YouTube’un TikTok ile savaşında anlıkta canlılık maddesi

ABD’li YouTube, ABD’nin Çin’e karşı yürüttüğü sosyal medya savaşının en büyük cephesi olan TikTok’a karşı faaliyetlerini hız kesmeden sürdürüyor. TikTok’un anlık video pazarında liderliğe doğru koşan başarısı karşısında YouTube da hamlelerini esirgemiyor. Bu noktada en büyük video paylaşım sitesi YouTube, kısa videoların yer aldığı Shorts’a canlı yayın özelliği getirdiğini duyurdu. Böylece içerik üreticilerinin açtığı dikey formatlı canlı yayınlar kullanıcılar tarafından kolayca bulunacak. Influencer’lar YouTube’da canlı yayında daha fazla ürün ve hizmet tanıtabilecek.

Çinli sosyal medya platformu TikTok ile ABD’li şirketlerin rekabet üzerinden ticari savaşı dinmek bilmiyor. İlklerin adresi olan YouTube, en büyük video oynatma platformu olmanın gücünü daha fazla kullanmaya başladı ve TikTok’a kısa videoları canlı yaparak yeni bir cephe açtı. Buna göre dijital içerik platformu YouTube Shorts’a canlı yayın özelliği eklendiği bildirildi. İçerik üreticilerinin açtığı dikey formatlı canlı yayınlar akışta kullanıcıların karşısına çıkacak. Dijital içerik platformu YouTube, artık Shorts kısmında canlı yayınlar da yer alacağını duyurdu. Şirketin resmî hesaplarından yapılan açıklamalara göre, içerik üreticilerinin canlı yayınları, Shorts akışında kullanıcılar tarafından görülebilecek.

YouTube'tan TikTok'a karşı hamle... Yeni özellik eklendi!

Tek seferlik doğrulama gerekecek

YouTube’un açıklamasına göre Shorts akışındaki dikey formatlı canlı yayınlar bir ön izleme olarak karşımıza çıkacak. Kullanıcılar, alt kısımda beliren “Canlı Yayını İzle” butonuna tıkladıklarında tam ekran olarak yayını izleyebilecekler. Öte yandan akışta kaydırarak canlı yayınlar arasında gezmek de mümkün olacak. Diğer uygulamalarda olduğu gibi emoji tepkileri gönderme, sohbet kısmına yazma gibi özellikler Shorts canlı yayınlarında da var. Shorts’ta canlı yayın açmak isteyen üreticilerin belli koşulları sağlaması gerekecek. Canlı yayın açmak için 50’den fazla aboneye ve tek seferlik doğrulamaya sahip olmak gerekecek.

Kaynak: Webtekno