Okullar açılırken öğrenciler için fiyat performans ürünü tablet önerileri

Bu yıl okulların eylül ayında açılması planlanıyor. Öğrenciler her zamanki gibi okullarına tabletleriyle gidecek. Peki, hangi tablet ne kadar performans sunuyor? HardwareLab, sizin için derledi.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Covid-19 nedeniyle geçen yılın tamamını uzaktan eğitimde geçiren yaklaşık 18 milyon ilk, orta ve lise öğrencileri Eylül ayında açılan okullarda yüz yüze eğitime geçecek. Her ne kadar yüz yüze eğitim de olsa öğrenciler için teknolojik yardım büyük önem taşıyor. Bu nedenle de aileler eğitim dönemine girilirken, tablet alma telaşına girdi. Öğrenciler için derslere katılımda ciddi destek sağlayan aynı zamanda eğitim eşitliği açısından da hayati öneme sahip olan tabletler konusunda HardwareLab, tüketiciler için bir araştırma yaptı. Fiyat performans açısından sahip olunabilecek tablet listesini sizler için hazırladık.

Samsung TAB 7

Video izlemek ve işlem yapmak daha kolay

Fiyat performans ürünleri arasında daha çok eğitim amacıyla satın alınan tabletlerin başında Samsung Galaxy TAB 7 modeli geliyor. Kampanyalı fiyatı 1,500 TL’den başlayan ürün 3GB RAM’e ve 32GB dahili hafızaya sahip. 10.4 inç ekran boyutu bulunan tablette, video izlemek ve işlem yapmak oldukça kolay. Bu özellikleriyle de öğrencilerin gözdesi olan ürün çok satanlar listesinde bulunuyor.

Hometech Alfa

Uygun fiyatıyla dikkat çekiyor

Öğrenciler için önerebileceğimiz bir diğer tablet ise Hometech imzalı Alfa 10TB Tablet PC modeli. Bu ürünün en önemli özelliği klavyesinin de bulunması. Bu sayede öğrenciler derslerinde not alırken daha kolay hareket edebiliyor. 4GB RAM’e sahip ürün, EBA programını da destekliyor. Android 10 ara yüzüne sahip ürün, 10 inç ekrana sahip. Ürünün satış fiyatı ise online satış sitelerinde 1.600 TL’den başlıyor.

Yüksek performans arayanlar için

Yüksek performans sunan bir başka tablet ise Apple markasının IPad modeline ait. 8. nesil IPad 32 GB, 10.2 inç ekrana, 2 kameraya sahip. 3GB RAM’i bulunan üründe, video izlemenin ve yazı yazmanın yanında çeşitli ödevlere ait çizimler de gerçekleştirmek mümkün. Aynı zamanda Apple’ın özellikleri  sayesinde çeşitli fotoğraflar da bu tablette düzenlenebiliyor. Başka özelliklere de sahip ürünün satış fiyatı ise 3.200 TL’den başlıyor.

Ses özellikleri ön planda

Eğitim için alınabilecek bir başka ürün ise Huawei Matepad T10 32 GB. Bu ürünün ekran boyutu diğerlerine göre 9.7 inç ile daha küçük olsa da çift kamera ve Histen 6.1 ses teknolojisiyle bu açığını kapatmayı beceriyor. Donmadan ve takılmadan bir tablet deneyimi yaşamak için önerilebilecek modelde, ürünü yan tuttuğunuzda ekranın ikiye bölünme özelliği bulunuyor. Ürünün kampanyalı satış fiyatı ise 1,100 TL’den başlıyor.

Asgari özelliklere en uygun ücrete sahip olmak

Tablet almak her öğrencinin hakkı olsa da ekonomik nedenlerle genellikle mümkün olmayan bu ihtiyaç giderme hali için çok ekonomik seçenekler de söz konusu. Bu noktada Hometech de uyguladığı fiyat politikasıyla öne çıkıyor. Tam da bu noktada fiyat performans açısından dikkate alınması gereken bir başka tablet ise Hometech 8MB tablet. 2 GB RAM’e sahip üründe 16 GB hafıza bulunuyor. 8 inç ekrana sahip üründe, IPS görüntü kalitesi teknolojisi kullanılıyor. Ürünün satış fiyatı ise 1.000 TL.