Sony HT-A7000 sound bar 360 mekansal ses deneyimi yaşatıyor

Sony ilk kez 2021’de[1] HT-A9 ev sineması sisteminde kullanılan 360 Spatial Sound Mapping (360 Mekansal Ses Haritalama) özelliğini HT-A7000 premium sound bar’a eklemek üzere bir yazılım güncellemesi yayınlayacağını duyurdu. 

Sony’nin devrim niteliğindeki 360 Mekansal Ses Haritalama teknolojisiyle kullanıcılar, sesi her yönden ve her mesafeden hissedebiliyor. Sound bar, Sound Field Optimization (Ses Alanı Optimizasyonu) sayesinde, dahili mikrofonları kullanarak sound bar’ın ve arka hoparlörlerin göreli yüksekliğini ve konumunu büyük bir ustalıkla ölçüyor. Ardından 360 Mekansal Ses Haritalama teknolojisi bu konum bilgilerine dayanarak ses dalgalarını sentezleyip birden çok fantom (hayalet) hoparlör üretiyor. Bu teknoloji ile Sony’nin geniş mekansal ses alanı yaşanılan yeri bütünüyle dolduruyor ve odanın neresinde olursa olsun herkes aynı ses deneyimini yaşayabiliyor.

Kullanıcılar ise uyumlu bir BRAVIA™ XR televizyonu bu denkleme ekleyerek elde ettikleri deneyimi daha da zenginleştirebiliyor. Hem sound bar hem de BRAVIA XR TV, Acoustic Center Sync (Akustik Merkez Senkronizasyonu) özelliğini kullanarak 360 Mekansal Ses Eşleme kurulumunun1,2 bir parçası olur ve ev sineması sisteminde merkezi hoparlör haline gelir; böylelikle ses, daha net diyaloglar ve daha sürükleyici bir deneyim sunmak üzere ekrandaki görüntüyle tam olarak eşleşir. 

Sony’nin yeni SA-RS5[2] kablosuz arka hoparlörleri uyumlu bir sound bar ile birlikte 360 Mekansal Ses için optimum ses kalitesi ve daha kapsamlı bir yönsellik yeteneği sunar. Daha zengin ve daha sürükleyici 360 Mekansal ses için yukarı çıkışlı olan hoparlörler, 10 saate kadar uzayabilen dahili pil ömrüne[3] sahiptir. 

SA-RS5 Kablosuz Arka Hoparlörlerin Temel Özellikleri:

  • Sürükleyici ve net ses: Yukarı çıkışlı hoparlörler, yukarıdan gelen sürükleyici ses için sesi tavandan yansıtır. Hem geniş yönsellik sunan woofer’lar hem de yumuşak dome tipi tweeter’lar, olağanüstü bir netlik sunan zengin ve yayılmaya açık bir ses sahnesi oluşturur. Çift pasif radyatör, pes sesleri güçlendirerek bası artırır. 
  • Uzun batarya ömrü 4Tam şarj edildiğinde 10 saate kadar pil ömrüne sahip olan hoparlörler, her türlü oturma odası düzenine uyacak esnek kurulum imkânı sunar. Gözlerden uzak şarj edilebilir ve uyumlu bir sound bar ile otomatik olarak bağlantı kurmak üzere kolaylıkla güç depolayabilirler. Ortalığı birbirine katan kablolara ihtiyaç duymadan hızlı ve kolay şarj olurlar. Yalnızca 10 dakikalık şarj, 90 dakika boyunca kullanım sağlar[4]. SA-RS5 arka hoparlörlerde aynı zamanda çifte kullanım kolaylığı için AC güç bağlantıları da bulunur. 
  • Tek dokunuşla ses ayarı: SA-RS5, her hoparlörde OPTIMIZE düğmeleri ve çift mikrofonla gelir. Ünite üzerindeki OPTIMIZE düğmesine basarak Ses Alanı Optimizasyonu’nu etkinleştirildiğinde uyumlu bir sound bar ile birleştirilen hoparlörler, çift mikrofonu kullanarak kendileri ile tavan arasındaki mesafeyi ustalıkla ölçecektir. 
  • Kolayca entegre olan hoparlör tasarımı: Bu hoparlörler, Sony’nin uyumlu sound bar’larına uygun şekilde Çok Yönlü Blok konsepti kullanılarak tasarlanmıştır. Silindirik şekil, tek bir bloktan oluşur ve düz arka yüzeyleri duvara dayamak için idealdir. 

Teknik özelliklerin tam listesi ve daha fazla bilgi için: https://www.sony.com.tr/electronics/istege-bagli-hoparlorler/sa-rs5