Kent’ten Kurban Bayramı için 3 bin ton şeker

Mondelēz International Türkiye’nin yarım asırlık markası ve ‘Her Bayramın Şekeri’ Kent, her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram dönemlerinde toplam 7.000 kişilik ek istihdam ve yaklaşık 15.000 tonluk şeker üretimi gerçekleştirdi.

150’yi aşkın ülkede faaliyet gösteren Mondelēz International’ın çatısı altında bulunan, bayram şekeri kategorisinin lider markası olan Kent, Gebze’deki tesisinde 11,5 bini Ramazan, 3,5 bini Kurban olmak üzere 15 bin tonluk bayram şekeri üretimi gerçekleştirdi. Hane başı yıllık bayram şekeri tüketiminin 2,47 kg ve toplam bayram şekeri tüketiminin 24-26 bin ton olduğu Türkiye’de bu yıl da aynı rakamlara ulaşılacağı öngörülüyor.  

Mondelēz International Türkiye’nin toplam net hasılatının yüzde 30’nu oluşturuyor ve bayramda yapılan toplam hediyelik ve ikramlık şeker satışı, tüm yıl boyunca gerçekleştirilen şeker satışından yüzde 30 daha fazla. Aynı zamanda başta Romanya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Avustralya olmak üzere 50’den fazla ülkeye de bayram şekeri ihraç eden Mondelēz International Türkiye, ülke genelinde kasaba pazarları da dahil olmak üzere 7.500 geleneksel, 30.000 modern satış noktasında bayram şekeri dağıtarak iki bayram döneminde toplam 7000 kişiye ek istihdam sağladı. 

‘Her Bayramın Şekeri’ Kent, geçtiğimiz aylarda, gerçekleştirdiği Bayram Tüketim Alışkanlıkları araştırmasının sonuçlarını da açıklamıştı. Türkiye çapında, kadın-erkek, 25-65 yaş arası gerçekleştirilen ve tüm SES gruplarını kapsayan araştırma sonuçları, hayatımızın son iki yılını etkisi altına alan pandemiye rağmen insanların bayramlaşmadan ve ziyaretçilerine şeker ikram etmekten vazgeçmediklerini gözler önüne sermişti.