OMIX telefon sektöründe oyunu değiştirecek gibi görünüyor

2021’ın son günlerinde geniş bir katılımla düzenlenen lansmanda Muzaffer Gölcü, kurucusu olduğu OMIX markasını biz teknoloji basını ve telekomdaki iş ortaklarına tanıttı. O günden itibaren online satış sitelerinde tüketiciyle buluşan OMIX marka ürünleri henüz test etme fırsatı bulamasam da, yakın takibe aldım. Tüketiciler son dönemde yaşanan döviz krizi nedeniyle satın alacakları ve aldıkları teknolojik cihazlara birer uzman gibi yaklaşmayı öğrendi. Bu da ürünler hakkında yapılan tüketici yorumlarını ön plana çıkarttı. Hardwarelab olarak teknoloji sektörünün yeni yerli oyuncusu OMIX ‘in kullanıcılarının deneyimlerinin peşine düştük ve ortaya sektörü değiştirecek sonuçlar çıktı.

Muzaffer Gölcü, teknoloji dünyasının yakından tanıdığı bir isim. Birçok önemli teknoloji girişiminde yer alan Gölcü, bu kez kendi markası OMIX ile piyasadaki yerini aldı. 13 Aralık’ta gerçekleştirilen lansmanda Gölcü, bir lazer sunumu yaparak OMIX ‘in X300 ve X500 model telefonlarını tanıttı. İlerleyen günlerde de OMIX’in temizlikten tablet ürünlerine kadar geniş bir yelpazede yer alacağını duyurdu.

OMIX X500 modeli

Kamerası ve Üretim Malzemesi Sevildi

Covid-19 nedeniyle ürünlerin imalatı ve tedarikinde sorunlar yaşanmasına karşın, piyasayı iyi bilen oyuncular bu sıkıntıların üstesinden gelmesini biliyor. Tüketiciye uygun fiyatlı ve yüksek kaliteli ürün sunma hedefi ile pazara giren OMIX, bugüne kadar geçen sürede telefonlarını tüketiciye yollamayı başardı. Kullanan tüketiciler ise yorumlarını paylaştılar. Buna göre OMIX’in Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde ürettiği telefonları X300 ve X500 modelleri, tüketiciler tarafından pahalı telefonlarda bulunan

-yüksek kaliteli kamera

-büyük çözünürlüklü fotoğraf

-kaliteli malzeme

-kolay kullanım menüsü

-iyi tasarlanmış ara yüz

-bluetooth kulaklık hediyesi ile ön plana çıkmış durumda.

Fiyat Performans Ürünü Oldu

Günümüzde tüketicilerin yorumları artık biz teknoloji editörlerinin yorumları kadar değerli. Ürüne para veren, onu her türlü iklim şartında kullanan, her türlü işlemi gerçekleştiren ve sınırlarını sonuna kadar zorlayan kullanıcılar, daha önce deneyimledikleri markalarla da karşılaştırma yapma olanaklarına sahip. Buradan bakınca yerli üretim OMIX’in X300 ve X500 modelleri tam bir ‘fiyat performans ürünü’ olarak ön planda yer alıyor.


OMIX Türkiye CEO’su Muzaffer Gölcü, “OMIX olarak 15 yeni teknoloji ürünümüz ile giriş yaptığımız Türkiye akıllı telefon pazarındaki öncelikli hedefimiz yüzde 10’luk bir payı elde etmek” dedi.

Omix’in rekabet içinde olduğu diğer telefon markalarında aynı donanımlara sahip ürünlerin fiyat aralığı 3000-4000 TL bandında izlerken, OMIX ise şu anda düzenlenen e ticaret sitesine özel kampanyalarla beraber 2.400-2.700 TL aralığından başlayan fiyatlarla tüketiciyle buluşuyor. Cep telefonlarına yüzde 100’den fazla zam geldiği 2021 yılı düşünüldüğüne, önünü görmek isteyen tüketicilerin yerli ve kaliteli telefonlara daha çok yöneleceği ortada.

Ciddi Bir Rekabet Başlayacak

Bugün birçok marka Türkiye’ye yatırım yapıp üretimini buraya kaydırırken, fiyat ve performans kalitesi anlamında birkaç adım ilerde bulunan OMIX ‘in piyasaya çıktığı şu kısa zamanda önemli bir avantaj yakaladığını da söylemek gerekiyor. Öte yandan OMIX akıllı telefonlarının yanı sıra yeni ekosistem ürünlerini de tanıttı. Yenilikçi kablosuz kulaklık modelleri MixBuds Plus, MixBuds Pro, MixPods Pro ile robot süpürge modelleri MixBot Plus ve MixBot Pro, yeni tablet bilgisayar MixTab Pro ile markanın nesnelerin interneti tabanlı ev ürünleri kategorisinde yer verdiği robot kamera, bağlantı çözümleri; MixCam Pro, MixSocket Pro, MixPlug, MixLight Pro, MixWi-Fi Plus, MixWi-Fi Pro ve MixAir Desktop Pro’nun yer aldığı 15 ürün OMIX tarafından Türkiye pazarına sunuldu. Bu ürünlerin de piyasadaki yerini yavaş yavaş alması ile beraber sektörde ciddi bir fiyat rekabetinin tüketici lehine başlaması şaşırtıcı olmayacak.

OMIX X300 ve X500

6,67 inçlik Full HD+ ekran

Arkada dörtlü kamera

Yapay zekâ destekli AI 96MP ve AI 108MP çözünürlük

Geniş açı, makro ve alan derinliği

HyperGame teknolojisine sahip Mediatek Helio G80’in 12nm 8 çekirdekli işlemci

5.000 mAH uzun kullanım ömürlü hızlı şarj

Yüz tanıma özelliğine sahip.