Açık havada sanat on binleri bu Mahalla’da buluşturacak

Türk ve Alman sanat küratörleri tarafından ortaklaşa düzenlenen ve bu yıl 4’üncüsü gerçekleşecek Mahalla, 8-26 Eylül tarihleri arasında Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi’nde gerçekleşecek. Etkinlikte on binlerce sanat sever bir araya gelerek, etkinliklere katılacak.

Covid-19’un etkileri azalırken büyük bir sanat etkinliği için geri sayım başladı. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek Mahalla sanat buluşması, Kadıköy Yeldeğirmeni’nde başlayacak. 12 ülkeden 30 sanatçının katılacağı etkinliğe Kadıköy Belediyesi, Almanya Başkonsolosluğu, Avusturya Kültür Bakanlığı, Malta Konsolosluğu da  destek veriyor.

250 bin kişiye ulaştı

Mahalla (mahalla.inenart.eu), İstanbul merkezli Diyalog Derneği (diyalog-der.eu)  tarafından uluslararası ortaklarla birlikte başlatılan bir platforom. İstanbul Sanat Bienali’nin paralel programında 2017 yılında ilk festivalini çeşitli etkinliklerle gerçekleştirdi. Üçüncüsü Aralık 2020’de çevrim içi etkinliklerle 250.000 kişiye ulaştı. 2021 yılında bu sayıyı ikiye katlanacak. Mahalla etkinliklerini Tuba Kocakaya ile Sabine Küper-Büsch ve Thomas Büsch yönetecek.  

Programımız: http://mahalla.inenart.eu/murmuration/

Yerlerimiz: http://mahalla.inenart.eu/mahalla-venues-2021/