Sevgiliye Alınabilecek 10 Taşınabilir Projeksiyon Cihazı

HardwareLab, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde sinemaların kapalı olduğu günlerde, evde film keyfi için 10 taşınabilir projeksiyon cihazını öneriyor. Üstün özellikleriyle Anker ve Acer marka ürünlerin ön plana çıktığı listede 500 TL’den, 15.000 TL’ye kadar her bütçeye uygun ürün var.

14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken, ne hediye alacağına karar veremeyen aşıklar için teknoloji yardıma koşuyor. 2020’nin en popüler cihazı unvanını elinde bulunduran taşınabilir projeksiyon cihazları, tam da aranan hediye. Yaşanan pandemi nedeniyle sinemaların kapalı olması, film izleme seyrini evlere ve açık alanlara taşıdı. Bu noktada da taşınabilir projeksiyon cihazları, son teknolojiyle donatılarak kullanıcılara kendi sinemalarını kurma imkanını getirdi. Uygun boyutlarıyla projeksiyon cihazları, en romantik filmleri Full HD yansıtma özelliğinin yanı sıra, Netflix, Blutv, Exxen, Disney ve Amazon gibi dijital platformalar da bağlanabilerek izleme zevkini katlıyor. HardwareLab, en üst seviyedeki ve en verimli taşınabilir projeksiyon cihazlarını okurları için şöyle sıraladı:

Parlaklığıyla Önde

Premium seviyede ürünleriyle tüketicinin ilgisini çeken Anker’in, birçok yeni teknolojiyi barındıran ürünü Nebula Mars II Android TV Box listenin en üst sırasında. Wi-Fi destekli görüntü kalitesinde oldukça önde bulunan ürün, 500 ANSI lümen parlaklık, HD görüntü, Android 7.1 ve yatay ve dikey ekran yerleşimi özelliklerine sahip. Böylece kullanıcısına sinemada olma zevkini bire bir yaşatan ürün, yatay ve dikey ekran oluşturma özelliklerini de barındırıyor. Nebula Connect uygulamasıyla cep telefonundan da kontrol fonksiyonu bulunan üründe, Anker’e özel 10W güçlü ses sistemi bulunuyor. Ürünün satış fiyatı ise 4.500 TL.

Kablosuz Kullanım Kolaylığı

Taşınabilir projeksiyon cihazları listesinde ikinci sırada bilgisayar dünyasının en çok satan markalarından Acer’ın C250i modeli var. Sadece 775 gr ağırlığıyla istenilen her yere taşınma özelliğine sahip ürün, LED görüntü teknolojisine, 5000:1 kontrast oranına ve Full HD çözünürlüğe sahip. Cihazı ön plana çıkaran özelliği ise kablosuz auto patroit donanımı. İzlenen her şeye uyum sağlayan cihaz, 100 inç görüntüye, otomatik düzeltmeye ve yüksek ses kalitesine sahip. Aynı zamanda tek şarj ile 2 uzun filmli rahatlıkla izleme olanağı sunan Acer C250i, 1080p görüntü kalitesiyle izlenen yapımların hakkını veriyor. Ürünün satış fiyatı 3.800 TL.

2,5 Saat Kesintisiz Çalışma

Bu serinin en üst sıralarında yer alan bir başka ürün ise Anker Nebula Capsule. Bir kutu kola boyutundaki ürün, bu özelliğiyle her alana kolayca taşınabiliyor; evleri sinema salonuna çevirebildiği gibi arabalı sinema günlerini yaşamak isteyenler için de açık havada yüksek performans sunuyor. Sahip olduğu Google asistan ile istenilen yapımı ve uygulamayı anında gösterme özelliğini barındıran ürün, tam 2.5 saat boyunca kesintisiz çalışıyor. Yüksek ses ve görüntü kalitesinin yanında, Chromecast teknolojisine de sahip ürün, en sevilen uygulamaları Android veya iOS cihazlarından, Mac veya Windows ile yayınlama imkanı sunuyor. Ürünün 100 inc görüntü büyüklüğü, 16:9 HD görüntü kalitesi bulunuyor. Anker Nebula Capsule II ve Max olarak 3 farklı çeşide sahip ürün 4.200 TL’ye satılıyor.

Sunum Yapma İmkanı

Acer C200 modeli de taşınabilir projeksiyon cihaz dünyasının önde gelen ürünleri arasında bulunuyor. 700 gr ağırlığa sahip ürün, HD uyumlu ve LED görüntü teknolojisine sahip. 12000:1 kontrast oranına sahip cihazda manuel zoom ve focus özellikleri de bulunuyor. 29 db ses özelliği bulunan Acer C200, film izlemenin yanı sıra evde kal dönemlerinde rapor ve sunum hazırlama konusunda da yardımcı özelliklere sahip. Ürünün satış fiyatı ise 4.000 TL.

Sesiyle Önde

Bir başka taşınabilir projeksiyon cihazı ise BenQ’ya ait. Wi-Fi bağlantılı cihaz, 1.6 kg ağırlığında. İngilizce, Fransızca, Japonca gibi 9 dil seçeneğine sahip üründe, 33 db ses sistemi yer alıyor. Parlaklık boyutu ise 500 olan ürünün, akıllı yansıtma özelliği bulunuyor. Cihazın satış fiyatı 5.000 TL.

Oldukça Hafif

Taşınabilir projeksiyon cihazı dünyasının bir diğer ürünü de Owlenz S6 Owlenz Dlp. 420 gram ağırlığındaki ürün, 15db ses özelliğine sahip. Işık kaynağı LCD olan üründe, HDM ve micro SD girişleri bulunuyor. Ürünün satış fiyatı da 2.500 TL.

LED Işık Kaynaklı

Cinemood’a ait taşınabilir sinema cihazı ise 1920×1080 çözünürlük özelliklerine sahip. LED ışık kaynağını kullanan cihazda DLP görüntü teknolojisi kullanılıyor. USB çıkışının da yer aldığı üründe, 30 bin saat kullanım ömre sahip ampul bulunuyor. Cihazın satış fiyatı da 6.500 TL.

30 Bin Saat Ömrü Var

Goodee marka 4K film projektörü ise 30000 saat çalışma ömrüne sahip. Full HD çözünürlüğü bulunan üründe, LED ışık kaynağının yanında DLP teknolojisi de bulunuyor. Ürün 300 inc’e kadar görüntü büyüklüğü sunarken, satış fiyatı ise 4.700 TL.

En Pahalı Cihaz

ViewSonic X10-4K Kısa Atım 4K UHD LED ise 3D görüntü desteği sağlıyor. USB çıkışı da bulunan ve ağırlığı 6.5 olan ürün, 3840 x 2160 görüntü özelliklerine sahip. Kullanım kolaylığı da sunan ürün piyasanın en pahalı cihazı. Satış fiyatı ise 14.500 TL.

En Ekonomik Ürün

GLB marka taşınabilir projeksiyon cihazı ise film izlemek için tasarlandı. 400 ile 600 lümen arasında parlaklığa sahip 240 piksellik ürün, 60 inc’e kadar görüntü sağlayabiliyor. Piyasanın en ucuz ürünü unvanını elinde bulunduran cihaz 500 TL’ye satılıyor.