Avrupa’ya ş-EKER tadında ihracat

Türkiye’de sektörünün en beğenilen markalarından biri olan Eker, sevilen lezzetlerini dünyanın farklı ülkelerindeki tüketicilerle de buluşturuyor. Geçen yıl başlayan ihracat atağı sayesinde 2021’de 10 ülke ile çalışmaya başlayan Eker, bir Avrupa Birliği ülkesi olan Almanya’ya Türkiye’den sütlü tatlı ihracatı yapan ilk marka oldu. Eker, iş birliği yaptığı ana distribütörü aracılığı ile ürünlerini Almanya üzerinden İngiltere’ye de ulaştırıyor. Avrupa’da yaşayan Türkler, ilk kez bir Türk markasının sütlü tatlıları ile karşılaşmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ediyor.

Süt ve süt ürünleri sektöründe yeniliklerin öncü markası olan Eker, bir ilke daha imza attı. Eker, Türkiye’den Avrupa Birliği’ne sütlü tatlı ihracatı yapan ilk marka olma başarısını gösterdi. Türkiye’de ilk defa geleneksel sütlü tatlıları bir süt fabrikasında üreterek yeni bir pazar yaratmayı başaran Eker, çok sevilen bu ürün grubunu Almanya’daki lezzet severlerle de buluşturmaya başladı.  

Ağustos 2020’de aldığı “Avrupa Birliği’ne Süt Ürünleri İhracatı İzni” ile Avrupa Birliği’nde öncelikle Almanya’daki tüketicilerle buluşan Eker, Almanya’ya ilk ürün sevkiyatını Eylül 2020’de tombul ayran ve kefir ürünleriyle yaptı. Pazardaki sütlü tatlı talebini tespit eden ve bu doğrultuda AB izin prosedürünü başlatan Eker, Mart 2021’de Türkiye’den Almanya’ya ilk defa sütlü tatlı ihraç eden firma oldu. Eker’in Almanya’ya ihraç ettiği sütlü tatlı ürün grubunda; sakızlı muhallebi, keşkül, sütlaç, krem karamel, supangle, fındık krem şokola yer alıyor.

Eker ürünleri Almanya’da 400’den fazla satış noktasında boy gösteriyor

Eker, süt ürünleri gibi raf ömrü kısa olan bu kategorinin ihracat operasyonunu; tedarik sürecinden lojistiğine, bayi iş birliğinden satış noktasına ve tüketiciye ulaşması sürecine kadar kapsamlı bir organizasyonla gerçekleştiriyor. Eker, Almanya’nın Köln, Düseldorf, Münih, Berlin, Frankfurt, Mainz, Stutgart şehirlerinde 400’den fazla satış noktasında ürünlerini tüketicilerle buluşturuyor.

Eker ürünleri İngiltere’ye de gönderiliyor

Eker Süt Ürünleri, Köln merkezli ana distribütörü AK-PA Handels GmBH üzerinden ürünlerini dağıtıyor. Eker’in sevilen ürünleri, AK-PA Handels GmBH aracılığı ile Almanya üzerinden İngiltere’ye de gönderiliyor. İngiltere’nin yanı sıra Avusturya, Belçika, Hollanda, Fransa, İsviçre’deki tüketicilere de Eker lezzetleri ulaşıyor.

Avrupa’da yaşayan Türklerin sütlü tatlı sevinci

Avrupa’da yaşayan Türkler, Eker’in Avrupa Birliği’ne sütlü tatlı ihracatını mutlulukla karşıladı. Tüketiciler, sosyal medyada paylaştıkları mesajlarda ilk kez bir Türk markasının sütlü tatlıları ile karşılaşmaktan dolayı yaşadıkları memnuniyeti dile getirdi. Avrupa’da yaşayan Türkler, daha fazla Eker ürününün getirilmesi yönünde taleplerini ifade etmeye devam ediyor. Eker’in bu yıl Almanya pazarındaki ihracat atağının ardından Ramazan Bayramı’nın da başlamasıyla, Almanya’daki Türk marketlerde sütlü tatlı ürünleri yoğun ilgi gördü. Bayramda geleneksel tatlı yeme ve ikram etme alışkanlığını yaşamak isteyen Almanya’daki Türklerin ağızları Türk tatlıları ile tatlandı.

Sırada kaymak ihracatı var

Sütlü tatlı grubunun ardından Mayıs 2021 itibarıyla ilk defa kaymak ürününün sevkiyatına da başlayan Eker, ayrıca AB’ye uygun bir gramajla çok sevilen ayran ürünüyle de Almanya pazarında fark yaratmaya hazırlanıyor. Eker, orta ve uzun vadede tüm ürünlerini Avrupa’daki ve çalışacağı diğer ülkelerdeki tüketicilerin beğenisine sunmayı hedefliyor.

Dünya pazarlarına odaklanan Eker, ihracat coğrafyasını hızla genişletiyor. Eker, şu an dünyada toplam 10 ülkede ürünleriyle boy gösteriyor. Eker’in ihracat coğrafyasında Avrupa Birliği ile birlikte Azerbaycan, Gürcistan, Singapur, Irak, Filistin, İsrail, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Libya ve Birleşik Arap Emirlikleri bulunuyor. Eker, yakın zamanda Amerika Birleşik Devletleri ve Kuveyt pazarlarına da adım atmak için çalışmalarını sürdürüyor.