IFS yenilikçi ‘Kurumsal İş Uygulamalarıyla’ dijital dönüşümde şirketlerin yanında

Şirketleri geleceğe taşıyan, verimliliklerini ve kârlılıklarını artırmalarını sağlayan Kurumsal İş Uygulamaları geliştiren ve uygulayan yenilikçi bir dijital dönüşüm şirketi olan IFS’in Türkiye’deki büyüme yolcuğu sürüyor.

Dijital dönüşüm günümüzde sadece teknolojiye yapılan bir yatırım değil, aynı zamanda bu dönüşümü gerçekleştiren şirketlere verimlilik sağlayan ve kârlılıklarını artıran yaşayan bir süreç. Pandemiyle birlikte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de işletmelerin öncelikleri değişti ve dijital dönüşüm yatırımları hem hızlandı hem de büyük bir artış gösterdi. Dijital dönüşüm sürecini başarıyla sürdüremeyen şirketler ise, bu süreçte büyük zorluklarla karşılaştılar. Pandemi bize bir kez daha gösterdi ki, şirketlerin çağa uyum sağlamak, verimliliklerini artırmak, operasyonel süreçlerini hızlandırıp, etkili hale getirmek, insan kaynaklarını daha etkin bir şekilde kullanmak, rekabette öne çıkmak ve en önemlisi hayatta kalabilmek için dönüşmeleri gerekiyor.

Şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerinde özellikle verimlilik ile ilgili sorunları çözme konusunda kurumsal iş uygulamalarının (ERP/EAM/FSM) giderek önem kazandığını söyleyebiliriz. Bu alanda ise doğru teknolojilere yatırım yapmak kadar yola doğru çözüm ortağı ile de çıkmak önemli.  40 yılın getirdiği tecrübe ile kurumsal iş uygulamaları geliştiren ve uygulayan IFS, yenilikçi çözümleri ile kurumsal iş uygulamaları alanında yeni dünya düzeninin öncü şirketlerinden biri. Şirket tarafından yapılan global bir araştırmaya göre IFS’e yatırım yapan firmaların, yalnızca 5 yılda yaptıkları yatırımı %400 oranında geri kazanmaları mümkün.

10 Binin Üzerinde Müşteri ve 1 Milyondan Fazla Kullanıcı

Gartner ve IDC gibi bağımsız araştırma firmaları tarafından lider kurumsal iş uygulamalarından biri olarak adlandırılan IFS, savunma ve havacılık, üretim, inşaat taahhüt ve proje endüstrileri, tesis ve ekipman yoğun endüstriler ile saha servis ve hizmet olmak üzere beş temel alanda hizmet veriyor. Dünya genelinde farklı sektörlerden 10 binin üzerinde müşterisi ve 1 milyondan fazla kullanıcısı bulunan şirket 60’ın üzerinde ülkede 80’i aşkın ofisle faaliyetlerini sürdürüyor.

Türkiye’deki faaliyetlerine 2004 yılında başlayan ve hızla büyüyerek yaklaşık 750 şirkete ve 25 binin üzerinde kullanıcıya hizmet veren bir şirket haline gelen IFS Türkiye, kendisini “şirketleri geleceğe taşıyan, verimliliklerini ve kârlılıklarını artırmalarını sağlayan kurumsal iş uygulamaları geliştiren ve uygulayan yenilikçi bir dijital dönüşüm şirketi” olarak tanımlıyor.

Kurumsal İş Uygulamaları Denildiğinde Akla Gelen İlk Şirket

Günümüz şirketleri için rekabet avantajı elde edebilmelerinin tek yolu daha yenilikçi, daha hızlı ve daha vizyoner olmak. IFS Türkiye bu noktada yenilikçi teknolojileri şirketlerin iş süreçlerine entegre ederek, bu yaklaşımın dünyadaki en başarılı örneklerinden biri olma yolunda ilerliyor. Kurumsal iş uygulamaları geliştiren günümüzün en önemli şirketlerden biri olan IFS, Kurumsal Kaynak Planlama (ERP), Saha Servis Yönetimi (FSM) ve Kurumsal Varlık Yönetimi (EAM) denildiğinde de, yeni nesil bir şirket olarak akla gelmeyi başarmış durumda.

IFS’nin Yenilikçi Çözümleri Kullanım Kolaylığı ile Fark Yaratıyor

Her zaman, en yeni ve ileri teknolojiyi ürünleri ile buluşturarak müşterilerine rekabette avantaj sağlamayı hedefleyen IFS, bu hedef doğrultusunda aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çeşitli ülkelerdeki AR-GE merkezlerinde 2 binin üzerinde yazılım mühendisi istihdam ediyor.

