Biletall.com Anadolu’dan çıktı Obilet’in oldu

Türkiye’nin önde gelen teknoloji geliştirme üsleri arasında yer alan Erciyes Teknopark şirketlerinden Biletall.com, Obilet tarafından satın alınarak Anadolu’dan çıkan ilk teknoloji girişimi oldu.

Türkiye şehirlerarası seyahat sektörünün en yaygın bilet satış ve dağıtım sistemini kuran Kayseri merkezli Biletall.com, kuruluşunu ve faaliyetlerini Anadolu’da gerçekleştirdikten sonra exit başarısını gösteren ilk teknoloji girişimi oldu. Türkiye’nin online seyahat anlayışını şekillendirerek seyahat standartlarını iyileştirme noktasında öncü faaliyetler gösteren online bilet satış platformu Biletall.com, obilet.com tarafından satın alınarak exit’ini başarıyla tamamladı.

Büyük memnuniyet duyduk

2007 yılında ilk kez Erciyes Teknopark’ta çalışmaya başlayan Biletall’ın başarısı hakkında konuşan Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recai Kılıç, “Biletall uzun yıllardır Erciyes Teknopark çatısı altında faaliyet gösteriyor. Bu marka, Erciyes Teknopark’a sundukları projeleri başarıyla uygulamaya geçirerek bulundukları sektöre büyük katkılarda bulundular. Hem istihdam oluşturdular, hem de geçmiş dönemde aldıkları venture capital (risk sermayesi) yatırımıyla ülkemize doğrudan yabancı sermaye yatırımı çektiler. Son olarak da sektörün önde gelen şirketlerinden Obilet bünyesine katılarak Anadolu’nun ilk teknoloji exit’ini gerçekleştirmiş oldular. Biz de buna ev sahipliği yapmış olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.

Kurulduğumuz ilk günden bu yana ileri teknoloji üretme potansiyeli olan yeni girişimler kurulmasını ve mevcut girişimlerin hızla büyümesini teşvik etme vizyonuyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İleri teknoloji ürünlerinin yurt dışına pazarlanması ve bu alanda yabancı sermayenin ülkemize çekilmesi öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Yine kurmuş olduğumuz ERBAN Melek Yatırım Ağı ile de biletall.com benzeri girişimlerin büyümesi için bir imkan sunma gayreti içerisindeyiz.

2007 yılında ilk binasında hizmete başlayan ve bugün yaklaşık 33.000 metrekare kapalı alan büyüklüğüne ulaşan Erciyes Teknopark bünyesinde halen 250’den fazla firma 1.200’den fazla Ar-Ge personeli ile yüksek katma değerli teknoloji ürünleri üretmek üzere çalışmalarına devam ediyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Önemli bir gelişme oldu

Teknopark içerisindeki faaliyetleri ve gerçekleşen satın alma ile ilgili konuşan Biletall.com CEO’su Yaşar Çelik “Erciyes Teknopark’ta uzun süredir yer alıyoruz. Kayseri’den çıkan ve Kayseri’yi terk etmeyen bir bilişim markası olan Biletall olarak Türkiye’de şehirlerarası seyahat sektörünün dijitalleşmesinde öncü rol oynamıştık. Geçtiğimiz ay içinde de obilet.com’la önemli bir anlaşmaya vararak exit sürecimizi tamamladık. Biletall kurucuları olarak kurulduğumuz günden bu yana sunduğu tüm olanaklar için Erciyes Teknopark yönetimine ve tüm paydaşlarına teşekkür ederiz. Erciyes Teknopark’ın yenilikçiliğe açık, karşılıklı öğrenmeyi ve üretimi teşvik eden ortamının başarımızda önemli payı olduğunu düşünüyoruz. Diğer yandan, Dünya ölçeğinde başarılı ürünler çıkarabilmemizin asıl kaynağı olan değerli çalışanlarımızın büyük bir çoğunluğu bizzat Kayseri’de yetişmiş insan kaynağından oluşuyor. Bu yönüyle de Kayseri ile gurur duyuyoruz” dedi.

2017 yılında G43 Anadolu Girişim Sermayesi Fonu aracılığıyla yaptığı yatırımla Biletall’ın ortakları arasında yer alan RMBV Yönetici Ortağı Ahmed Badreldin de “Anadolu’daki girişimlere özel kurduğumuz fonla Biletall’a yatırım yaparken bir ilki gerçekleştirmiştik. Şimdi de bu yatırımımızın sonucunda kendi bölgesi itibarıyla ilk teknoloji exit’inin gerçekleşmesine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Böylesine harika bir kurucu ekiple ortak olmaktan gurur duyuyoruz ve başarılarının devamını dört gözle bekliyoruz” diye konuştu.

Gürocak: ‘‘Erciyes Teknopark’ta yeni ofisler açmayı planlıyoruz’’

obilet.com CEO’su Yiğit Gürocak ise “Erciyes Teknopark’ın önemli girişimlerinden Biletall’ı Obilet Şirketler Grubu’na dahil etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Erciyes Teknopark’ın firmalara sunduğu olanaklar ve barındırdığı girişimleriyle büyük bir potansiyeli barındırdığını düşünüyoruz. Burada çok iyi yetişmiş bir yetenek havuzu olduğunu görüyoruz. Bu çerçevede, mevcut Biletall ofisimize ilaveten Erciyes Teknopark içerisinde ilk etapta 100 m2’lik bir ofis daha açmayı planlıyoruz” dedi.