Zaxe ‘zLite+, Z2 ve Z3’ modelleriyle global açılımını başlattı

Zaxe Genel Müdürü ve Yönetici Ortağı Emre Akıncı, şirketin 21 Eylül’de başlayan Teknofest’te tanıttığı 3 yeni 3D yazıcısı xLite+, Z2 ve Z3 modellerinin dünyadan gördüğü ilginin kendilerini gururlandırdığını anlattı. Covid-19 döneminde 3D yazıcıların öneminin daha net şekilde görüldüğünü anlatan Akıncı, “Uzun süren çalışmalarının ardından xLite+, Z2 ve Z3 modelleri ile ürün gamını genişleten Zaxe global pazarlara açılım planını başlatmış vaziyette” dedi.

Türkiye’nin önde gelen 3D yazıcı ve filament üreticisi Zaxe’nin Genel Müdürü ve Yönetici Ortağı Emre Akıncı, HardwareLab’a özel açıklamalarda bulundu. Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest’te lansmanını yaptıkları xLite+, Z2 ve Z3 modellerini dünya ile buluşturmaktan mutluluk duyduklarını belirten Akıncı, şunları söyledi:

Ar-Ge ekibimizin başarısı

“Dünyada 3D yazıcıların yeri ve önemi, her geçen gün yükselen bir değerle artıyor. Zaxe olarak 2015’te Baki Gezgen ve Aydonat Atasever’in öncülüğünde başlayan, daha sonra aldığı birçok yatırımla büyüyerek devam eden yolculumuzda yeni nesil yazıcılarımız xLite+, Z2 ve Z3 modelleri, dünya pazarları ile aynı anda Teknofest’te tanıttık. Bu bizim için oldukça önemliydi. Çünkü bu modellerimizin en küçük parçasından yazılımına, donanımına ve ana kartına kadar her şeyi salgın döneminde Ar-Ge ekibimizle beraber tasarladık ve ürettik. 21 Eylül’de Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest’in kapılarını açmasıyla birlikte, Zaxe standı hem sektörümüzden, hem teknoloji alanından hem de eğitim kurumları, KOBİ ve sanayiciler tarafından çok yoğun şekilde ziyaret edildi. Bizim için de bir ilk olan yeni ürünlerimizi Teknofest’te dünya lansmanını yapmak, oldukça önemli bir geri dönüş aldı. Çünkü ortaya koyduğumuz xLite+, Z2 ve Z3 modellerimiz şık, dayanıklı ve ileri teknolojiye sahip.”

Emre Akıncı (ortada) ve Zaxe ekibi inovasyon çalışmasında görülüyor.

“Kurulduğu 2015 yılından bu yana Türkiye’nin önde gelen 3D yazıcı üreticilerinden biri haline gelen Zaxe’nin X1 ile başlayan, xlite ile devam eden X serisi modelleri bireysel kullanıcılar ve eğitim kurumları tarafından büyük ilgi gördü” ifadesini kullanan Akıncı, “ Z serisi yazıcıları ise endüstriyel üretim yapan Kobi ve sanayi kuruluşlarında Ar-Ge aşamasından üretime kadar her noktada kullanılmaktadır. Uzun süren çalışmalarının ardından xLite+, Z2 ve Z3 modelleri ile ürün gamını genişleten Zaxe global pazarlara açılım planını başlatmış vaziyette” dedi.

İnternete bağlanabilme özelliği

Yeni ürünlerin üstün teknolojik özelliklere sahip olduğunu anlatan Emre Akıncı, şu bilgileri verdi: “Yeni xlite+ modelimize eklediğimiz Wi-Fi özelliği sayesinde kullanıcılar 3 adımda kolay baskı verme özelliğinin yanı sıra, kurulum ve kullanıma ilişkin teknik ekibimizden de online destek alabilecekler. Zaxe’nin halihazırda kullanılan ve çok sevilen Z1 ve Z1 Plus modelleri, artık Z2 ve Z3 modellerine dönüştü. Burada önemli bir fark var; Z2 ve Z3 modellerimiz sanayi üretiminin ihtiyaç duyduğu ürünleri, yeni yazılımı ve donanımı sayesinde rakiplerine göre çok daha hızlı ve düşük tolerans ile üretebiliyorlar. Öte yandan ticaret dünyasının çok seveceği başka bir özelliği ise; bu ürünlerin Avrupa ve ABD’deki eş değerlerine göre fiyat avantajı sunmasından geliyor. Özetle Teknofest’te gerçekleştirdiğimiz dünya lansmanı bizi oldukça mutlu etti. Gördüğümüz ilgi ve standın ziyaretçi sayısı ile hedefimize ulaştığımızı düşünüyoruz. Eğitim kurumları, KOBİ ve sanayiinin yanı sıra bireysel kullanıcılar için de önemli faydalar sağlayan ürünlerimizin şu ana kadar gördüğü ilgiden dolayı mutlu ve gururluyuz.”