Şirket, AR-GE faaliyetleri dahilindeki IFS LABS üzerinden yapay zekâ, makine öğrenimi, nesnelerin interneti, artırılmış gerçeklik, giyilebilir teknolojiler ve bulut gibi son yılların en önemli teknoloji trendlerini takip ederek sektörlere özgü uygulamalar ve çözümler geliştiriyor.

Uluslararası kurumsal iş uygulamalarının Türkiye’deki şirketlerde başarılı bir şekilde kullanılması için en önemli unsurlardan biri de ürün yerelleştirmeleridir. IFS hem kaliteli destek hizmetleri hem de doğru yerelleşme vizyonu ve Türkiye’deki mevzuatlara uygunluk sağlayan çözümleri ile burada da öne çıkıyor.

IFS’in geliştirdiği çözümlerin artıları yalnızca yenilikçi ve pazara uygun olması değil. Aynı zamanda kullanıcı deneyimi odaklı IFS uygulamalarının “yalınlık”, “kolay kurulum”, “kolay kullanım”, “yatırımın çok hızlı geri dönüşü”, “yüksek verimlilik” ve “yenilikçi güncellik” özellikleri de sektörün ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Geçtiğimiz aylarda ödüllü geri bildirim platformu Customerville’i satın alan şirket, bu satın alma ile müşterilerin beklentilerini ve bildirimlerini anında toplama yeteneğini çözümlerine dahil etmiş oldu.

Gartner’a Göre Son 5 Yıldır Saha Servis Yönetiminde Pazar Lideri

IFS’nin öne çıktığı alanlardan bir diğeri müşteri memnuniyetinin merkezinde yer alan saha servis hizmetleri. Müşteriler artık istedikleri hizmet veya ürüne istedikleri her yerden ulaşmak istiyorlar. Bunu ise teknoloji aracılığı ile gerçekleştiriyorlar. Servis ve hizmet sektörünün, önümüzdeki dönemin parlayan yıldızlarından gösterilmesinden güç alan şirketler, ürün satmaktan hizmet satmaya doğru bir dönüşüm içerisindeler. Türk şirketleri için de bu konu öncelikli hale gelmiş durumda.

IFS, bağımsız bir araştırma şirketi olan Gartner’a göre son 5 yıldır saha servis yönetimi çözümlerinde pazar lideri konumunda yer alıyor. Şirket, globaldeki bilgi birikimi ve deneyimini telekomdan beyaz eşyaya, enerji üreticilerinden gıdaya ve perakendeye kadar, sahada servis veren pek çok şirkete taşımak istiyor. IFS Saha Servis Yönetimi uygulaması da bu kapsamda Türkiye’deki şirketlere sunuluyor.  

Kurumsal İş Uygulamaları Buluta Taşınıyor

Pandemi döneminde işlerini kesintisiz bir şekilde devam ettirmek, verimliliği ve üretkenliğini artırmak, kâr avantajı sağlamak ve rekabette öne çıkmak isteyen işletmeler bulut teknolojilerine yöneldiler. Bu nedenle bulut teknolojilerine yapılan yatırımlarda bu dönemde dünya genelinde gözle görülür bir yükseliş yaşandı. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’deki şirketler de bu süreçte kurumsal iş uygulamalarında bulut hizmetlerini kullanma konusunda geçmişe oranla çok daha istekli bir yaklaşım gösterdiler. Geçtiğimiz aylarda IFS Cloud’u tüm dünyaya tanıtan IFS, bulut çözümleri ile de müşterilerinin yanında oluyor.

Türkiye’de 2020 yılını yüzde 50 büyüyerek kapatan IFS, 2021 yılının ilk yarısına da müşteri sayısı ve iş hacmi açısından iyi bir başlangıç yaptı ve büyümeyi sürdürdü. Şirket yıl sonuna kadar Türkiye’deki iş ortağı ekosistemini daha da büyütmeyi hedefliyor. Türkiye’de pandemi sürecinde şirketlerin dijital dönüşüme yatırım yapmaları gerektiğini anladıklarını ve bu nedenle kurumsal iş uygulamalarına yönelik yatırımlarını artırdıklarını göz önüne aldığımızda IFS’in yakın gelecekte Türkiye pazarında çok daha önemli bir konuma geleceğini söyleyebiliriz.