Contra: Operation Galuga PC ve konsollara geldi

1980’li yıllardaki tüm oyuncuların uzun saatler başında olduğu Contra oyununun yeni versiyonu geldi. KONAMI ve WayForward’ın türü belirleyen aksiyon serisindeki yeni oyunu şimdi konsollar ve masaüstü bilgisayarlarda.

Konami Digital Entertainment B.V. ve WayForward bugün, çığır açan Contra serisinin yeni oyunu Contra: Operation Galuga’nın, Nintendo Switch™, PlayStation®4, PlayStation®5, Xbox One, Xbox Series X|S ve Steam® aracılığıyla PC platformlarında dijital olarak satışa sunulduğunu duyurdu. Oyunun çılgın aksiyonunu gösteren heyecan dolu çıkış fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz:

Çıkış Fragmanı: https://www.youtube.com/watch?v=NMy8aiomKxY 

1980’lerdeki devrim niteliğindeki Contra NES/arcade oyununun yeniden tasarlanmış ve güncellenmiş bir sürümü olan Contra: Operation Galuga, oyuncuları Galuga Takımadaları’nda başta elit Contra komandoları Bill Rizer ve Lance Bean olmak üzere farklı karakterlerin kontrolünü ele alarak uhrevi Kızıl Şahin (Red Falcon) terörist grubuyla savaşacakları bir maceraya çağırıyor. Oyuncular, Spread Shot, Laser Beam ve Homing Missiles gibi ikonik silahları kullanarak yanan ormanlar, soğuk dağlar, garip bir uzaylı sığınağı gibi pek çok mekânda koşacak, zıplayacak ve düşmanlarına durmaksızın ateş edecekler. Karakterlere özgü yetenekler, yıkıcı Overload güçleri ve amansız boss’lar, Hikâye Modu (1-2 oyuncu), Arcade Modu (1-4 oyuncu) ve Mücadele Modu (1 oyuncu) gibi modlarda tempoyu hiç düşürmezken, değişken zorluk ayarları da farklı beceri seviyesindeki oyuncular için çeşitli seçenekler ve avantajlar sağlıyor.

Zamana meydan okuyan oyun, ayrıntılı, efektlerle dolu grafikler, muhteşem seslendirme kadrosu (Bill Rizer rolünde Steve Blum, Lance Bean rolünde Alejandro Saab, Ariana rolünde Angelita Esperanza ve Lucia rolünde Kira Buckland gibi) ve kulaklarınızın pasını alacak müzikleriyle günümüze ayak uyduruyor. Oyuncular, Yuko Komiyama ve Norihiko Hibino’nun bestelediği ana oyun müzikleri dışında, RichaadEB, Alex Moukala, Jemy Hiiragi, Banjoguy Ollie, Eirik Suhrke ve aralarında Evanescence’den Tim McCord’un da yer aldığı BraveWave sanatçıları gibi birçok müzisyenin imzasını taşıyan ve Klasik Contra şarkılarından oluşan “Retro Remix”in de kilidi açılabilecek. 

Bugün çıkan dijital versiyonun yanında oyunun fiziksel versiyonu da 26 Nisan’da EMEA bölgesinde piyasaya sürülecek.