek başarılı performansımızı sürdüreceğiz.”

Yılın ilk yarısında yüzde 78 büyüyen 

ŞOK Marketler’in istihdamı 46 bine ulaştı

Yılın ilk yarısında yüzde 78 büyüyen ŞOK Marketler’in ekonomiye ve istihdama katkısı devam etti. 2022 yılının ilk altı ayında toplam mağaza sayısı 9 bin 858’e ulaşan ŞOK Marketler’in çalışan sayısı da 46 bine yükseldi. 

ŞOK Marketler, 2022 yılının ilk altı ayına ait finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. 2022’nin ilk yarısında ŞOK Marketler’in net satış gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 78 artarak 23,5 milyar TL’ye yükseldi. Bu dönemde 611 yeni mağaza daha açan ŞOK Marketler’in toplam mağaza sayısı da 9 bin 858 oldu. Yine aynı dönemde 6 binden fazla kişiye daha iş imkânı sağlayarak toplam çalışan sayısını 46 bine yükselten ŞOK Marketler’in istihdama ve ekonomiye katkısı devam etti.  

Uğur Demirel: “E-ticaret alanındaki büyümeyle başarılı bir dönemi daha geride bıraktık”

İlk yarıyıl sonuçlarını değerlendiren ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel şunları söyledi: “Güvenilir ve kaliteli ürünleri en uygun fiyatlarla müşterilerimize ulaştırma hedefimiz doğrultusunda e-ticaret uygulamamız Cepte ŞOK’un gördüğü yoğun ilgiyle finansal anlamda başarılı bir dönemi daha geride bıraktık. Sürekli artan istihdamımızla hem ülkemiz ekonomisine hem de topluma katkımızı sürdürdük. ‘Tarladan Sofraya Doğru Tarım’ projemizle Türkiye’nin her yerinden çiftçilerimizin ürettiği kaliteli ürünleri en avantajlı fiyatlarla müşterilerimizle buluşturarak yerli üretime de destek vermekten gurur duyuyoruz. Yılın ikinci yarısında da ülkemizin 81 ilindeki tüm müşterilerimize kesintisiz hizmet sunmaya, yeni mağazalar açmaya, yatırım ve istihdamımızı artırmaya devam edeceğiz.”