XPG Summoner klavye ve fare oyun zevkini en üst noktaya taşıyor

Covid-19’un etkisiyle beraber evde kal dönemlerinde oyuna olan ilgi hayli arttı. Bu yükseliş yüzde 300’leri bulurken hem oyunlar, hem de oyun aksesuarlarında ciddi büyüklükler kaydedildi. Öte yandan oyunu sadece hobi olarak gören bir kesimin yanında şimdi e-spor ile beraber oyunun artık basit olmadığı gerçeği de kavrandı. Hem sıradan oyuncuların hem de profesyonellerin vakitlerini daha çok oyuna vermeleriyle birlikte, oyun için yardımcı aksesuarlar da önemini artırdı. Bu noktada HardwareLab olarak dünyanın en çok satan oyun klavyelerinedn son kampanya ile fiyatı 649 TL olan XPG SUMMONER mekanik oyuncu klavyesini ve 260 TL olan oyuncu faresini inceledik.

Oyun için ucuz bir klavye seçmek, ekonomik nedenlerle belki ilk tercih olabilir fakat XPG gibi bu işe gönül vermiş ve fiyat-performans sunan bir markayı yeğlemek, işleri oyuncular için hayli kolaylaştırıyor. Piyasaya geçen yıl çıkan XPG Summoner mekanik oyuncu klavyesi, şimdi XPG prime yazılımını desteklemeye başladı ve klavye ile fare oyun için çok uyumlu hale geldi. İncelememizde ortaya çıktığı üzere XPG PRime yazılımı mekanik oyuncu klavyesine oldukça değer katmış durumda. Şu linkten indirebileceğiniz yazılım sayesinde  https://event.xpg.com/prime/index.html bu özelliklere sahip oluyorsunuz:

-RGB aydınlatmaları kontrol ediliyor. İtiraf edelim ki klavyenin çok güzel renklendirme sistemi var.

-Aydınlatma ayarları kolayca seçilebiliyor. Aynı zamanda farklı profiller oluşturup, tek tıkla aydınlatma ve fare hassasiyeti değiştirilebiliyor.

-Farklı cihazların RBG aydınlatmaları senkronize edilebiliyor. Klavyenin her tuş aydınlatması bağımsız olarak değişebiliyor.

Ses ve renk uyumu harika

Oyun tutkunlarının yakından bildiği XPG markasının yeni yazılımla bir kez daha baştan yaratıldığını söylesek yeridir. Bunun yanında klavye

-Çıkartıtğı özel sesler

-Kol ve dirsek dayama aparatının kalitesi

-Değiştirilebilir tuş özellikleri ile bizden tam not almış durumda.

XPG klavyesi öyle sıradan bir oyuncu klavyesine benzemiyor. Üründe alüminyum gövde, ses kontrol tekerleği, iİlave USB bağlantı noktası, rahat bilek desteği, cherry MX Blue tuş anahtarları, yüzde 100 Anti-ghosting özelliği ve RGB aydınlatma bulunuyor.

Fare hem kaliteli hem de uzun ömürlü

Aynı zamanda farenin de klavye ile uyumu oyunları daha zevkli hale getiriyor. Fare de 98 gram ağırlığında ve 20 milyon tıklama ömrüne sahip. Yani oyuncular için tam bir sağlamlık ve uyumluluk göstergesi durumunda.

Ürünlere bu linkten ulaşılabilir:
https://www.amazon.com.tr/XPG-T%C3%BCrk%C3%A7e-Mekanik-RGB-Klavye/dp/B08HWZ7CB3/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=%EF%BF%BDM%EF%BF%BD%25u017D%EF%BF%BD%EF%BF%BD&dchild=1&keywords=summoner&qid=1629984503&sr=8-1