Hyundai i20 Bir İçim SUV Gibi

Dünyanın en büyük otomotiv markalarından Güney Koreli Hyunda’nin Türkiye’de en çok satan araçlarından ve İzmit’te üretilen i20 modeli, büyük bir değişim geçirdi. Ekranı tamamen dijital hale gelen i20, aynı zamanda dış görünüşüyle de göz kamaştırıyor. Araç, Hyundai mühendislerinin Duygusal Sportiflik anlayışıyla yeniden ele alınarak, tam olarak Türk ailesi için ideal bir şekilde geniş iç hacmi ve yüksek konforuyla baştan yaratılmış. Araç bir SUV’a ait genişlik ve güvenlik özelliklerini B segmentine taşırken ‘Bir İçim SUV Gibi ‘  ifadesini hak ediyor.

Türkiye’de en çok satan markalar arasında üst sıralardaki yerini koruyan Hyundai’nin yine en çok tercih edilen modellerinden yeni İ20’yi deneyimledik. B segmenti araçlar arasında karizmatik duruşu ve yeni renk seçenekleriyle daha ilk bakışta farkını ortaya koyan yeni İ20, Türkiye’deki başarısını taçlandıracağa benziyor. Hyundai’nin İzmit’teki fabrikasında üretimine başlanan araç, önce dış dizaynıyla ön planda. Görselliğe daha fazla önem veren Hyundai mühendisleri, 30 mm artırdıkları genişlik ve 5 mm uzunlukla otomobili ölçü olarak geliştirmiş. Önceki modele göre dingil mesafesi 10 mm artırılmış. Yeni i20, 24 mm alçaltılmış tavanıyla da son derece sportif bir yapıya kavuşmuş.

Büyük Konfor Sağlıyor

Aracın dijital konsolundaki 10.25 inç büyüklüğündeki ekran, adeta bir televizyon büyüklüğünde. Sadece kokpitte sürücünün değil, aynı zamanda ön koltuk yolucusunun da seyahat boyunca navigasyondan radyoya, media oynatıcıdan diğer seçeneklere kadar uzun yolculuklarda sıkılmadan ve kolayca kullanabileceği bir donanım yaratılmış. Ayrıca i20’de üç sürüş mod rengi bulunuyor. Bunlar mavi normal, yeşil eco ve turuncu ise sportif modu temsil ediyor. Ayrıca dört kollu sportif direksiyon simidi sayesinde özellikle İstanbul trafiğinde ani manevralar yapılması gerektiğinde araç, hiç sarsılmadan ve kolayca gerekli hamleleri yapıyor. Öte yandan i20’de çok geniş bir diz mesafesi bulunuyor. Ve kullandığınız otomobil bir B sınıfı araç mı yoksa, koskocaman bir SUV mu karar veremiyorsunuz.

Gelişmiş Teknolojik Yardım

Aynı zamanda Hyundai i20, güvenliğiyle de ön planda. Araçtaki şerit takip asistanı, İstanbul trafiğinde kullanıcıya oldukça yardımcı olurken, trafiğin yoğun olduğu zamanlarda öndeki aracın uzaklaştığını gösteren uyarı sistemi ve çarpışmayı önleyen mekanizması da yine önemli bir kullanım deneyimi sunuyor. Aynı zamanda uzun far asistanı sadece karşı şeritten gelen araçları değil önde giden aracın da mesafesini ölçerek, en uygun farı kendisi belirleyerek, kullanıcının görüş açısını geliştiriyor.

Sportif Hissi Yaşayın

Doğa dostu seçenekleri de sunan Hyundai i20 sınıfının en rekabetçi karbonmonoksit oranını geliştirmiş durumda. Yani kullandığınız araçla, çevreye en az zararı verdiğinizi biliyorsunuz. Öte yandan Yeni i20, MPİ ve turbo motor seçeneklerine de sahip. Böylece hem sportif hem de aile aracı hissini bir arada yaşıyorsunuz. Yeni i i20, motor seçiminize bağlı olarak farklı şanzıman seçenekleri sunuyor: 6 vitesli manuel (1.4MPI), 6 vitesli otomatik (1.4MPI) veya 7 DCT (1.0 T-GDi & 1.0 T-GDi 48V).

https://www.hyundai.com/tr/tr/arac-modelleri/i20/ic-tasarim

Aracın teknik özellikleriyse şöyle:

Motor tipi

        MPi

    Motor hacmi (cc)

        1.368

    Maksimum hız (km/sa)

        176

    Maksimum güç (PS)

        100

    Maksimum tork (N.m)

        134

    Hızlanma (0-100 km/s)

        12,2

    Silindir sayısı

        4

    Valf Sayısı

        16

Şanzıman

    Şanzıman tipi

        Düz

Yakıt tüketimi

    Yakıt tipi

        Benzin

    Şehir içi yakıt tüketimi (l/100km)

        7,2

    Şehir dışı yakıt tüketimi (l/100km)

        4,8

    Birleşik yakıt tüketimi (l/100km)

        5,7

    CO2 emisyonu (g/km)

        131

    Yakıt deposu kapasitesi (l)

        40