Vodafone’den çifte standart: Avrupalı’ya anında çözüm, Türkiye’de duymazdan gelme

Merkezi İngiltere’de bulunan 45 milyar Euro gelire sahip telekom devi Vodafone, işletmesini sürdürdüğü 25 ülkede içinde Türkiye’de şikayet konusunda ayrı bir konuma sahip. Avrupa’daki Vodafone deneyimlerini de paylaşan kullanıcılar, Türkiye’deki Vodafone’un müşteri sorunlarını çözmek bir yana, sorunlarla ilgilenmeyi dahi tercih etmediğini dile getiriyor. Sosyal medyada Vodafone şikayetleri tavan yaparken, tüketciler en çok bu global şirketin sorunlarını duymazdan gelmesinden ötürü yakınıyor.

Kâr İngiltere’ye Sorun Türkiye’ye

Her fırsatta dünya devi olmakla övünen ve kişi başı gelire göre en yüksek faturayı Türkiye’de kesen Vodafone, maddi zenginliğini İngiltere’ye taşıdığı Türkiye’deki kullanıcılarının şikayetlerini duymazdan gelme konusunda birinciliği kimseye kaptırmıyor. Sosyal medyada dolaştığınızda hakkında en çok şikayet duyulan telekom operatörünün Vodafone olduğu görülüyor. İşte Vodafone’dan duyulan şikayetler ve tüketcilerin çözüm üretilmediğini dile getirdiği konular şöyle:

SÖZLEŞMEYİ İPLEYEN YOK

Kaynak: Şikayetvar-Yazar Ahmet:

Firma kapanışından kurumsal firmadan bireysele geçiş için bugün bizzat Vodafone kurumsal birimine gidip gerekli belgeleri doldurdum sabah saat 10:15 gibi. Adıma bir fatura belgesi göndermemi söylediler. Onu da ilettim mail ile hemen maili gönderirken bir kişinin dikkatine yazmalıyım diye sordum, hayır konu kısmına şirket ismini yazarsanız orada işleme alınır hemen denildi. AA güzel dedim kendi kendime, ağrısız sancısız bu olacak, her şey yolunda diye düşündüm. Görüştüğüm kişi biz bir paket seçeriz ama siz çağrı merkezinden istediğiniz pakete taahhütlü geçiş yaparsınız bilgisi verilmişti. Oturdum gece dizüstü bilgisayarın başın, ki paketlere bakıp bir iki tanesini belirleyeyim de yarın çağrı merkezinden şu işi halledeyim dedim. O da ne hat hala kurumsalda. Şaşırdığıma şaşırdım kaldım. Teknoloji bu topraklar adı olup sanı olmayan bir kelimeden ibaret sadece. İşini doğru yapan insan ve firmaların sayısı ne kadar da azalıyor farkında mısınız? Müşteriyi ipleyen yok, memnuniyetini düşüneni mumla ararsın, hele bir sözleşme imzalattırdılar mı ara ki bulasın. İmzayı alınca başlarlar üst perdeden tehditler savurmaya şöyle cezası olur bilmem ne! Allah hepinizin cezasını versin düşün yakamızdan da kurtulalım, teknoloji şirketiymiş; pabucumun bağcığı olamazsınız ne teknolojisi:)

Kaynak: Ekşi Sözlük-Yazar: 100 trilyon hücre:

tu…ll hemen her defasında internet hediyesi veriyordu. 1.5 aydır kullandığım vodafone’da ise henüz nasip olmadı. her seferinde zaten hattımda standart olarak bulunan bir hizmeti hediye ediyor bana.

vodafone pişmanlıktır.

15 SANİYE VİDEO İÇİN 60 SANİYE BEKLİYORSUNUZ

Kaynak: Ekşi Sözlük – Yazar: Bahane Bunlar

geçiş yaptığıma 1 ay dolmadan pişman eden operatör. ankara’nın göbeğinde güya 4.5g ve full çekiyor gösteriyor. sadece gösteriyor ama ellettirmiyor.

twitter’da 15 saniyelik video mu izlemek istiyorsun; başlarken 15, ortalarında 10, bitmeye yakın da 5 saniye duraksar ve toplamda 45 saniyede ancak izlersin. bi resim mi açmak istiyorsun 20 sn yüklenmesini beklemen lazım.

POP UP TIKLAMASINA 60 TL ALDILAR

Kaynak: İnci Sözlük – Yazar: Nonhuman

diğerlerine nispeten daha ucuz ve bonkör buluyorum ama kullanırken dikkat edilmeli, anlamayacağınız yerlerden şaak diye para kesebiliyor. mesela internette gezinirken önünüze bir pop up çıkıp kaybolur, ne olduğunu anlamadan şaak diye bilmem ne aboneliği başlatabilir, geçmiş olsun gitti 60 tele. ararsınız m. hizmetlerini, dersiniz böyle böyle oldu, ben bir yere basmadım, beni durduk yere abone yaptı. m. temsilcisi de derki “eee basmışsınız işte, sistemde gözüküyor, biz bunu iptal de edemeyiz çünkü bizim firmamız değil bu”. şikayet vara abonelik vodafone yazın bir sürü şey çıkar. zamanında üç kere başıma geldi bu olay. diğer operatörlerde böyle bir şey yaşamadım, sadece vodafonda.

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ TELEFONU YÜZÜME KAPATTI

Kaynak: Şikayet Var – Yazar Gül:

Bugün gün içerisinde yaptığım telefon görüşmesinde yurt dışı paketleri ile ilgili sitenizde yer alan bilgiye istinaden günlük 12,90 TL’ye yararlanacağım yönünde temsilcinize bilgi aktardım. İlgili temsilciniz hiçbir şekilde bilginin hatalı olduğunu uyarmadan talebimi onayladı. Daha sonra tekrar siteniz üzerinden günlük 59,90 TL olduğu bilgisine ulaştım. Tekrar çağrı merkezine bağlanmaya çalıştığım da ise asla bağlanamadım. İlgili temsilciye sizi direkt aktarıyorum denildi, hatta yaklaşık 25 dakika beklememe rağmen telefon yüzüme kapatıldı. Asla bir temsilciye ulaşamadım. Hatta yasal olmayan bekleme süresi ile ilgili ayrıca BTK ® ya da şikayetimi oluşturdum. Sözde operatör sağlayıcısınız ancak operatörünüzde yetkili bir kişiye bağlanmak imkansız.