Vertiv Dijital Altyapı Topluluğuna Katıldı

2018 yılında Avrupa Veri Merkezi Birliği’ne (EUDCA) katılan ve bu üyelikle İklim Nötr Veri Merkezi Paktı’nın geliştirilmesine de katkı sağlayan Vertiv, son olarak Sürdürülebilir Dijital Altyapı Topluluğu’na katılarak iklim nötr dijital ekonomi hedeflerine ulaşılmasına destek oluyor.

Kritik dijital altyapı ve süreklilik çözümlerinin küresel sağlayıcısı Vertiv, bugün Sürdürülebilir Dijital Altyapı Toğluluğu’nun (SDIA) ana sponsoru olduğunu duyurdu. Vertiv, SDIA’nın sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma yolunda kritik altyapı alanındaki kilit oyuncuları bir araya getirme misyonunu desteklemek için; uzmanlığını, küresel erişimini ve lider konumunu birkaç önemli veri merkezi teknolojisi alanında uygulayacak.

Konspetler geliştireceğiz

2019 yılında kurulan SDIA, sürdürülebilir dijital altyapıya geçişi hızlandırmak için çalışan, Avrupa ve farklı bölgelerden 65’ten fazla kuruluştan oluşan kâr amacı gütmeyen bir ağ. Bu ağ, enerji tedariki ve veri merkezlerinden fiber optik ağlara ve yazılıma kadar bütün paydaşlarını, sürdürülebilir bir dijital ekonomiyi teşvik etme ve 2030 yılına kadar Sürdürülebilir Dijital Altyapıya Yönelik Yol Haritalarını gerçekleştirme misyonuyla bir araya getiriyor. SDIA Yönetim Kurulu Başkanı Max Schulze, Vertiv’in topluluğa katılmasıyla ilgili olarak, “Vertiv’in veri merkezleri de dahil olmak üzere kritik altyapı sektöründeki deneyimi ve uzmanlığı köklü bir geçmişe sahip. İklim açısından nötr veri merkezlerini ve dijital altyapıyı hayata geçirmek için birlikte yeni konseptler ve teknolojiler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Gurur duyuyoruz

Vertiv Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Başkanı Giordano Albertazzi, SDIA ile ortaklık hakkında şu yorumda bulundu: “Sürdürülebilir ve dijital bir geleceğe başarılı bir geçişin sağlanması, enerji ve teknoloji endüstrilerindeki kuruluşların yanı sıra hükümetler de dahil olmak üzere çok çeşitli paydaşların iş birliğini gerektirecek. Vertiv, SDIA gibi bu katkıda bulunanları bir araya getirmeye ve onları sürdürülebilir bir dijital ekonomi geliştirmeye yönelik ortak hedefe yönlendirmeye yardımcı olabilecek bir grubu desteklemekten gurur duyuyor.”

İklim krizleri için

İlk olarak Vertiv ve SDIA, şu anda hükümet düzenlemeleri ve yatırımlarının yanı sıra sürdürülebilirlik teknolojisi geliştirmenin ön planda olduğu Avrupa çapındaki ilişkilerine odaklanacak. Vertiv’in SDIA üyeliği, Vertiv’in 2018 yılında katıldığı Avrupa Veri Merkezi Birliği (EUDCA), gibi kuruluşlarla benzer girişimleri takip ediyor. Vertiv, EUDCA üyeliğiyle yakın zamanda duyurulan İklim Nötr Veri Merkezi Paktı’nın geliştirilmesine de katkı sağlıyor.

Pakt, bulut ve veri merkezi endüstrisinin Avrupa Komisyonu’nun 2030 yılına kadar iklim nötr veri merkezleri hedeflerini gerçekleştirmesi için hedefler koyan ve Avrupa Yeşil Mutabakat’ın Avrupa’yı 2050 yılına kadar iklim açısından nötr ilk kıta haline getirme hedefini destekleyen büyük bir özdenetim girişimi.SDIA ile yapılan iş birliği, Vertiv’in sürdürülebilirlik ve daha geniş Çevresel, Sosyal, Yönetişim (ESG) arenasında gerçekleştirdiği bir dizi ilerlemenin sonuncusu. Vertiv geçtiğimiz günlerde EMEA’da, Liebert® EXM2 kesintisiz güç kaynağı (UPS), düşük küresel ısınma potansiyeline (GWP) sahip Liebert® AFC inverter vidalı tip soğutucu, ve yoğun enerji tüketen sektörlerin UPS sistemlerini proaktif bir şekilde kullanmasını ve yeşil enerji kaynaklarına geçişi desteklemesini sağlayan yenilikçi Dinamik Şebeke Desteği özelliğiyle Vertiv™ Liebert® EXL S1 UPS gibi bir dizi yüksek verimli ürünü piyasaya sürdü.

Aralıklı yenilenebilir enerji kaynakları, geleneksel elektrik enerjisi üretimine meydan okumaya devam ederken, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşılmasına, gelir yaratılmasına ve enerji faturalarının düşürülmesine yardımcı olması için yeni enerji depolama hizmetlerine ihtiyaç duyuluyor. Mart 2021’de Vertiv ayrıca, dünyanın en yeşil veri merkezlerinden biri olan Norveçli colocation (sunucu barındırma) sağlayıcısı Green Mountain’ı verimliliği ve sürdürülebilirliği daha da artırmak için en son teknolojilerin uygulanmasında desteklediğini duyurmuştu.

Panele katılın

SDIA ve Vertiv arasındaki yakın iş birliği alanlarından bazıları şebeke etkileşimli teknolojilerin geliştirilmesini de içerecek. Enerji şirketleri ile veri merkezi teknolojisi tedarikçileri ve operatörlerini kapsayan SDIA üyeliği, kritik altyapı ve enerji şebekeleri arasındaki entegrasyonu iyileştirebilecek yeni çözümlerin geliştirilmesine ve uygulanmasına yardımcı olmak için iyi bir fırsat yaratıyor. Vertiv ve SDIA arasındaki iş birliği hakkında daha fazla bilgi edinmek için 13 Ekim 2021, saat 12:00’da DCD Avrupa online etkinliğinde yer alan  İklim zorunluluğu inovasyonu nasıl teşvik ediyor? panel oturumuna katılın.