Ödeal yüzde 500 büyüdü, 60 bin iş yerine ulaştı

Türkiye’yi, “Ödeal Cepte POS” ve reyonda ödeme olanağı sunarak kasa kuyruklarını ortadan kaldıran “Ödeal API” gibi teknoloji ve ürünlerle tanıştıran lider elektronik ödeme şirketi Ödeal; 2021 ikinci çeyrek finansal sonuçlarına göre, 81 ilde 64 sektörde hizmet vererek, 60 bin üye işyerini aşma başarısı gösterdi. 2014 yılında Türkiye’yi Cepte POS ile tanıştıran lider elektronik ödeme şirketi Ödeal; 2021 ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. 

Ödeal, bu yılın ikinci çeyreğinde 60 bin üye işyeri sayısını aştı. İşlem adedi kriterinde ise yüzde 490 gibi büyük bir artış gerçekleştiren Ödeal, işlem hacmini de yüzde 156 artırdı. Ödeal’ın toplam üye işyeri sayısının yüzde 85’ini bireysel girişimciler ve şahıs şirketleri; geri kalan yüzde 15’lik kısmını ise limited şirketler ve kooperatiflerle, dernekler oluşturuyor. Ödeal’ın ikinci çeyrek sonuçlarında, il bazlı kriterde sırasıyla, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Antalya ilk beşte yer alırken; sektör bazlı kriterde ise, yine sırasıyla, “Lokanta-Restoran-Cafe”, “Giyim-Tekstil-Tuhafiye”, “Bilgisayar-Bilişim-Web Hizmetleri”, “Alışveriş Merkezleri-Toptancılar-Marketler-Tekel Bayii-E-Ticaret” ve “İnşaat yapı ve malzeme” sektörleri ilk beşte yer aldı.  

Ödeal,   28.7 milyon TL’lik yabancı yatırım aldı

Ödeal ayrıca, bu yılın ikinci çeyreğinin sonlarına doğru dünyanın da ilgisini çekti. İngiliz “SPG Holdings”, toplam hisselerin yüzde 9,9‘una sahip olmak için Ödeal’a 28.7 milyon TL yatırım yaptı. Bu yatırımdan sonra Ödeal’ın değeri 290 milyon TL’ye ulaştı. Yeni yatırımın, Ödeal’ın süregelen organik büyümesini hızlandırmak ve hedef kitlesine sunduğu çözümleri zenginleştirecek yatırım fırsatlarını değerlendirmek için kullanılması planlanıyor. Ödeal, kurucusu Fevzi Güngör’ün Genel Müdürlüğü’nde büyüme yolculuğuna devam edeceği de ifade edildi.

Firma olarak 7 yıl içinde 60 bin üye işyerini aşma başarılarına dikkat çeken Ödeal Kurucu Genel Müdürü Fevzi Güngör, “Elbette gösterdiğimiz bu başarı yabancı yatırımcıların da ilgisini çekti. “SPG Holdings”’ gibi bizim alanımıza yatırım yapma konusunda uluslararası deneyimi olan bir kurumdan yatırım almak bizim için ayrıca önemliydi. İlerleyen dönemde SPG Holdings’in ek yatırımları olacaktır ve başka global yatırımcıların da ilgisini çekeceğimizi düşünüyorum.” dedi.