Huawei’in Arama Motoru Petal Search Yayında

Çinli teknoloji devi Huawei, kendi arama motoru Petal Search’ı devreye aldı. Şirket, kendi cihazlarında kullanılan sistemin yüksek verim vaat ettiğini ifade etti.

Huawei cihazları için resmi uygulama dağıtım platformu olan ve mobil cihazlar için AppGallery, eğlenceden eğitime ve ticarete kadar tüm tüketici ihtiyaçlarını kapsayan 18 uygulama kategorisi sunuyor. İstenilen içerik için arama sürecini kısaltmak ve uygulama indirmeyi kolaylaştırmak için Petal Search de kullanıcıların yardımcısı oluyor. Şirketten yapılan açıklamada, arama motorunun birçok özelliği barındırdığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: “Petal Search, sıradan bir internet aramasının çok ötesine geçiyor, her kategori ve aramaya özel sonuçlarıyla dikkat çekiyor. Herhangi bir internet sitesini ziyaret etmeden müzik dinleyebilir, otel rezervasyonu yapabilir, sadece bir anahtar kelime yazarak ilgili tüm haberleri okuyabilir hata isterseniz haberi hangi kaynaktan okumak istediğinizi bile seçebilirsiniz. Ve tüm bunlar, yenilikçi, çeşitli ve güvenli bir arama deneyimi sağlamak için en yüksek sektör standartlarını karşılamak üzere Qwant ve Yandex dahil olmak üzere küresel ve Avrupalı arama motoru liderleriyle ortaklaşa oluşturuldu. AppGallery, bir sonraki favori uygulamalarınızı ve oyunlarınızı keşfetmek için mükemmel bir yer. Yalnızca AppGallery kullanıcıları için özel içeriğin ve ücretsiz hoş geldiniz hediyelerinin, özel oyun içi etkinliklerin, yarışmaların, ödül çekilişlerinin ve ödüllerin keyfini çıkarın. Boş zamanınızı oyun oynamak, egzersiz yapmak, alışveriş yapmak veya başka bir şekilde geçirmekten hoşlanıyorsanız, AppGallery size tüm olanakları sunuyor.”

Kişisel Veriler Üzerinde Kontrol

Kullanıcıların güvenle uygulama indirmesini sağlayan özelliklerden biri, dünya çapında 6 bölgesel merkez ve 15 veri merkezinde yerel veri depolaması kuran Huawei Mobil Servisleridir. Yerelleştirilmiş hizmet dağıtım politikasına uygun olarak kişisel bilgiler şifrelenir ve kullanıcının ait olduğu bölgede saklanır. Ayrıca, hassas kişisel veriler yalnızca cihazda işlenir ve Huawei kullanıcıları kişisel verileri üzerinde tam kontrole sahiptir.