Yeni Alfa Romeo Mılano görücüye çıktı.

Alfa Romeo, yeni modeli MILANO’nun dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Alfa Romeo Tasarım Merkezi (Centro Stile Alfa Romeo) imzasını taşıyan MILANO, markanın özgün tasarım özelliklerinin yeniden yorumlanmasına dayanan ve ilk görüşte duygusal bağ yaratan çizgileriyle segmentindeki güzellik kavramını yeniden tanımlıyor. MILANO, etkileyici tasarımı, konfor ve sınıfının en iyi sürüş dinamikleriyle birlikte sunuyor. MILANO, hibrit veya elektrikli motor seçeneğiyle tercih edilebilecek. Modelin tamamen elektrikli versiyonu “MILANO ELETTRICA”, kesik kuyruk tasarımının desteklediği mükemmel aerodinamik yapısı ve premium kompakt araçlar sınıfında en düşük ağırlık değeri sayesinde, 410 kilometreyi aşan menzil sunacak.

Alfa Romeo, yeni modeli MILANO’nun dünya prömiyerini gerçekleştirdi. İtalya’nın Milano şehrindeki “Milano Otomobil Kulübü’nde” (Automobile Club Milano) tanıtılan MILANO, markanın 1910’da kurulduğu şehirle olan bağlantısının altını çizerek, yenilik ve gelenek arasında mükemmel dengesiyle dikkat çekti.

Markanın yeni tasarım dilini yansıtan MILANO, Türkiye’de mayıs ayında markanın online satış kanalı, online.alfaromeo.com.tr/ üzerinden ön satışa açılacak. Teslimatlar ise eylül ayından itibaren gerçekleştirilecek.

MILANO, markanın kompakt segmente dönüşünü bekleyen Alfa Romeo hayranlarını (Alfisti) şimdiden heyecanlandırmayı başardı. Yeni model sınıfındaki en sportif ve en heyecan verici otomobil olarak, Giulietta ve Mito tutkunlarının yanı sıra yeni nesil Alfisti’yi de etkileyecek. Segmentinde kendine özgü tarzıyla öne çıkan MILANO, geniş kitlelere farklı ve çekici bir otomobile ulaşma fırsatı sunuyor. Yeni tasarım diliyle yeni nesil kullanıcıları da markaya çekmeyi hedefleyen MILANO, sportif sürüş özelliklerini günlük kullanımdaki pratiklikle birleştiriyor.

MILANO, genel modellerden türetilen sportif versiyonlarının yoğunlukta olduğu bir segmentte; konfor, bağlantı ve sürüş dinamiklerinde en ileri teknolojilerle, etkileyici bir stili bir araya getiren benzersiz ve harika bir otomobil olarak sunuluyor. Estetik tasarım özellikleri ve donanım açısından ayrım olmaksızın MILANO’nun hibrit ve tam elektrikli versiyonları bulunuyor. Sportif sürüşle konfordan ödün vermeyen MILANO, premium rakipler arasında 400 litre ile en büyük bagaj hacmini sunuyor.

Segmentindeki güzellik algısını yeniden tanımlıyor

Alfa Romeo modelleri, işlevsel güzellik ve benzersiz miras arasındaki mükemmel dengeyi esas alır. Bu sayede otomotiv dünyasında İtalyan tarzının simgesi olan Alfa Romeo, MILANO’da da bunu gerçekleştirdi. 4.17 metrelik uzunluğu, 1.79 metrelik genişliği ve 1.5 metrelik yüksekliğiyle kompakt boyutlara sahip MILANO, oranların dengesi, çizgilerin netliği ve yüzeylerin kalitesine gösterilen özen ile Alfa Romeo Centro Stile’nin (Alfa Romeo Tasarım Merkezi) eşsiz tasarım dilini yansıtıyor.

Alfa Romeo tasarımcıları, ilk bakışta göze çarpan hatlara sahip heyecan verici bir tasarım oluşturmak adına tüm parçalar üzerinde zanaatkar bir yaklaşım sergiledi. Sürücü ile otomobil arasında duygusal bağ yaratan MILANO’da, kısa ön-arka çıkıntılar, kaslı çamurluklar ve ikonik ‘kesik kuyruk’ gibi efsanevi Giulia TZ’ye gönderme yapan tasarım detayları bulunuyor. MILANO’nun cesur görünümü, ‘3+3’ ve adaptif Full LED Matrix farlarla tamamlanıyor.

Sürükleyici bir sürüş deneyimi için sürücü odaklı kabin

Alfa Romeo MILANO’nun kabini de dış tasarımdaki sportif tarzla bütünleşiyor. Araçta etkileyici bir sürüş deneyimi sağlamak adına sürücü odaklı bir kokpit tasarlandı. MILANO’nun kabininde her ayrıntıya gösterilen özen, yüksek kaliteye sahip materyallerin kullanımı, tüm kontrollerin sürücünün erişebileceği şekilde konumlandırılması ve tüm sürüş tarzlarına mükemmel uyum sağlayan kompakt direksiyon tasarımı dikkatleri üzerine topluyor.

Araçla ilgili verilerin ve sürüş teknolojileri ayarlarının takip edildiği tamamen dijital 10.25 inç TFT ekran, benzersiz sürüş deneyimine katkı sağlıyor. Gösterge panelinde ise sürücüye doğru açı verilmiş 10.25 inç’lik dokunmatik ekran yer alıyor. Hızlı, kolay ve sezgisel kullanım için tasarlanmış ekran, fonksiyonelliğiyle öne çıkıyor. Tasarımcılar araç içerisindeki şıklığı artırmak adına havalandırma ızgaralarını Alfa Romeo sportifliğinin sembolü olan quadrifoglio (dört yapraklı yonca) şeklinde tasarladı. Bununla birlikte sportif sürüşe katkı sağlayan Sabelt spor koltuklar, mükemmel ergonomiyi ve hafifliği bir araya getiriyor.

Sınıfının en iyi konfor öğeleri ve en geniş bagaj hacmi

MILANO’yu seçmek sürücü odağıyla tüm yolcuların konforu arasında ödün vermemek anlamına geliyor. Alfa Romeo her yolculuğu rahat, keyifli ve güvenli hale getirme felsefesiyle tüm detaylara titizlikle yaklaştı. Döşemelerden kullanılan malzemelere kadar tamamında yüksek kaliteye, sportif tarza ve İtalyan kalitesine sahip konfor özelliklerine yer verildi. Elektrikli açılabilen bagaj kapağıyla kolay ulaşılabilen 400 litreye varan geniş bagaj hacmi ve pratik özelliklerinin yanı sıra 360 derece park sensörleri ve yarı otonom park sistemi, sürüşü kolaylaştırıyor.

MILANO sınıfının en iyi sürüş dinamikleriyle geliyor

Segmentteki en düşük ağırlık ve optimum ağırlık dağılımı ile geliştirilen MILANO, aynı zamanda elektrikli araç dünyasında gerçek bir Alfa Romeo olarak öne çıkıyor. Balocco test merkezinde Giulia GTA’yı tasarlayan ekip tarafından geliştirilen MILANO, VELOCE versiyonunda uygulanan özel teknik çözümlerle sınıfının en iyi yol tutuşuna sahip olma hedefiyle üretildi.