Lenovo’dan CES’e İnovasyon Damgası

Teknoloji devi Lenovo, CES 2021 Fuarı’nda, yeni inovasyon vizyonu doğrultusunda taşınabilirlik, güçlü bağlantı, eğlence, oyun, artırılmış gerçeklik (AR), uzaktan çalışma, yapay zeka (AI) alanlarında teknolojinin sınırlarını zorlayan yeni ürünlerini tanıttı.

Dünyanın ve Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden Lenovo, CES 2021 Fuarı’nda 2021 inovasyonvizyonunu açıkladı. Lenovo, gelecek on yılda da herkes için daha akıllı teknoloji hedefi ile  büyük yenilikler öngörülüyor. Lenovo’nun etkinlik kapsamında duyurulan yeni ürün, yazılım ve çözüm portföyü, kullanıcıların kendine özgü ihtiyaçlarını kapsayıcı bir biçimde karşılamak için yalnızca daha akıllı olmakla kalmayıp, aynı zamanda ‘daha güçlü bağlantıyı’ ön plana çıkarıyor. Esnek çalışma alanlarının şekillendirdiği yeni dünyada kullanıcılara güç vermeye odaklanan yeni cihaz ve yazılımlarını gururla sergileyen Lenovo’nun duyurduğu yeni cihazlardan biri, şimdiye kadarki en ince1 ThinkPad olan ThinkPad™ X1 Titanium Yoga™ olarak karşımıza çıkıyor. Yeni ThinkPad X12 Detachable, yüksek performanslı bir dizüstü bilgisayarın özelliklerini, 12,3 inç’lik bir ayrılabilir ekran  esnekliğiyle birleştiriyor. Lenovo’nun e-ink ekranlı yeni ThinkBook™ Plus Gen 2 i 2 modeli ile ThinkBook 13x i, 2 ThinkBook 14p Gen 2 ve ThinkBook 16p Gen 2 küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ)  ofis dışında mobil çalışanları için özel olarak geliştirilmiş olup, kullanıcı deneyimini daha da kişiselleştiren ve  ofis dışındayken de güvenlik sağlayan en yeni Lenovo Vantage 3 güncellemeleriyle geliyor.

Her Yerde Eğlence

Günümüzde tüketicilere, tüm aile fertlerinin kolayca kullanabileceği ve onları mevcut gerçekliklerinin ötesine taşıyacak, güçlü, ağa bağlı ve güncel bir cihaz sunmak her zamankinden daha önemli hale gelirken, tüm bu özellikler büyüleyici 2K ekranlı Lenovo Tab P11 tablet modeli ile sunuluyor. Lenovo Tab P11 ile saatler süren eğlence daha yüksek görüntü kalitesi ile elinizin altında olacak. İsteğe bağlı klavye paketi ve Lenovo Precision Pen 2 gibi kişiye özel verimlilik aksesuarlarıyla uyumlu bu tablet, aynı zamanda küçük çocuklarınızın eğlenerek öğrenmesi için Kids Space from Google 4 hizmeti sunuyor.  Ürün ayrıca, Netflix programlarının HD kalitesinde gösterimi onaylanmış, az sayıda tabletten biri. Lenovo, kullanıcıların evinden kullanabileceği teknolojilerle film izleme, uzaktan öğrenme ve birinci sınıf görüntülü çağrı teknolojileri yoluyla uzun süre iletişimde kalma ihtiyaçlarına cevap veriyor.  Lenovo Legion™, en yeni dizüstü bilgisayarlar ve aksesuarların yeni nesil performansıyla evde daha iyi oyun deneyimi sunan, geleceğin oyun bilgisayarları ile performanstan ödün vermiyor. CES etkinliğinde Lenovo, Lenovo Legion bilgisayar ve aksesuarlarda yapay zeka (AI) ile kesintisiz oyun performansını otomatik olarak etkinleştiren yeni ve savaşa hazır ürün grubuyla daha akıllı ve tarz sahibi oyun seçenekleri sunuyor. Bunun yanında Lenovo, dünyanın ilk 16 inç QHD 165 Hz dizüstü oyun bilgisayarları olan yeni Lenovo Legion 7 ve Lenovo Legion 5 Pro ile daha sürükleyici bir oyun deneyimi ortaya koyuyor. 5

Uzaktan Çalışma Devrimi      

Yeni normalde, hibrit çalışma modelleri giderek yaygınlaşırken, Lenovo’nun duyurduğu IPS panelli yeni L Serisi Monitörler, Lenovo L24i-30 ve Lenovo L27e-30 modellerini içeriyor. Her iki monitör de gün boyu mavi ışık ve titreşimlerin en aza indirgenmesini sağlarken, TÜV Rheinland 7 sertifikalı yansıma önleyici ve “göz konforu” teknolojisiyle göz yorgunluğunu da önlüyor. Yeni ThinkPad X1 Carbon ve X1 Yoga modellerinde yer alan yeni Dolby ses özellikleri, sesleri ayıran ve ses tanıma işlevini iyileştiren mekansal ses teknolojisinden faydalanarak olağanüstü konferans deneyimleri sunuyor. Kullanıcılar ayrıca, en yeni ThinkBook dizüstü bilgisayar ürün grubunda yeni Smart Dock çözümlerini deneyimleyebilecek ve mavi ışık filtreleri gibi son teknolojilerden faydalanabilecek. Lenovo, kullanıcıların her türlü duruma hazırlıklı olmasına olanak tanıyan doğru ve son teknolojilerle karşımıza çıkıyor.  Lenovo, küçük işletmelerden büyük küresel şirketlere kadar her seviyede üretkenliği artırmak dijital dönüşüme destek olmak için heyecan verici yeni inovasyonlar sunuyor. Özelleştirilmiş sanal ekranlardan “Artırılmış Gerçeklik (AR)” destekli iş akışları ve 3 boyutlu görselleştirmeye kadar, profesyonellere ve sanayi çalışanlarına yönelik yeni ThinkReality™ A3 akıllı gözlükler, işletmelere dijital dönüşüm sunan ve akıllı teknolojileri daha fazla kişiye ulaştıran kapsamlı bir teknolojik çözüm olarak karşımıza çıkıyor.