Nikon’a 4 ayrı tasarım ödülü

Görüntüleme teknolojileri alanında dünyanın en prestijli ödül organizasyonu TIPA World Awards’tan bu yıl da Nikon’un iki fotoğraf makinesi ve iki objektifine dört ayrı ödül geldi.

Nikon’un en yeni aynasız fotoğraf makinesi modeli olan şık ve zarif Z f, ” En İyi Tam Çerçeveli Uzman Fotoğraf Makinesi” ödülü ile taçlandırılırken, Z 8‘e de ” En İyi Tam Çerçeveli Profesyonel Fotoğraf Makinesi” prestijli ödülü verildi. Objektif kategorilerinde ise Nikon, NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena “En İyi Profesyonel Portre Fotoğrafçılığı Objektifi” seçilirken, NIKKOR Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR de ” En İyi Süper Telefoto Zoom Objektifi” ödülüne layık görüldü.

Gelişmiş teknolojiye sahip

Z f jüri tarafından,  klasik tasarım ve modern teknoloji arasındaki yakınlaşmanın mükemmel bir örneği olarak gösterildi ve her yaştan fotoğraf meraklıları için uygun olduğu vurgulandı. Z 8, bir dizi etkileyici Z 9 özelliğini daha küçük ve hafif bir gövdede bir araya getirme kabiliyetiyle övgü topladı.  Z 8’in hem hareket halindeki fotoğrafçılar hem de video grafikerler için mükemmel bir fotoğraf makinesi olduğuna işaret edildi. NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plen uçtan uca kusursuz bokeh efekti özelliği ile takdir görürken, özellikle NIKKOR Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR jüriyi fazlasıyla etkiledi, jüri üyeleri bu modelin küçük rötuşların sahada büyük fark yarattığına dikkat çekti. TIPA World Awards’tan alınan bu dört özel ödül, gelişmiş teknoloji ile üstün performansı birleştirerek Nikon’un yenilikçi ekipmanlar üretmeye olan bağlılığını bir kez daha kanıtladı.