Vildan Çetin ‘Kutsal Hayat Üçlemesi’ni “AMA” romanıyla tamamladı

Ünlü senaryo ve reklam yazarı Vildan Çetin’in Kutsal Hayat Üçlemesi’nin son halkası AMA isimli romanı Fihrist Kitap tarafından okurla buluşturuldu. Kök ve Ses’in ardından Vildan Çetin AMA adlı metninde de Selin, Ece ve Erdal isimli karakterleri üzerinden 1990’ların Türkiye’sini anlatıyor.

Türk edebiyatında bilinç akışı tekniğini en başarılı şekilde kullanan ve yerli Virginia Woolf olarak bilinen senarist ve reklam yazarı Vildan Çetin, Kutsal Hayat Üçlemesi’ni tamamladı. AMA adlı son romanı da Fihrist Kitap etiketi ile raflardaki yerini alan Çetin için yayınevi tarafından hazırlanan metinde, şu ifadelere yer verildi:

“Dilin sınırlarında gezinen, kurgu ve diyalogda rüşdünü ispat etmiş bir kalem; zengin sözcükleriyle akışkan bir form yakalayarak zihni açan ve ferahlatan bir isim: Vildan Çetin ve onun “Ama” kitabıyla tamamlanan Kutsal Hayat Üçlemesi… Ses, Kök ve Ama adlı kitaplardan oluşan ‘Kutsal Hayat Üçlemesi’, hayatın katı gerçekler ile sınanan iki kız kardeş Selin ve Ece ile akıl sağlığı yerinde olmayan ancak ikna kabiliyeti son derece yüksek, üstün bir zeka ve entelektüel kapasiteye sahip son Osmanlı beyefendilerinden Talat Kavak’ın hastalıklı hikayesini anlatıyor.

Her Kitap Özgün Bir Metin

“Farklı karakterlerin ağzından dile gelen, psikolojik gerilim tarzında yazılmış üçleme 90’ların başında geçiyor. Üç kitap da bilinç akışı tekniğinin doruklara ulaştığı başyapıt niteliğinde ve karakterlerin katmanlı yapılarını sergilemekten keyif alan bir üslubu barındırıyor. Her kitap kendi başına özgün bir metin. Geniş açılımlı bir hikayenin farklı yüzlerini, herhangi bir yerinden başlayıp takip edebileceğimiz türden bir yapıtlar dizisi. Dolayısıyla, okuyucu isterse, üçüncü kitabı gönül rahatlığıyla ilk kitabı olarak düşünebilir ve tersi düzü olmayan bir akış içerisinde karakterlerin iç girdabı eşliğinde hikayenin gerilimine kendini kaptırabilir. Ama, iki kız kardeşin düşmanlıktan mutabakata ve son kertede iş birliğinden fedakarlığa dönüşen ilişkilerinin yeniden kurulma sürecini anlatıyor gibi görünse de, aslında Ses ve Kök’te kendisi hakkında tek kelime etmeyen Talat Kavak’ın geçmiş ile hesaplaşmasının da kitabıdır.”

Ama – Vildan Çetin | kitapyurdu.com